Toată lumea merită să se simtă încrezătoare și fericită în propria piele. Doar atunci când ne acceptăm așa cum suntem, putem începe cu adevărat să acceptăm că frumusețea se află în ochii privitorului. Într-o lume în care definiția frumuseții se schimbă ca și vremea, este rar să vezi ceva care să reziste testului timpului.
Dar, în cea mai mare parte, a avea dinți albi a reușit să facă exact asta. Toată lumea își exprimă sclipirea perfect albă cu fiecare ocazie. Este destul de rar să găsești o personalitate media fără setul perfect de dinți albi. Dar nu doar beneficiile estetice îi trimit pe oameni în căutarea acelui zâmbet strălucitor. Mulți oameni presupun că este și un semn de sănătate orală bună.
În realitate, dinții albi nu echivalează neapărat cu dinții sănătoși. Culoarea dinților tăi este determinată de factori naturali.
Vârsta și genetica, precum și de iritanții externi, cum ar fi alimentele și băuturile pe care le consumi, sunt factori de care trebuie să ții cont. În timp ce periajul și folosirea aței dentare vor face diferența pentru petele mai mici, ar putea fi necesar să scoți artileria grea pentru o soluție mai eficientă. Doar nu face această greșeală comună sau vei duce o bătălie pierdută.
Evită aceste greșeli de periaj pentru dinți mai albi
Dacă ești în căutarea unor modalități naturale pentru dinți strălucitori, cel mai probabil ai găsi că periajul cu bicarbonat de sodiu e soluția eficientă. În timp ce bicarbonatul de sodiu ar putea ajuta la albirea temporară a dinților tăi prin curățarea petelor de suprafață precum cele create de cafea și alimente, în cele din urmă poate face mai mult rău decât bine.
Periajul regulat cu bicarbonat de sodiu poate strica lent smalțul și duce la sensibilitate dureroasă. Pentru o opțiune mai sigură, utilizează în schimb pastă de dinți cu bicarbonat de sodiu.
O altă greșeală este să periezi dinții cu produse de albire în fiecare zi. Este ușor să presupunem că folosirea mai multor albiri dentare va oferi doar rezultate mai strălucitoare și mai curate. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie ceea ce îți dorești cu adevărat.
Pentru a aduce luminozitate zâmbetului tău, aceste produse trebuie să fie făcute cu ingrediente dure. De-a lungul timpului, aceste substanțe chimice au potențialul de a provoca leziuni ale smalțului, recesiune a gingiilor și sensibilitate. Pentru a reduce daunele, ar trebui să utilizezi o periuță de dinți cu peri moi, cu o presiune minimă.
Când folosești benzi de albire a dinților, evită să le ții prea mult timp pentru a preveni petele albe. Pentru aplicarea și absorbția eficientă a produselor de albire a dinților, dinții tăi trebuie, de asemenea, să fie cât mai curați posibil. Dacă există reziduuri, ele vor împiedica ca produsul de albire să se infiltreze în smalțul dintelui și să ajungă la pete.
Sfaturi pentru o albire mai inteligentă a dinților
Un alt remediu dăunător este consumul excesiv de alimente acide precum oțetul și fructele pentru dinți mai curați. S-ar putea să descoperi că îți albesc dinții temporar. Din păcate, la fel ca bicarbonatul de sodiu, îți afectează de fapt smalțul. Contribuie și la probleme precum sensibilitatea și cariile.
În general, ar trebui să te ferești de orice soluție care nu este creată special pentru dinții tăi. Așadar, evită utilizarea peroxidului de hidrogen.
O soluție comună și relativ sigură pe care o poți găsi aproape peste tot sunt tăvile de albire. S-ar putea însă să nu ofere rezultatele pe care le cauți decât dacă le ai personalizate de un stomatolog.
Folosirea unei tăvi care nu este personalizată pentru gura ta poate provoca scurgeri ale substanțelor chimice din produsului de albire. Acest lucru poate duce la deteriorarea dinților și iritarea gingiilor. În plus, saliva poate dezactiva proprietățile de albire ale peroxidului.
Dacă alegi o soluție de albire a dinților la domiciliu, este important să consulți cu medicul dentist. El te poate asigura nu doar dacă este potrivită, ci și sigură și eficientă. Indiferent dacă utilizezi o soluție la domiciliu sau te supui unei proceduri stomatologice profesionale, ar trebui să știi că nu te poți rezuma la o singură ședință și gata.
Cel mai probabil va trebui să faci retușuri după procedură. Eventual să iei și măsuri de precauție zilnice și să urmezi în mod constant un tratament recomandat de stomatolog.