Checul este unul dintre cele mai populare deserturi, cu care suntem familiarizați încă din copilărie. Există o mulțime de rețete pentru acest desert delicios. Poate fi preparat cu ușurință pentru momentele dulci ale zilei.
Checul poate fi pregătit din aluat simplu, respectând rețeta clasică. Dacă vrei să experimentezi ceva nou, poți combina aluatul cu fructe, cereale și alte ingrediente.
Texturile acestora pot fi mai pufoase sau mai dense, mai uscate sau ușor umede, în funcție de preferințe. Textura umedă este oferită de adaosul de iaurt în compoziție sau de fructe suculente și o cantitate mai mare de unt.
Din categoria checurilor cu textură umedă, îți recomandăm să încerci rețeta de chec cu lămâie și iaurt. Iar în rândurile de mai jos, îți oferim rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz, detaliată pas cu pas.
Chec cu fulgi de ovăz și afine – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 175 gr zahăr
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 gr iaurt grecesc
- 200 gr făină
- 100 gr fulgi de ovăz
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 gr afine + 1 lingură de făină.
Rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz – Mod de preparare
Din cantitățile ingredientelor de mai sus, poți prepara un chec într-o tavă clasică de 30/12/8 cm, pe care o ungi cu puțin ulei sau așezi hârtie de copt în ea. Dacă folosești o tavă metalică, este ideală hârtia de copt, iar dacă folosești o tavă de silicon, aceasta poate fi unsă ușor cu ulei.
Primul pas pentru prepararea checului constă în cu pregătirea afinelor. Este necesar să cureți afinele de impurități, le clătești cu apă rece și le lași la scurs într-o sită, până când prepari compoziția pentru chec. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.