Reclamă

Cum se gătește tofu. Ponturi pentru a obține o textură crocantă

Astăzi vom învăța cum se gătește tofu, dar și multe alte informații utile pentru gospodinele pasionate. Părerile despre acest aliment sunt foarte diverse. Există voci care susțin că este o sursă de sănătate, dar în același timp circulă și informații conform cărora tofu ar fi un produs mai degrabă nociv pentru sănătate. Încercăm să clarificăm lucrurile pentru ca tu să iei cele mai bune decizii pentru tine și pentru familia ta, atunci când vine vorba despre acest produs atât de popular.

Publicat: 22 august 2021, 7:06

Tofu este un fel de brânză vegetala, care a devenit extrem de popular și în România. Mai exact, este un fel de caș procesat din soia, originar din China.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest aliment foarte versatil are o istorie veche. Potrivit legendelor, un bucătar de origine chineză a descoperit rețeta originară de tofu în urmă cu mai bine de 2000 de ani. Povestea spune că a amestecat dintr-o eroare lapte proaspăt de soia cu sare Nigari, un coagulant bogat in minerale.

Cum se gătește tofu pentru a obține texturi diferite

Tofu este un produs versatil și poate fi savurat în diferite forme și texturi. În funcție de alegerea făcută, rezultatul final poate fi foarte diferit. Totul depinde de preferințele tale și de cât de deschisă ești să încerci lucruri noi în bucătărie.

Tofu este un aliment care poate fi găsi chiar și în alte forme, pentru toate preferințele. Printre cele mai cunoscute tipuri de tofu rămân cel fermentat, cel înghețat, cel afumat sau cel condimentat.

Dacă îți plac texturile catifelate și alegi să consumi tofu moale, poți găti niște supe cremoase și foarte delicioase sau chiar salate proaspete și ușoare.

Reclamă

Dacă alegi varianta mai fermă de tofu, atunci îl poți pune fără nicio problemă pe grătar. Acest tip de tofu este mai legat și nu se va rupe la fel de ușor ca tofu moale. În plus, îl poți prepara și în această formă destul de rapid și sănătos.

Tofu moale

În cazul în care nu ești o fană a alimentelor prăjite sau pur și simplu nu ai suficient timp să gătești și totuși vrei să te bucuri de gustul acestui tip deosebit de brânză vegetală, poți alege fără nicio problemă varianta mai moale. Conform publicației Today.com, tofu poate fi integrat atât în salate calde, cât și în salate reci. Nu uita de sosurile tale preferate, de legume de sezon, iar prânzul și cina ta sunt gata imediat.

Reclamă

Tofu crocant

Dacă ești curioasă cum se gătește tofu mai tare, trebuie să știi că de această dată ai foarte multe variante din care poți alege. Cașul poate fi mai tare sau mai puțin tare și în acest fel poți găti mai multe tipuri de mâncare, folosind un singur fel de brânză.

Dacă așezi tofu la scurs pe suprafața unor șervețele de hârtie, vei elimina excesul de lichid. După aceea cașul va fi gata de gătit. Pune apoi într-o tigaie puțin ulei, apoi aranjează cubulețele de tofu și prăjește-le pe fiecare parte până devin cât de crocante vrei tu. Acest procedeu durează câteva minute și nu este deloc complicat.

Dacă vrei să eviți alimentele făcute în tigaie, poți face tofu chiar și la cuptor. Pentru această variantă de tofu gătit, ai nevoie de puțin amidon de porumb și de aproximativ 30 de minute pentru a te bucura de un tofu foarte crocant. Pe lângă tofu, la cuptor mai poți face și niște cartofi crocanți.

De asemenea, tofu se poate găti foarte bine și sănătos și într-un air fryer. Avantajul în acest caz este timpul și mai scurt de gătire al cașului. Trebuie doar să agiți puțin recipientul aparatului după primele cinci minute. După alte 5-7 minute, brânza ta e gata de pus pe masă.

Tofu afumat într-o farfurie cu salată verde, noodle și nuci,
Tofu are foarte multe texturi și se poate găti în mai multe feluri / Profimedia Images

Beneficii pentru sănătate ale consumului de tofu

  • Tofu este cunoscut ca fiind o sursă bună de proteine „complete”. Consumul de tofu ca alternativă pentru proteinele de origine animală poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL. Aceasta, la rândul său, scade riscul apariției tensiunii arteriale ridicate.
  • Proteina din soia poate îmbunătăți funcția renală și ar putea avea beneficii pentru persoanele care fac dializă sau care fac transplant de rinichi. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de proteine și impactului său asupra nivelului de lipide din sânge.
  • Studiile au indicat că, în regiunile în care oamenii consumă mai multă soia, există o incidență mai mică a tulburarilor mentale.
  • Cosumul de soia poate reducere riscul de osteoporoză. Prezența izoflavonilor din brânza tofu împiedică procesul de pierdere a densitatii osoase. În plus, fortifică oasele, motiv pentru care această brânză este recomandată femeilor aflate la menopauză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×