Cu siguranță ți-ai imaginat că dacă utilizezi recipientul doar pentru apa de băut atunci aceasta nu trebuie curățată temeinic de fiecare dată. Sticlele de apă însă sunt un mediu umed, întunecat, unde bacteriile și mucegaiul pot duce o viață bună. În mod deosebit, gura sticlei este un fel de magnet al bacteriilor. Dacă introduci și fructe sau legume în recipient pentru ca apa să capete diferite gusturi, atunci vei avea și mai mult material organic în aceasta.
Ghid ecologic
Plasticul afectează mediu planeta într-un ritm catastrofic. La fiecare minut, la nivel mondial, sunt cumpărate un milion de sticle de plastic. Doar 9% din acest număr ajung să fie reciclate, potrivit WatterBottle.io.
Este nevoie ca fiecare dintre noi să acționeze chiar acum, altfel cantitatea de plastic o va depăși pe cea a peștilor din oceane. Cel mai bun mod de a începe reducerea cantittății de plastic este să începi să folosești o sticlă de apă utilizabilă.
Există o mulțime de motive pentru care sticlele de apă refolosibile sunt bune pentru sănătatea ta și bunăstarea planetei. Un singur recipient reutilizabil te va face să eviți cumpărarea a 156 de sticle de plastic de unică folosință. Ai putea spune că acesta este un efort impresionant de conservare a mediului înconjurător prin intermediul unei singure achiziție.
Cum cureți corect un recipient reutilizabil
Adori sticla ta reutilizabilă. Utilizarea zilnică a acesteia însă face ca murdăria și bacteriile să se acumuleze. Află cum îi poți oferi acesteia o spălare corespunzătoare.
Mașina de spălat vase
În cazul în care recipientul reutilizabil poate fi spălat la temperaturi ridicate și nu e de plastic, ești o norocoasă. Atunci pur și simplu pune-l în mașina de spălat alături de celelalte obiecte pe care dorești să le cureți în cadrul unui ciclu de spălare. Simplu ca bună ziua! Acesta este acum perfect igienizat.
Săpun cu apă
Nu ești sigură dacă sticla ta reutilizabilă va rezista cu brio mașinii de spălat vase?! Ar fi mai bine să nu riști atunci. Poți folosi metoda „veche” și să o freci cu săpun de vase, apă caldă și o perie lungă și subțire pentru sticlă. Ai grijă să ajungi în toate unghiurile ascunse. Ideal ar fi să deții un set de perii mici pe care le poți utiliza să cureți până și paiul de băut, conform Purewow.com.
Bicarbonat de sodiu
Apa și săpunul curăță sticla, însă nu îndepărtează mirosurile neplăcute ale acesteia. Dacă vrei să scapi de mirosurile suspecte apelează la vechiul tău prieten bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de bicarbonat în sticla umplută cu apă și să lași formula magică să-și facă treaba peste noapte. Dimineața poți clăti bine, iar sticla este gata să fie reutilizată.
Fii atentă pentru că există o serie de lucruri ce nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu.
Oțet
Oțetul este un alt produs natural de curățare ce poate fi găsit în orice bucătărie. Ca și în cazul bicarbonatului de sodiu, tot ce trebuie să faci este să-ți umpli sticla cu apă și oțet și să lași la înmuiat peste noapte. După aceea vei clăti bine și sticla va fi tocmai bună de folosit… refolosit.
Uneori faci un efort să întreprinzi toate aceste lucruri, însă planeta Pământ este prima care îți va mulțumi pentru dedicația de care dai dovadă.