Să încerci să interpretezi intențiile unei persoane prin prisma mesajelor pe care le primești poate fi destul de dificil. Fie că este vorba de o prietenie care a devenit toxică sau de o mică dispută, uneori poți fi pusă în situația de a purta conversații nedorite în mediul online.
Cum îi poți răspunde unei persoane toxice
Nu este bine să răspunzi toxicității cu un mesaj la fel de răutăcios, spun specialiștii pentru Parade.com. Psihologii sunt de părere că există anumite fraze care te pot ajuta să închei cu succes o conversație care ar putea să fie toxică. În felul acesta nu va fi nevoie să porți conversațiile nedorite, iar interlocutorul tău nu va fi rănit de ceea ce-i spui. Mai jos găsești câteva mesaje scris pe care i le poți oferi unei persoane toxice care încearcă să-ți perturbe liniștea.
Poate putem să purtăm această conversație într-o perioadă mai bună.
Fiecare persoană are zile mai puțin bune, dar acest lucru nu este o scuză pentru a fi nepoliticos sau toxic.
În loc să încerci să calmezi persoana care îți scrie sau care încearcă să te implice în problemele sale, cel mai bine este să te detașezi de conversație și să ceri politicos să vorbiți altă dată.
Nu-mi doresc să întrețin această conversație
Să închei din prima o conversație care ar putea fi toxică este o opțiune la fel de bună. Dacă acea persoană îți este cu adevărat prietenă, atunci nu se va supăra că nu vrei să vorbești despre un subiect anume.
Fie că este vorba de un prieten sau de o persoană necunoscută, specialiștii spun că poți oricând să oprești o conversație. Nu ești nevoită să participi la discuții pe care nu ți le dorești, mai ales dacă știi cum urmează să se încheie.
Descoperă și cele 5 semne de gelozie într-o relație de prietenie. La ce să fii atentă data viitoare.
Care este motivul pentru care aduci această temă în discuție?
Uneori poți fi confuză cu privire la motivul pentru care un prieten alege să deschidă un subiect toxic. Dacă conversația are loc prin mesaje, atunci lucrurile pot fi cu atât mai neclare.
Poți oricând să trimiți un mesaj prin care să întrebi care este motivația subiectului ales pentru discuție. În felul acesta vei înțelege mai bine încotro se îndreaptă discuția.
Am nevoie de timp înainte de a răspunde
Uneori este nevoie de timp pentru a-ți putea da seama ce să-i răspunzi unei persoane toxice. Este un mod politicos prin care poți cere puțin spațiu.
De asemenea, îi oferă prietenului tău timp și spațiu să-și justifice mesajul care ar putea fi toxic. Nu trebuie să te simți vinovată pentru faptul că nu ai răspuns unui mesaj negativ.
Nu ai niciun drept să-mi vorbești așa
Este important să setezi bariere sănătoase în relațiile cu oamenii din jurul tău. Fără aceste bariere puternice, o relație poate să se transforme rapid în ceva toxic.
Este important să-i reamintești persoanei din viața ta că ai anumite reguli peste care nu se poate trece.
Nu vreau să fiu parte din această problemă
Poți oricând să refuzi să participi la o conversație toxică. De asemenea, nu ești obligată să consolezi o persoană care nu-ți poate înțelege limitele și barierele.
Dacă simți că nu trebuie să te implici în conversație, atunci nu o face. Specialiștii de la Huffpost sunt de părere că este important să-ți comunici sentimentele sincere în raport cu oamenii din jurul tău.