Unghiile pot fi comparate cu o cameră care supraveghează starea generală a sănătății tale. stării generale de sănătate. E extrem de important să fii atentă la felul în care arată unghiile tale. Orice modificări, cum ar fi exfolierea unghiilor, îngălbenirea, merită investigate.
De ce se exfoliază unghiile
Există diverse cauze potențiale în spatele exfolierii unghiilor. Mai jos ai câteva dintre principalele cauze ale acestui proces, care din păcate este destul de comun.
Mâinile tale sunt frecvent umede
Cea mai frecventă cauză a exfolierii unghiilor este faptul că stai foarte mult timp cu mâinile în apă. Pentru a preveni acest lucru, poți purta mănuși atunci când speli vasele, să îți usuci bine mâinile și unghiile și să aplici în mod regulat o cremă de mâini care conține vitamina E.
Folosești prea mult buffer-ul pe unghii
Exfolierea apare și atunci când unghiile sunt supuse unui proces de frecare constant. Uscăciunea excesivă face ca unghia să devină fragilă, astfel încât trauma minoră poate deteriora cu ușurință unghia. Asta înseamnă că o mică tăietură se poate transforma într-o despicătură mare atunci când unghiile sunt prea uscate.
Substanțele chimice din produse
Anumite substanțe chimice și ingrediente care se găsesc în orice, de la săpunul de mâini și dezinfectanți până la detergentul de rufe pot usca unghiile și le pot predispune la exfoliere. Caută produse etichetate drept „hipoalergenice”, deoarece de obicei conțin agenți chimici mai blânzi sau naturali.
Ai suferit un traumatism al unghiilor
S-ar putea să nu pară că îți smulgi oja de pe unghii cu dinții, le rozi sau e folosești pentru a deschide diverse obiecte sau alimente, dar activitățile de acest fel pot face ca unghiile să înceapă să se exfolieze mai rapid.
O deficiență de nutrienți
Exfolierea unghiilor a fost asociat cu un nivel scăzut de calciu, precum și cu o deficiență de fier, vitamina D și vitaminele B, cum ar fi biotina. Toate aceste vitamine ajută cheratina, tesuțul din unghii, să devină mai puternic. O dietă bine echilibrată, bogată în fructe, legume și proteine slabe, este un prim pas pentru a depăși deficiențele nutriționale.
Probleme la nivelul glandei tiroide
În timp ce semnele tipice ale unei probleme cu tiroida includ modificări de greutate, anxietate, oboseală și gândire greoaie, exfolierea unghiilor poate fi, de asemenea, un simptom. Boala tiroidiană determină o rată mai lentă de schimbare a pielii și a unghiilor, astfel încât țesutul unghiilor mai vechi rămâne mai mult timp, determinând unghiile să devină casante.
Te confrunți cu o infecție fungică
Onicomicoza sau infecția fungică a unghiei poate provoca mai multe tipuri diferite de distrofie a unghiilor, inclusiv exfolierea unghiilor. Este posibil să te confrunți de asemenea cu îngroșarea unghiilor și decolorarea ori chiar îngălbenirea.
În cazul în care exfolierea unghiilor durează prea mult timp, cel mai bine este să i te adresezi unui specialist. El este singur care îți poate face recomandări personalizate, în funcție de cauza adevărată a problemei tale.