Reclamă

Cum să ai grijă de floarea flamingo. E superbă, dar are nevoie de atenție specială

Află cum să ai grijă de floarea flamingo. Da, ai citit bine. Există o floare superbă denumită flamingo. Într-adevăr, păsările flamingo și-au câștigat notorietatea datorită aspectului lor deosebit și coloritului penelor. La fel de deosebită, însă, este și floarea flamingo.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 30 august 2024, 6:06

Floarea flamingo este o floare tropicală, care aparține familiei Arum Araceae, ce include aproximativ 1000 de specii diferite. Este o plantă originară din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Floarea durează, în medie, între două și trei luni. Este o floare pretențioasă și are nevoie atenție specială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să ai grijă de floarea flamingo

Denumirea comună a florii flamingo este anthurium. De asemenea, aceasta mai este cunoscută și sub numele de crinul flamingo. Este o plantă de interior cu aspect exotic, care are flori roșii, în formă de inimă și frunze verzi, mari și strălucitoare. Datorită florilor sale roșii este considerată o plantă care emană mult romantism.

Numele său este derivat din două cuvinte grecești, “anthos” care înseamnă „floare” și „oura”, care se traduce „coadă”. De aici provine și cealaltă denumire comună a florii, floarea cu coadă. Florile Anthurium sunt acoperite de spadice, care pot ajunge până la 40 de centimetri înălțime, astfel încât, nu poate trece neobservată. Și-a câștigat popularitatea în rândul plantelor decorative datorită aspectului său deosebit.

Florile flamingo preferă condițiile calde și umede, datorită originilor tropicale ale acestora. Floarea Anthurium se simte cel mai bine într-un loc însorit sau semiumbrit, fără să ia contact direct cu lumina soarelui. Acestea sunt plante epifite, la fel ca orhideele. În mediul natural, ele cresc sub acoperirea altor plante.

Temperatura ideală pentru floarea anthurium este între 20 și 25° C vara și între 16 și 18° C iarna. Aceste temperaturi scăzute acționează ca un stimulent al frigului și favorizează înflorirea florii primăvara.

Reclamă

Cum să uzi floarea anthurium

Lista de recomandări pe care ți-am pregătit-o ca să știi cum să ai grijă de floarea flamingo începe cu sfaturile legate de udarea florii. Procesul de udare este o parte importantă a îngrijirii anthuriumului. Specialiștii de la Lively Root recomandă să fie udate o dată pe săptămână. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi apă pe frunzele sale, asemenea unei ploi tropicale scurte.

Anthurium-ul poate avea nevoie de mai multă sau mai puțină apă, în funcție de condițiile din locuința ta. Cu cât este mai multă lumină și căldură, cu atât va trebui udat mai des. Nu uita să reduci frecvența udării pe parcursul iernii.

Reclamă

De asemenea, florii flamingo nu îi place să fie îmbibată sau să stea într-un ghiveci plin cu apă. Deoarece este o plantă epifită, există riscul ca rădăcinile să putrezească dacă planta rămâne cu un surplus de apă. Așadar, asigură-te că golești tăvița cu apă a ghiveciului, la 30 de minute după ce ai udat-o.

Cum să fertilizezi corect floarea flamingo

Din când în când, floarea flamingo trebuie fertilizată. Cel mai bine este să faci asta în mod regulat, dar cu moderație în același timp.

Intervalele recomandate sunt o dată la două săptămâni vara și aproximativ o dată la două luni iarna.

Floriștii te sfătuiesc ca iarnă să folosești doar jumătate din concentrația de fertilizator. Deoarece anthurium-ul este sensibil la sare, este nevoie să folosești un fertilizator pe bază de plante, spune Parade.com.

Cum să tunzi floarea anthurium

Floarea flamingo nu trebuie tunsă. Tot ceea ce trebuie să faci este să tai la bază frunzele maronii, ofilite folosind un cuțit ascuțit. Acest proces va încuraja apariția florilor noi.

Cum să cureți floarea flamingo

Este recomandat să stergi praful de pe frunzele florii flamingo în fiecare lună. Pune planta în chiuvetă și folosește un pulverizator cu apă filtrată pentru a îndepărta praful de pe ambele părți ale frunzei.

Floarea flamingo este excelentă pentru absorbția substanțelor chimice din aer eliberate de produsele de curățare obișnuite. Așadar, pentru a te ajuta să păstrezi un aer curat în casă, frunzele plantei trebuie să fie curate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×