Unele situații din timpul sarcinii ar putea părea copleșitoare. Antrenamentele fizice pot fi, în unele cazuri, un refugiu sau un moment de liniște pentru tine. O rutină prenatală susținută atent este esențială pentru toate mămicile.
Exercițiile fizice pe care să le eviți dacă ești însărcinată
Dacă te afli în ipostaza de a căuta zilnic pe internet cum să te mai menții în formă în timpul sarcinii, este foarte posibil să fi văzut că există discuții contradictorii asupra antrenamentelor fizice. Specialiștii vor să te ajute și să-ți sugereze care este cea mai bună metodă pentru a te menține în formă. În aceste momente, obiectivele tale s-au modificat. La fel se întâmplă și cu prioritățile tale. În timpul sarcinii trebuie să ții cont de sănătatea copilului din pântec.
Specialiștii susțin că bebelușul în creștere poate răspunde bine în cazul unor anumite antrenamente sau sporturi. La fel de bine, anumite antrenamente benefice pentru sănătate pe care le făceai înainte de sarcină ar putea dăuna acum, cât ești însărcinată.
Așadar, este recomandat să alegi activități care prezintă riscuri mici de a cădea sau de a afecta articulații ori ligamente. Află din acest material care sunt exercițiile fizice pe care să le eviți în timpul sarcinii.
Antrenamentele de bază
În timpul sarcinii, femeile experimentează diastaza abdominală. Este vorba, mai precis, despre o afecțiune în care mușchiul abdominal se separă sau se mișcă de-a lungul liniei mediane. Aceasta este cauzată de o acumulare excesivă a presiunii intraabdominale, căci fătul se dezvoltă. În acest caz este extrem de important să eviți plank-urile, indiferent de natura lor. Așadar, plank-urile fac parte din lista cu exercițiile fizice pe care să le eviți dacă ești însărcinată.
Poziții pe burtă
Chiar și dacă ai o burtică mică și te afli în primele luni de sarcină, specialiști recomandă să eviți această poziție din motive mai mult decât evidente. Vei pune presiune pe zona abdominală și nu ne dorim acest lucru, scrie Eat This.
Extensii ale spatelui
Extensiile coloanei vertebrale fac parte din exercițiile fizice pe care să le eviți în timpul sarcinii. Aceaste mișcări dăunează zonei abdominale pentru că mușchii se contractă puternic. Chiar și dacă te simți bine făcând aceste mișcări, renunță la ele.
Vei simți o strângere puternică a stomacului în timpul acestor exerciții, cu cât înaintezi în al doilea trimestru. Așadar, este un semn clar că trebuie să renunți la această rutină.
Răsuciri ale șoldurilor sau umerilor
Atunci când soldurile și umerii tăi nu sunt la aceeași linie, poți dăuna zonei abdominale. Cea mai bună opțiune este să ajustezi răsucirea astfel încât șoldurile să fie în linie cu umerii.
Cu toate acestea, în cazul în care nimic din ceea ce faci nu pare să te ajute, ori dacă încă simți dureri, este important să vorbești cu medicul tău. Este esențial să te consulți cu el, astfel încât să alegeti cea mai bună variantă pentru tine și bebelușul tău, scrie PregActive.com.