Reclamă

Chec cu fulgi de ovăz și afine. Rețetă de chec pentru micul dejun

Dacă nu mai știi cu ce desert delicios și sănătos să-ți surprinzi familia la micul dejun, prepară rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Este un chec mai puțin dulce, dar foarte gustos și consistent.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 februarie 2024, 5:30

Checul este unul dintre cele mai populare deserturi, cu care suntem familiarizați încă din copilărie. Există o mulțime de rețete pentru acest desert delicios. Poate fi preparat cu ușurință pentru momentele dulci ale zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Checul poate fi pregătit din aluat simplu, respectând rețeta clasică. Dacă vrei să experimentezi ceva nou, poți combina aluatul cu fructe, cereale și alte ingrediente.

Texturile acestora pot fi mai pufoase sau mai dense, mai uscate sau ușor umede, în funcție de preferințe. Textura umedă este oferită de adaosul de iaurt în compoziție sau de fructe suculente și o cantitate mai mare de unt.

Din categoria checurilor cu textură umedă, îți recomandăm să încerci rețeta de chec cu lămâie și iaurt. Iar în rândurile de mai jos, îți oferim rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz, detaliată pas cu pas.

Chec cu fulgi de ovăz și afine – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 175 gr zahăr
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 200 gr făină
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 gr afine + 1 lingură de făină.
Reclamă

Rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz – Mod de preparare

Din cantitățile ingredientelor de mai sus, poți prepara un chec într-o tavă clasică de 30/12/8 cm, pe care o ungi cu puțin ulei sau așezi hârtie de copt în ea. Dacă folosești o tavă metalică, este ideală hârtia de copt, iar dacă folosești o tavă de silicon, aceasta poate fi unsă ușor cu ulei.

Primul pas pentru prepararea checului constă în cu pregătirea afinelor. Este necesar să cureți afinele de impurități, le clătești cu apă rece și le lași la scurs într-o sită, până când prepari compoziția pentru chec. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Tot din categoria checurilor cu textură umedă și fructe, descoperă și o rețetă de chec cu fructe de pădure și glazură.

Cum prepari chec cu fulgi de ovăz și afine

Începe prin a trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Amestec-o cu praful de copt, sarea, pudra de scorțișoară și fulgii de ovăz.

În alt bol, amestecă cele patru ouă cu zahărul, folosind mixerul sau un tel. Amestecă energic până când obții o compoziție spumoasă. Apoi, adaugă pe rând uleiul și iaurtul, omogenizând compoziția, după fiecare. În compoziția rezultată adaugă puțin câte puțin din amestecul de ingrediente solide, din celălalt bol. Amestecă ușor compoziția, folosind o spatulă.

Afinele bine scurse le amesteci cu puțină făină și le încorporezi în aluatul pentru chec.

Întinde aluatul în tava pregătită și pune tava în cuptorul încălzit.

Coace deliciosul chec cu fulgi de ovăz și afine pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Pentru a te asigura că este bine copt, poți apela la testul scobitorii.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Afinele se trec prin făină înainte de adăugare în aluat, pentru a nu migra la baza aluatului / Shutterstock

După coacere, scoate checul din tavă și transferă-l pe un grătar de răcire. Decorează-l cu zahăr pudră și porționează-l după răcirea completă.

Chec cu fulgi de ovăz și afine porționat pe un tocător de lemn
Fulgii de ovăz adăugați în aluatul de chec, aduc un plus de consistență și sățietate / Shutterstock

Tot din categoria checurilor cu fructe, mai trece pe lista de preparat și o rețetă de chec cu pere

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×