Există modalități simple de a prelungi stadiul de coacere al unei banane. Aceste trucuri ”anti-coacere” ar putea fi utile pentru gospodinele care își doresc să se bucure de bananele cumpărate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Beneficiile generale ale bananelor
Bananele sunt delicioase și incredibil de benefice pentru organismul tău. Acestea pot fi o alegere excelentă pentru o gustare. Sunt ideale chiar și atunci când vine vorba de menținerea sub control a greutății. Nutriționiștii sunt de părere că bananele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Ele pot conține proteine, dar și alți nutrienți.
Studiile arată că bananele conțin o cantitate semnificativă de triptofan, un aminoacid care te ajută să adormi mai ușor. Totodată, bananele sunt surse excelente de magneziu și potasiu. Bananele ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și la îmbunătățirea aspectului pielii. Când au atât de multe beneficii, cum să nu-ți dorești să le păstrezi proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
Cum să depozitezi bananele pentru a le păstra mai mult timp proaspete
Cu excepția momentelor când se află într-o salată de fructe, bananele nu se împacă bine cu celelalte fructe. Primul sfat pentru depozitarea bananelor pentru a le păstra proaspete mai mult timp este acela de a le agăța într-un suport special pentru banane.
Bananele agățate ajută la prevenirea vănătăilor acestora, dar în același timp, scade șansa de a expune pulpa de banană la oxigen.
Poate ai observat că unele banane au codița învelită în plastic. Folia de plastic ar putea fi o soluție utilă pentru păstrarea bananelor proaspete mai mult timp.
O mare parte din gazul de etilenă, care crește rata de coacere a bananelor, este eliberat în partea de sus a ciorchinelui. Ambalarea acestuia ar putea reduce procesul de coacere al bananelor. Pentru rezultate și mai bune puteți separa bananele și să înfășurați fiecare codiță în folie de plastic, spun specialiștii.
Dacă nu ai înțeles cum să depozitezi bananele pentru a le păstra mai mult timp, află că specialiștii te sfătuiesc să le pui la loc ferit de soare. Temperaturile mai scăzute încetinesc procesul de coacere chimică.
Astfel, bananele pot fi depozitate cu încredere la frigider pentru a rămâne proaspete mai mult timp. Specialiștii spun că este perfect în regulă dacă coajă acestora devine maro.
Această schimbare de culoare vine de la pigmentul din coajă, pigment care nu afectează fructul din interior. Totuși, ele trebuie verificate să aibă o textură și o aromă potrivită.
Dacă bananele sunt decojite, atunci poți adăuga puțin suc de lămâie deasupra lor. Acest lucru te va ajuta să le păstrezi mai mult timp proaspete. Sucul de portocale sau cel de ananas sunt alte două alternative potrivite. Poți felia bananele apoi să le amesteci cu puțin suc de portocale. Sucul va afecta puțin aroma bananei, însă aceasta se va păstra proaspătă mai mult timp, relatează Today.com.