Copilăria este marcată de multe evenimente importante. În procesul de învățare sau chiar în timpul jocului, copilul se poate zgâria sau tăia. Există mai multe tipuri de răni superficiale pe care le putem trata acasă. Rămâne totuși foarte important să apreciezi cât de gravă este rana și dacă micuțul va avea nevoie de o vizită la medic.
Care sunt rănile superficiale la copii
Înainte să află cum tratăm rănile superficiale la copii, trebuie mai întâi să înțelegem care sunt acestea. Medicii sunt de părere că cele mai multe răni superficiale apar în jurul vârstei de un an. Atunci micuții încep să meargă și să exploreze mediul din jurul lor.
De cele mai multe ori, aceste răni sunt reprezentate de mici tăieturi pe care le putem trata chiar noi acasă. Medicul Elena Popa, invitată în cadrul emisiunii MediCOOL, a explicat când anume o plagă devine serioasă și trebuie să lum măsuri mult mai atente de prim ajutor.
O plagă mică are o adâncime de aproximativ 0.5 cm și o lungime de aproximativ 2 cm. Pe de altă parte există și răni mai profunde. Acestea pot afecta stratul de grosime al pielii. În cazuri grave pot ajunge să afecteze nervii locului în care copilul s-a rănit.
Poți urmări mai jos în cadrul episodului din MediCOOL când este recomandat să mergi la medic și cum trebuie să procedezi în cazul rănilor atunci când acestea nu sunt superficiale.
Cele mai multe zgârieturi și julituri la copii sunt superficiale și pot fi tratate cu ușurință de părinți acasă . În timp ce tăieturile sunt răni de la nivelul pielii, zgârieturile și juliturile sunt considerate a și răni de suprafață.
Juliturile și zgâriturile sunt cele mai des întâlnite răni. Ele pot apărea pe orice parte a corpului, dar cel mai des întâlnite sunt pe mâini și genunchi. De cele mai multe ori, zgârieturile afectează o zonă mai mare de piele, prin urmare pot fi mai dureroase decât juliturile.