O porție de migdale pe zi oferă multe beneficii sănătății. Bogate în fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina E, cupru și riboflavină, migdalele ajută la procesul de creștere, îmbunătățește sistemul digestiv, intervine în metabolizare glucidelor și oferă energie.
Beneficiile generale ale consumului zilnic de migdale
Migdalele au un conținut mare de fier, zinc, potasiu, acizi folici și tiamine. Grăsimile nesaturate din migdale sunt foarte bune pentru inimă și colesterol.
Studiile arată că un consum însemnat de oleaginoase reduce riscul bolilor cronice, de la boli cardiovasculare până la diabetul de tip 2.
Experții susțin că o mână de migdale consumată pe zi este asociată cu scăderea a 20% a riscului decesului de cancer sau boli de inimă.
De asemenea, migdalele au capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, datorită magneziului. De aceea au un rol esențial într-o dietă diabetică. Pe lângă acest lucru, consumul de migdale ține sub control tensiunea arterială.
Migdalele contribuie la menținerea greutății
Pentru că se apropie iarna și apetitul tău alimentar este în creștere, poți utiliza migdalele în diferite combinații nutritive și sănătoase. Migdalele pot fi un ingredient prietenos pentru smoothie-uri, cereale, halva sau iaurt. Totuși, acest aliment se poate consuma crud, ca atare.
Desigur, există soluții și pentru persoanele vegane. Laptele de migdale, spre exemplu, este un produs slab din punct de vedere caloric, sursă de proteină, nutrienți și vitamina D. Află cum poți prepara lapte de migdale chiar la tine în casă.
Marile bucătării ale lumii apreciază făina de migdale. Pregătirea deserturilor fine începe, mai ales în patiseriile franceze, cu făina de migdale care oferă rezultate aparte.
Migdalele susțin sănătatea oaselor și a creierului
Datorită conținutului de fosfor, calciu și magneziu, migdalele reprezintă un ajutor de nădejde pentru sănătatea oaselor și dinților.
Datorită conținutului de riboflavină (B2), consumul de migdale ajută la prevenirea declinului cognitiv și sprijină activitatea metabolică. În plus, susține activitatea neuronală sănătoasă și reduce procesele inflamatorii ale creierului.
Migdalele pot reduce riscul de Alzheimer sau demență și este recomandată integrarea lor în dietele cleor mici pentru a sprijini capacitatea de concentrare.
Valori nutriționale
În mod normal, o porție de migdale nu trebuie să depășească 28 de grame, echivalentul a 160 de calorii. Aceste valori sunt valabile pentru consumul de migdale crude. Desigur, migdalele se pot consuma după bunul plac, în mai multe variante: fierte, uscate, hidratate sau prăjite.
De menționat este faptul că cel mai bun raport nutrițional este reprezentat de migdalele crude. Migdalele hidratate ajută la absorția mineralelor deoarece conțin acid fitic. Află mai multe despre beneficiile consumului de migdale hidratate.
Acidul fitic îngreunează absorția de nutrienți și minerale în organism. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestora, cel mai bine este să încerci să le consumi după ce le-ai hidratat.