Frișca este folosită pentru pregătirea deserturilor delicioase. Această cremă este ideală pentru a decora deserturile și nu numai. Cu toate acestea, frișca proaspătă poate fi destul de greu de preparat.
Cum salvezi frișca prea moale
Frișca bătută trebuie pregătită cu mare atenție pentru a avea consistența mult visată. Dacă nu este preparată corespunzător, atunci aceasta nu se întărește suficient și devine prea moale. Frișca moale nu mai poate fi folosită în deserturile tale.
Aceasta trebuie să aibă o textură pufoasă și aerată. Cofetarii au mai multe trucuri cu ajutorul cărora reușesc să transforme orice rețetă care pare că a eșuat. Aceștia știu cum să se folosească de trucurile din bucătărie pentru a avea din nou frișcă tare și delicioasă. Există mai multe trucuri utile pentru a îngroșa frișca prea moale.
Primul dintre acestea presupune folosirea amidonului de porumb. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o lingură de amidon de porumb cu puțin zahăr pudră. Amestecă amidonul până ce este dizolvat complet apoi îl poți adăuga în rețeta delicioasă de frișcă. Un alt truc pentru a întări frișca prea moale este acela de a folosi puțină gelatină.
Gelatina fără aromă poate fi ideală pentru a întări frișca. Tot ce trebuie să faci este să torni gelatina în rețeta de frișcă și să continui să o mixezi.
Ultimul truc presupune folosirea de smântână bătută. Dacă frișca este prea moale poți adauga smântână deja bătută. Aceasta este ideală pentru a obține consistența dorită. Află și care este ingredientul secret care te ajută să nu ți se lase frișca.
Motivul pentru care frișca devine prea moale
Frișca se poate lăsa din mai multe motive. Unul dintre acesta este reprezentat de faptul că ai bătut-o mult prea mult. Dacă bați prea mult frișca, atunci aceasta se poate tăia, susțin cofetarii specialiști. Un alt motiv pentru care frișca se poate lăsa ține de temperatura ingredientelor folosite.
Dacă frișca nu este la temperatura camerei, atunci aceasta se poate lăsa. Dacă vrei ca rețeta ta să fie consistentă, atunci e recomandat să folosești smântână rece. Conținutul de grăsimi din frișcă este la fel de important.
Dacă acesta este mult prea scăzută, atunci frișca ta se poate tăia. Pentru a evita aceste problemă este important să bați frișca până ce ai obținut o consistență pufoasă. Nu te opri din băutut frișca până ce nu ai obținut consistența dorită, te sfătuiesc cofetarii specialiști.
Cum pregătești frișca de casă
Frișca de casă este una dintre cele mai simple rețete. Ai nevoie de 5 minute și trei ingrediente, spun specialiștii.
Ai nevoie de cremă pentru frișcă rece, zahăr pudră și extract de vanilie. Înainte de a pregăti rețeta, pune bolul în care urmează să pregătești frișca în frigider și lasă-l la răcit pentru cel puțin 30 de minute.
Pune în bol toat eingedinetele, care au stat în prealabil la rece. Folosește un mixer pentru a le amesteca și pentru a obține textura dorită.