Reclamă

Cum reciclezi uleiul. Trucuri utile în bucătărie

Te-ai întrebat vreodată cum reciclezi uleiul? Specialiștii îți vin în ajutor și te învață ce poți să faci cu uleiul pe care l-ai folosit la gătit. Aceste metode utile îți vor fi de mare ajutor în bucătărie. Iată la ce trebuie să fii atentă atunci când manipulezi uleiul deja folosi.

Publicat: 13 martie 2023, 6:02
Un borcan plin pe jumătate cu ulei reciclat
Te-ai întrebat vreodată cum reciclezi uleiul? Specialiștii îți vin în ajutor și te învață ce poți să faci cu uleiul pe care l-ai folosit la gătit / Shutterstock

Când vine vorba de gătit sunt multe alegeri și decizii importante de luat. Atunci când alegi ce urmează să gătești trebuie să ții cont de mai mulți factori, mai ales dacă obișnuiești s gătești folosind mult ulei. Pentru preparatele tale trebuie să alegi cele mai bune ingrediente, iar uleiul de gătit joacă un rol esențial în mesele pe care le pregătești.

Cum reciclezi uleiul

Uleiul folosit pentru prepararea meselor poate să difere în funcție de preferințe. Unele gospodine folosesc uleiul de floarea soarelui, în timp ce altele optează pentru uleiul de măsline, de palmier sau chiar de arahide.

Însă pe lângă pregătirea preparatelor gustoase, ar trebui să te preocupe și grija față de mediu. Lumea produselor reciclate s-a extins atât de mult încât aproape că nu există lucruri pe care nu le poți recicla. Uleiul de gătit este la rândul său reciclabil.

Uleiul de gătit poate fi filtrat și reciclat. Uleiurile de gătit sunt reciclabile odată ce sunt duse la  fabrică de reciclare adecvată pentru a fi transformate ulterior în produse petroliere, scriu publicațiile internaționale. Însă nu toate stațiile de reciclare au capacitatea de a prelua și a recicla uleiul de gătit.

Prin urmare, înainte de a alege locul unde urmează să reciclezi uleiul este bine să suni să te informezi dacă centrul respectiv se ocupă și de prelucrarea acestuia.

Reclamă

Ce tip de ulei poți recicla

În reciclarea uleiurilor de gătit apare deseori o întrebare importantă. Multe persoane se întreabă dacă este posibil să reciclezi orice tip de ulei. Toate tipurile de ulei pot fi reciclate, după cum spun specialiștii. De la ulei vegetal la ulei de palmier, orice alt produs poate fi reciclat.

Unele tipuri de ulei de gătit pot fi folosite pentru crearea de biodiesel. În ziua de azi există o mulțime de moduri prin care îți poți pune creativitatea la lucru pentru a recila diverse produse.

Reclamă

Când vine vorba de uleiul de gătit, acesta poate fi reutilizat chiar și la gătit însă nu este recomandat să-l folosești de foarte multe ori. Unele persoane refolosesc uleiul de gătit și îi găsesc noi întrebuințări, cum ar fi lustruirea tocătoarelor de lemn pentru a le reda luciul și strălucirea.

Dacă îți dorești să reciclezi ueliu de gătit îl poți depozita în sticle. În prezent, mai multe supermarketuri din țară colectează sticlele cu uleiul de gătit folosit. După ce termini de gătit este recomandat să lași uleiul să se răcească. Apoi, strecoară uleiul pentru a elimina impuritățile și resturile de mâncare.

La final pune uleiul strecurat într-o sticlă. Uleiul strâns poate fi mai apoi dus la punctele de colectare specializate. În felul acesta o să contribui la grija și protejarea mediului. Te invităm să afli mai multe și despre cum poți face compost la tine acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×