Depozitarea cafelei este foarte importantă și poate influența prospețimea acesteia. Dacă nu o depozitezi corect, atunci aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de aromată. Există o mulțime de dezbateri privind această temă. Iată ce trebuie să știi despre păstrarea cafelei pentru a maximiza prospețimea și aroma acesteia.
Cum depozitezi cafeaua boabe și pe cea măcinată pentru a-i păstra aroma
Depozitarea cafelei poate părea complicată, dar de fapt este destul de simplă dacă alegi să urmezi câteva reguli.
Cafeaua ar trebui să fie depozitată într-un recipient etanș, într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.
Scopul este acela de a proteja cafeaua de lucrurile care îi schimbă aroma cum ar fi umiditatea, temperatura aerului, lumina și oxigenul. Acești factori principali se aplică atât cafelei măcinate, cât și celei sunt formă de boabe.
Mai mult, specialiștii spun că varianta de cafea măcinată poate să-și schimbe aroma mai repede decât cea boabe. Cafeaua boabe are o barieră naturală împotriva aerului decât cea măcinată, spun specialiștii de la Parade.com.
Cât timp poate rămâne cafeaua proaspătă
Cafeaua își pierde prospețimea atunci când este expusă la aer, lumină, căldură și umiditate. Cafeaua boabe își poate pierde aroma după o anumită perioadă de timp, dar dacă este depozitată în mod corespunzător, atunci te vei bucura de cafea mai multe săptămâni.
Cafeaua de specialitate este adesea vândută într-o pungă de cafea sigilată, cu o supapă unidirecțională care eliberează dioxidul de carbon pe care boabele îl eliberează în mod natural după prăjire, limitat totodată expunerea la oxigen.