Această minunată și frumos colorată dulceață este ideală de servit, în primul rând, la micul dejun. Poate fi combinată cu brânzeturi sărate, pateuri din ficat de pui sau diferite preparate din carne. Dar este ideală și adăugată în diferite sosuri sau salate. Fripturile de la mesele festive pot fi garnisite cu 1-2 linguri dintr-o astfel de dulceață. Le va înnobila gustul, dar și aspectul oferindu-le o notă de rafinament.
Rețeta nu este complexă, nu conține multe ingrediente și nici timp îndelungat de preparare nu necesită. Și îți vei spori colecția de conserve de pe rafturile din cămară.
Așadar, ai toate motivele să prepari delicioasa dulceață, a cărei rețetă o poți urmări mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Dulceață de ceapă roșie la borcan – Ingrediente
- 1 kg de ceapă roșie, curățată;
- 250 gr de zahăr;
- 1 lingură de sare pentru murături;
- 150 ml de oțet balsamic;
- 200 ml de vin roșu;
- 2 foi de dafin;
- 1 linguriță de piper, proaspăt măcinat.
Rețeta dulceții de ceapă roșie – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cepei, care este cea mai meticuloasă etapă. Curăță ceapa, folosind mănuși pentru că pătează. Clătește-o bine cu apă rece și toac-o în fâșii sau în cuburi mai mari. Nu o toca foarte mărunt pentru a nu se transforma în pastă în timpul fierberii.
Citește și articolul despre cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționează.
După ce ai terminat cu pregătirea cepei, adună pe masa de lucru toate celelalte ingrediente necesare. Este important să le ai pe toate la îndemână când dai start preparării dulceții. Le vei adăuga rând pe rând în dulceață, dar la intervale scurte de timp.