Reclamă

Cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma: trucuri la îndemână

Dacă ești iubitoare de cafea, atunci sigur îți dorești să știi cum poți să-i păstrezi aroma pentru o perioadă mai lungă de timp. Descoperă cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma cât mai mult timp.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 februarie 2024, 7:36

Depozitarea cafelei este foarte importantă și poate influența prospețimea acesteia. Dacă nu o depozitezi corect, atunci aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de aromată. Există o mulțime de dezbateri privind această temă. Iată ce trebuie să știi despre păstrarea cafelei pentru a maximiza prospețimea și aroma acesteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma

Depozitarea cafelei poate părea complicată, dar de fapt este destul de simplă dacă alegi să urmezi câteva reguli.

Cafeaua ar trebui să fie depozitată într-un recipient etanș, într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.

Scopul este acela de a proteja cafeaua de lucrurile care îi schimbă aroma cum ar fi umiditatea, temperatura aerului, lumina și oxigenul. Acești factori principali se aplică atât cafelei măcinate, cât și celei sunt formă de boabe.

Mai mult, specialiștii spun că varianta de cafea măcinată poate să-și schimbe aroma mai repede decât cea boabe. Cafeaua boabe are o barieră naturală împotriva aerului decât cea măcinată, spun specialiștii de la Parade.com.

Reclamă

Cât timp poate rămâne cafeaua proaspătă

Cafeaua își pierde prospețimea atunci când este expusă la aer, lumină, căldură și umiditate. Cafeaua boabe își poate pierde aroma după o anumită perioadă de timp, dar dacă este depozitată în mod corespunzător, atunci te vei bucura de cafea mai multe săptămâni.

Cafeaua de specialitate este adesea vândută într-o pungă de cafea sigilată, cu o supapă unidirecțională care eliberează dioxidul de carbon pe care boabele îl eliberează în mod natural după prăjire, limitat totodată expunerea la oxigen.

Reclamă

Nedeschisă, cafeaua din acest tip de ambalaj ca avea un gust minunat chiar și după mai multe săptămâni, spun specialiștii. Descoperă și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic. Află când devine periculos consumul de cafea și de ce ar trebui făcut cu moderație.

De ce este necesar să păstrezi cafeaua într-un recipient specific

Cafea va rămâne proaspătă atunci când este depozitată în ambalajul ei original sau într-un recipient ermetic, de preferat unul opac, care nu permite pătrunderea luminii. Trebuie să te asiguri că recipientul este unul curat și șters bine.

Totodată, trebuie să te asiguri că nu are niciun miros specific, deoarece cafeaua va absorbi rapid mirosul cafelei. Între utilizări, șterge capacul recipientului cu un prosop de hartie pentru a îndepărta umiditatea de pe acesta.

De asemnea, cafeaua mai poate fi păstrată în punga originală, mai ales dacă ambalajul are supapa unidirecțională care permite evacuarea dioxidului de carbon.

Poți păstra cafeaua în frigider sau congelator?

Boabele de cafea sau cafeaua măcinată nu ar trebui depozitată în frigider, spun experții. Frigiderul găzduiește umiditatea, iar boabele de cafea își păstrează prospețimea atunci când sunt depozitate într-un loc uscat.

Nici congelatorul nu este o idee prea bună. Umezeala și mirosurile pot pătrunde în punga în care vei alege să pui boabele de cafea sau cafeaua măcinată. Specialiștii de la HuffPost nu recomandă aceste metode pentru păstrarea cafelei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×