Efectele secundare ale consumului excesiv de migdale. Cu ce simptome te poți confrunta

Migdalele sunt gustoase, oferă rapid senzația de sațietate și sunt renumite pentru proprietățile lor vindecătoare. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția și spun că efectele secundare ale consumului excesiv de migdale. Din păcate, exagerarea poate provoca anumite probleme în organism.

Andrada Marinică
Publicat: 19 octombrie 2023, 8:55
A consuma prea mult din orice are întotdeauna și o parte dăunătoare / Shutterstock

Deși multe femei le consumă atunci când sunt la dietă pentru că sunt ușor de consumat la gustările dintre mese și oferă senzația de sațietate atât de importantă în cazul unui regim alimentar, se pare că dacă sunt consumte în exces, migdalele pot cauza și probleme de sănătate.

Efectele secundare ale consumului excesiv de migdale

Efectele secundare ale consumului excesiv de migdale nu sunt multe, dar sunt de luat în considerare. Ca în cazul oricărui alt tip de aliment, și în cazul migdalelor echilibrul este cel mai important.

Moderația este cheia

A consuma prea mult din orice are întotdeauna și o parte dăunătoare. Deoarece consumul de migdale oferă organismului o mulțime de beneficii prin furnizarea de grăsimi sănătoase, antioxidanți, vitamina E și fibre oamenii tind să le consume în exces.

Cu toate acestea, toată lumea trebuie să știe că moderația este cheia. Consumul în exces chiar și din alimente bogate în nutrienți nu va oferi beneficii suplimentare pentru sănătate. Este necesar un echilibru pentru a obține beneficiile maxime ale oricărui produs alimentar. Consumul excesiv de alimente bogate în nutrienți poate duce la disconfort digestiv și dezechilibre nutriționale, care pot dăuna sănătății generale.

Supradoză de vitamina E

Vitamina E este o vitamină esențială solubilă în grăsimi, care joacă un rol crucial în menținerea sănătății pielii, a ochilor și a sistemului imunitar. Migdalele sunt o sursă bună de vitamina E, iar consumul lor ca parte a unei diete echilibrate este benefic. Cu toate acestea, migdalele trebuie consumate în cantități rezonabile, deoarece o supradoză poate provoca toxicitate cu vitamina E.

Poate provoca efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi crampe stomacale, diaree și alte probleme digestive. Poate duce chiar la un risc crescut de hemoragie, deoarece vitamina E poate interfera cu coagularea sângelui. Toxicitatea crescută poate duce la un sistem imunitar slăbit, ceea ce te va face mai susceptibilă la infecții.

Creștere în greutate

Migdalele pot cauza creșterea în greutate, deoarece au multe calorii și grăsimi sănătoase. Când mănânci multe migdale fără să te gândești la câte calorii ingerezi, acele calorii suplimentare te pot face să te îngrași. Asta pentru că corpul tău stochează calorii suplimentare sub formă de grăsime.

Așadar, este important să te bucuri de migdale cu moderație, ca parte a unei diete sănătoase. Pot fi o gustare gustoasă și hrănitoare, dar consumul în exces poate înclina balanța caloriilor și poate duce la acele kilograme în plus pe care vrei să le eviți.

Poate provoca pietre la rinichi

Migdalele au oxalați. Aceștia din urmă sunt compuși care se găsesc în mod natural în plante și fac parte din mecanismul său de apărare care servește diverse scopuri, cum ar fi protejarea împotriva agenților patogeni. Dacă mănânci prea multe migdale, primești mai mulți dintre acești oxalați. Acești compuși se pot lipi în rinichi și pot forma pietre la rinichi. Acestea pot fi dureroase și necesită îngrijiri medicale pentru a le elimina.

Îngreunează absorbția altor nutrienți

Se crede că migdalele conțin un compus numit acid fitic, care este prezent în mare parte în toate alimentele pe bază de plante și are potențialul de a afecta absorbția mineralelor esențiale precum calciul, fierul și zincul în organism. Acidul fitic se poate lega de aceste minerale din sistemul digestiv, făcându-le mai greu e absorbit de către organism.

În timp ce migdalele sunt o gustare hrănitoare, consumul excesiv ar putea duce la o disponibilitate redusă a acestor minerale importante, care sunt esențiale pentru sănătatea generală. Este important să ai o dietă echilibrată și să te asiguri că obții o varietate de surse de nutrienți pentru a evita orice impact negativ cauzat de consumul excesiv al unui singur aliment nutritiv.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI