Reclamă

Chec cu vișine. Rețeta unui desert simplu, cu gust dulce-acrișor

Acest chec cu vișine nu este doar un desert delicios, ci este și ușor de preparat, fiind perfect pentru începători și experți deopotrivă. Este ideal pentru a fi servit la micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert la finalul unei mese în familie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 iulie 2024, 5:18

Este un desert clasic, plin de savoare și aromă, perfect pentru orice moment al zilei. Textura sa pufoasă și ușoară, combinată cu gustul acrișor și revigorant al vișinelor, face din acest chec un deliciu apreciat de toată lumea. Este și răcoros, datorită gustului ușor acrișor, dar și al vișinelor suculente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decorat cu puțin zahăr pudră sau servit alături de o ceașcă de cafea sau o cupă de înghețată de vanilie, checul cu vișine va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Rețeta se prepară ușor și rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Prepar-o și tu, urmând lista de ingrediente și modul de preparare pe care le poți descoperi mai jos.

Chec cu vișine – Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g vișine fără sâmburi (proaspete sau congelate)
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta checului cu vișine – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge o formă clasică de chec cu unt sau cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Dacă preferi hârtia de copt, tapetează interiorul tăvii cu aceasta.

Adună ingredientele pe masa de lucru, precum și ustensilele pe care le folosești.

Dacă folosești vișine congelate, lasă-le să se decongeleze și scurge-le bine de suc. Dacă folosești vișine proaspete, îndepărtează sâmburii și lasă-le într-o sită să se scurgă.

Reclamă

Cum prepari deliciosul chec cu vișine

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când obții o spumă tare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o bezea lucioasă și fermă.

Într-un alt bol, amestecă gălbenușurile cu uleiul, laptele și zahărul vanilat până când devin cremoase. Încorporează amestecul de gălbenușuri în bezea, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și adaugă-le treptat în compoziție, amestecând ușor pentru a nu pierde aerul din aluat. Dacă dorești, adaugă coaja rasă de lămâie pentru un plus de aromă.

Tăvălește vișinele prin puțină făină pentru a preveni scufundarea lor în aluat.

Întinde 1/4 din cantitatea de aluat în tava pregătită și presară 1/4 din cantitatea de vișine. Continuă cu a doua parte de aluat și a doua de vișine. Repetă procedeul până la terminarea ingredientelor.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace deliciosul chec cu vișine timp de 35-40 de minute sau până când checul trece testul scobitorii.

Lasă checul să se răcească în tavă pentru 10 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească complet pe un grătar. Decorează-l cu zahăr pudră înainte de a-l porționa. Descoperă și o rețetă de chec cu fulgi de ovăz și afine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie elf, într-o pădure mistică
Horoscop
Nativii care își pot schimbă propriile vieți pe 5 octombrie 2024. Zodiile care vor străluci sub lumina reflectoarelor
Trei semne zodiacale își găsesc puterea în interior de a-și schimba propria viață în bine. Ei pot experimenta începuturile unei schimbări mari și de impact din interior. Ei sunt nativii care își pot schimbă...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
fată bucuroasă și cu zâmbetul pe buze care sare pe un fundal roz
Horoscop
4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024. Trec peste orice greutate
Semnele arătate de astre vin spre acești nativi mai repede decât se așteptau. 4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024 trec peste orice greutate. Experții spun că majoritatea aspectelor importante...
5
Sticlă cu lichior de pere și pere proaspete
Rețete
Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate
Dacă adori perele de toamnă, nu ezita să le conservi aroma și pentru mai târziu, transformându-le în gem dulceață, compot sau diferite băuturi. Descoperă o rețetă simplă și ușoară de lichior de pere. Este...
PARTENERI
×