Reclamă

Cum îți dai seama că este prea cald pentru a alerga în natură. La ce să fii atentă

Vara este egal cu temperaturi ridicate, disconfort termic, furtuni agresive, dar și multe plimbări în natură, distracție și relaxare. De asemenea, vara este sezonul în care vrei să eviți sălile de sport din cauza aglomerației și să faci mișcare în aer liber. Cu toate acestea, pentru a preveni riscurile la care expui organismul atunci când stai în căldură, află cum îți dai seama că este prea cald pentru a alerga în natură.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 iulie 2024, 5:51

Anul acesta temperaturile au fost unele extreme. Căldura și umiditatea extremă s-au făcut simțite. Din păcate, cele două sunt factori despre care experții în sănătate spun că ar putea duce la epuizare și insolație dacă stai prea mult timp afară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți dai seama că este prea cald pentru a alerga în natură

Semnele unei boli cauzate de căldură includ transpirație excesivă, greață, crampe și confuzie, a spus Meghan Kennihan, antrenor personal pentru huffpost.com. Situația poate însă escalada foarte ușor și poate duce la epuizare sau insolație, afecțiuni care pun viața în pericol.

Dacă îți place să alergi în aer liber, este important să fii conștientă de condițiile extreme de căldură. Stresul termic poate reduce rezistența, poate încetini ritmul și crește efortul, făcând alergarea obișnuită să se simtă semnificativ mai grea.

Pentru a reduce riscul de stres termic, este important să faci alergările fie mai devreme dimineața. De asemenea poți alerga seară, când temperaturile se mai domolesc.

Desigur, este, de asemenea, important să cunoaști semnele că este prea cald pentru a alerga. Ai mai jos motive pentru care ar trebuie să amâni o alergare dacă e prea cald afară.

Reclamă

Crampe musculare, în special la picioare sau gambe

Dacă ai crampe musculare, în special la picioare sau gambe, acesta este adesea un semn că organismul cedează la temperaturile ridicate.

Un termometru al temperaturii resimțite îți poate spune cât de cald este. De asemenea trebuie să ții cont de umiditate, viteza de alergare, cât de aclimatizată ești să alergi la căldură, cât de hidratată ești, sănătatea ta generală și rata de pierdere a transpirației.

Reclamă

O modalitate relativ ușoară de a verifica dacă este prea cald, este să platformele de măsurare a temperaturii din zona în care locuiești. Aceastea estimează de obicei stresul termic așteptat asupra corpului uman atunci când este în lumina directă a soarelui.

Umiditate ridicată

Umiditatea ridicată este un semnal roșu. Atunci când aerul este saturat cu umiditate, transpirația nu se evaporă eficient. Acest lucru împiedică mecanismul de răcire al corpului să funcționeze corect.

Alergarea în căldură poate exacerba aceste simptome, care includ urină închisă la culoare, amețeli și gură uscată. Deshidratarea reduce volumul sângelui, îngreunând inima să pompeze sângele și să regleze temperatura corpului.

Te simți amețită sau ai senzație de greață

Dacă alergi și ai amețeli sau simți greață, te afli în zona de pericol evident pentru boli cauzate de căldura excesivă.

Când temperatura centrală a corpului devine prea ridicată, poate afecta sistemul nervos central. Imediat se instalează un declanșator de protecție de leșin sau amețeli pentru a te determina să te oprești.

Aclimatizarea

Aclimatizarea este importantă dacă vei alerga într-un climat mai cald și mai umed. Poate dura șapte până la 14 zile pentru ca organismul să se aclimatizeze cu adevărat la schimbările de altitudine, temperatură și umiditate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sufleu de mere în două vase, decorate cu felii de mere, batoane de scorțișoară, anason stelat și fulgi de migdale
Rețete
Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și...
2
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat feliată pe un tocător și o căpățână de usturoi
Rețete
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat
Această pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat este perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, având o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de pâinea...
3
O femeie matură care se machiază
Frumusețe
Greșeli de machiaj care te pot îmbătrâni și mai mult după 50 de ani, potrivit specialiștilor în make-up. Secretele lor au fost dezvăluite
Make-up artiștii profesioniști cu experiență au o mulțime de secrete care merită dezvăluite. Ele ne pot ușura viața, mai ales după o anumită vârstă. Oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, trecerea...
4
fată frumoasă care zâmbește într-o zi însorită alături de prieteni
Horoscop
Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024. Ce spun astrele
Atunci când vine vorba despre schimbare, fiecare va găsi o șansă de a aduce ceva nou în viața lui. Lecțiile de viață pe care fiecare zodie le va învăța până pe 20 octombrie 2024...
5
O femeie care aplică ulei de ricin pe păr
Frumusețe
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beauty
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos. Dacă ești în căutarea unui ser de păr multifuncțional, uleiul de ricin este produsul salvator. Fie că te confrunți cu mâncărimi ale scalpului, căderea părului sau...
PARTENERI
×