Rețeta nu este complexă, iar ca ingrediente poți opta pentru legumele pe care obișnuiești să le incluzi în ciorbe. Tot ce ai de făcut este să te înarmezi cu răbdare pentru a le curăța pe toate. Apoi le vei toca sau da pe răzătoare, așa cum obișnuiești să le adaugi în ciorbe.
Nu trebuie să omiți nici pașii pentru sterilizarea borcanelor și înainte de umplere și ulterior când sunt pline.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acestei conserve de legume, care nu ar trebui să lipsească din cămară.
Zarzavat pentru ciorbe – Ingrediente
- 1 kg de ardei multicolori, din toate soiurile
- 1 kg de morcovi
- 300 gr de păstârnac
- 300 gr de rădăcină de pătrunjel
- 300 gr țelină
- 3 kg de roșii
- 2 legături de pătrunjel verde
- 2 crenguțe de țelină
- 2 linguri cu sare pentru murături, neiodată.
Rețeta zarzavatului de legume – Mod de preparare
Primul pas în prepararea rețetei constă în pregătirea legumelor. Procesul de spălare și curățare necesită mai mult timp, motiv pentru care îți recomandăm să te înarmezi cu răbdare.
Cum pregătești legumele pentru a le conserva
Curăță morcovii, țelina, păstârnacul și pătrunjelul. Clătește-le cu apă rece și pune-le în site la scurs. După scurgere, toacă-le sau răzuiește-le, așa cum obișnuiești să le adaugi în ciorbe.