Grătarul este unul dintre obiectele cel mai intens folosite în sezonul estival. Fie că este vorba despre pregătirea unei cine rapide, a unui grătar de weekend cu prietenii, alimentele pregătite în acest mod au un gust aparte. Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra acestei metode de gătire, scrie eatthis.com.
Efectele consumului de alimente la grătar
Află de aici tot ce trebuie să știi despre ce se întâmplă cu organismul tău atunci când consumi alimente la grătar. Sunt multe studii care avertizează despre aceste complicații ce pot apărea în organism.
Cu toate că majoritatea știe că grătarul este recomandat drept o metodă sănătoasă de gătire, unele studii contrazic tot ceea ce știam.
Consumul de carne la grătar poate agrava problemele de sănătate
„Poate promova oxidarea și inflamația. Acestea cresc riscul sau agravează problemelor cronice de sănătate. Printre efectele principale sunt bolile de inimă, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer”, spune Libby Mills, MS, RD, dietetician înregistrat și purtător de cuvânt al Academia de Nutriție și Dietetică.
Se pare că rezultatul gătirii la o temperatură ridicată poate avea efecte nefaste asupra organismului nostru. Din păcate, se află pe lista cu efectele consumului de alimente la grătar.
Alimentele la grătar pot agrava alergiile
„Grătul poate determina creșterea nivelului de histamină. Acesa poate avea o reacție alergică, în special pentru persoanele sensibile”, spune Jonathan Valdez, RDN, fondator Genki Nutrition și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din New York.