Printre simptome se află senzația de uscăciune, iriație în gât sau probleme la înghițire. Există șanse ca durerea de gât să dispară în câteva zile, fără să fie nevoie de ajutor, dar dacă persistă, ar putea cauza probleme. Află care sunt factorii declanșatori ai durerii și ce poți face ca să o ameliorezi.
De la ce apar durerile în gât
Zilele acestea, auzi des în jur întrebarea: „de ce mă doare gâtul?” Există momente în care este important să consulți un medic pentru o durere în gât și momente în care aceasta va trece de la sine.
Durerea în gât este un simptom comun al multor boli diferite. Este important să nu te panichezi și să îți monitorizezi cu atenție starea în primele 2-3 zile de la debutul durerii. Iată care sunt potențialii factori care pot declanșa durerile în gât.
Infecții virale
Infecțiile virale precum răceala, gripa sau COVID-19 sunt motive majore care pot cauza dureri în gât. Printre simptomele unei infecții virale se află oboseala, secrețiile nazale, durerile musculare și febra.
Discută cu medicul specialist despre durerea ta, dacă prezinți una dintre aceste simptome. Poartă mască atunci când te afli în spații publice închise, deoarece infecțiile virale se răspândesc foarte ușor.
Infecții bacteriene
Infecțiile bacteriene sunt, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente motive pentru o durere în gât. Streptococul este suspectul obișnuit în aceste cazuri, potrivit specialiștilor. Alte semne care le poți observa dacă ai o infecție cu streptococ includ durerea la înghițire, amigdale și ganglioni limfatici umflați, mici pete roșii pe cerul gurii sau febră.