Tofu este un fel de brânză vegetala, care a devenit extrem de popular și în România. Mai exact, este un fel de caș procesat din soia, originar din China.
Acest aliment foarte versatil are o istorie veche. Potrivit legendelor, un bucătar de origine chineză a descoperit rețeta originară de tofu în urmă cu mai bine de 2000 de ani. Povestea spune că a amestecat dintr-o eroare lapte proaspăt de soia cu sare Nigari, un coagulant bogat in minerale.
Cum se gătește tofu pentru a obține texturi diferite
Tofu este un produs versatil și poate fi savurat în diferite forme și texturi. În funcție de alegerea făcută, rezultatul final poate fi foarte diferit. Totul depinde de preferințele tale și de cât de deschisă ești să încerci lucruri noi în bucătărie.
Tofu este un aliment care poate fi găsi chiar și în alte forme, pentru toate preferințele. Printre cele mai cunoscute tipuri de tofu rămân cel fermentat, cel înghețat, cel afumat sau cel condimentat.
Dacă îți plac texturile catifelate și alegi să consumi tofu moale, poți găti niște supe cremoase și foarte delicioase sau chiar salate proaspete și ușoare.
Dacă alegi varianta mai fermă de tofu, atunci îl poți pune fără nicio problemă pe grătar. Acest tip de tofu este mai legat și nu se va rupe la fel de ușor ca tofu moale. În plus, îl poți prepara și în această formă destul de rapid și sănătos.
Tofu moale
În cazul în care nu ești o fană a alimentelor prăjite sau pur și simplu nu ai suficient timp să gătești și totuși vrei să te bucuri de gustul acestui tip deosebit de brânză vegetală, poți alege fără nicio problemă varianta mai moale. Conform publicației Today.com, tofu poate fi integrat atât în salate calde, cât și în salate reci. Nu uita de sosurile tale preferate, de legume de sezon, iar prânzul și cina ta sunt gata imediat.