Este un desert clasic, plin de savoare și aromă, perfect pentru orice moment al zilei. Textura sa pufoasă și ușoară, combinată cu gustul acrișor și revigorant al vișinelor, face din acest chec un deliciu apreciat de toată lumea. Este și răcoros, datorită gustului ușor acrișor, dar și al vișinelor suculente.
Decorat cu puțin zahăr pudră sau servit alături de o ceașcă de cafea sau o cupă de înghețată de vanilie, checul cu vișine va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Rețeta se prepară ușor și rapid, din ingrediente simple și mereu la îndemână. Prepar-o și tu, urmând lista de ingrediente și modul de preparare pe care le poți descoperi mai jos.
Chec cu vișine – Ingrediente
- 4 ouă medii
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g vișine fără sâmburi (proaspete sau congelate)
- un praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta checului cu vișine – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge o formă clasică de chec cu unt sau cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Dacă preferi hârtia de copt, tapetează interiorul tăvii cu aceasta.
Adună ingredientele pe masa de lucru, precum și ustensilele pe care le folosești.
Dacă folosești vișine congelate, lasă-le să se decongeleze și scurge-le bine de suc. Dacă folosești vișine proaspete, îndepărtează sâmburii și lasă-le într-o sită să se scurgă.