Crema cu protecție solară (SPF) ne ajută în două feluri. În primul rând „sparge” lumina soarelui și o reflectă departe de corp. Apoi absoarbe radiațiile înainte ca acestea să ajungă pe piele. Totul depinde de produsul pe care-l alegi.
S-au făcut numeroase studii dermatologice despre efectele razelor UV, iar specialiștii au ajuns la concluzii îngrijorătoare. Ei au stabilit că există o legătură strânsă între razele ultraviolete și bolile de piele,
Cum alegi o cremă cu protecție solară foarte bună
Agenţia de Protecţie a Mediului avertizează că pielea noastră nu este expusă doar razelor ultraviolete, ci și poluării sau fumului de țigară. Așadar, o cremă cu protecție solară devine indispensabilă. Optează pentru o cremă cu factor de protecție cât mai mare. Primăvara și vara sunt recomandate cele +50, în timp ce în restul anului sunt suficiente cele +30.
Chiar dacă nu pare important, trebuie să știi că este recomandat să aplici SPF inclusiv iarna sau în zilele fără soare. Razele UV sunt tot acolo și rămân la fel de periculoase. În mod particular, atunci când ești pe plajă, dermatologii recomandă să reaplici crema din două în două ore.
Ca să fii sigură că ești în siguranță, alege o cremă cu spectru larg pentru ambele tipuri de raze solare. Atât UVB, cât și UVA, afectează pielea în egală măsură.
Investește într-o cremă cu protecție solară eficientă
Dacă ești o persoană activă și faci sport des, inclusiv în vacanțe, te vei bucura de o cremă care să te ajute atunci când transpiri. Chiar dacă vorbim despre rezistența la apă, totuși reaplicarea SPF-ului va fi necesară și în acest caz. Cele mai eficiente produse din această categorie te vor ajuta să înoți liniștită cel puțin o oră.
Cum te protejezi dacă ai probleme de piele
Pentru un ten sensibil este potrivit un produs cu filtre minerale sau unul destinat copiilor. Caută pe etichetă „dioxid de titan” sau „oxid de zinc”. Aceste două ingrediente sunt mult mai eficiente și mai blânde decât dioxidbenzona, de exemplu. Persoanele care se confruntă cu rozaceea sunt sfătuite să evite produsele care conțin alcool denaturat sau parfum. Din cauza lor riscă să-și irite pielea și mai mult, avertizează publicația Healthline.com.
Pentru că am menționat despre produsele pentru copii, nu uita să le reaplici și lor crema, la fel, în fiecare zi, dar mai ales când sunt la plajă sau la țară, la bunici.
Nu uita de demachiere
SPF-ul este un produs cosmetic care trebuie demachiat, la fel ca fondul de ten. Pentru acest pas te poți baza pe un ulei presat la rece. În acest fel vei fi prietenoasă cu mediul pentru că nu vei folosi dischete demachiante. În plus, pielea ta nu va mai fi supusă frecării, pentru că va fi nevoie doar să masezi puțin după ce vei aplica uleiul.
Uleiurile demachiante sunt, de regulă, destul de puternice pentru a înlătura chiar și cele mai puternice creme pentru protecția solară.