Dacă deții un aparat de faguri, sau de vafe, nu ezita să îl folosești la prepararea unor deserturi gustoase. Nu ai nevoie decât de cele mai simple ingrediente pe care, cu siguranță, le deții în frigider și în cămară. Poți servi fagurii chiar și la mic dejun, alături de cafea sau de un ceai bun.
Pentru un gust mai bun, îi poți adăuga și un sos de ciocolată. Dacă te grăbești, sau timpul nu-ți permite, îi poți servi însă cu miere, sau cu dulceața preferată. Aluatul pentru faguri se prepară simplu, ca și aluatul de clătite, dar cu o consistență mai groasă. Sosul de ciocolată este simplu, din doar două ingrediente. Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert atât de simplu și de delicios.
Rețetă de faguri cu sos de ciocolată – Ingrediente
Descoperă care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti acest desert delicios, care ne amintește de copilărie.
Pentru aluat:
- 4 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 150 gr iaurt
- 50 ml ulei
- 350 gr făină
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță de amoniac sau bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe esență de vanilie
- puțin ulei pentru uns forma de copt
Pentru sosul de ciocolată:
- 200 gr ciocolată amăruie sau cu lapte
- 150 ml smântână pentru frișcă
Faguri cu sos de ciocolată – Mod de preparare
Începi prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării deliciosului desert cu gust de copilărie.
Cum se prepară aluatul pentru faguri
Pune în bolul mixerului ouăle sparte, sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele pentru 7-8 minute, până obții o compoziție spumoasă. Amestecă amoniacul, sau bicarbonatul de sodiu cu iaurtul și pune imediat mixtura obținută în bolul mixerului. Amestecă din nou până la omogenizarea compoziției. Adaugă uleiul, esența, apoi făina, lingură cu lingură. După ce omogenizezi aluatul pentru vafe, lasă-l la odihnit vreme de 8-10 minute.
Alimentează aparatul de făcut vafe la sursa de curent și lasă-l să atingă temperatura necesară coacerii. Vei fi avertizată de ledul care se va aprinde când aparatul se va încălzi suficient. Unge tăvile aparatului de preparat waffles cu puțin ulei, doar la prima utilizare. Unge-le și pe cele de sus și pe cele de jos. Cu un polonic, sau un dispenser, pune din compoziția pentru faguri în tăvițele aparatului, atât cât să acopere 3/4 din capacitatea acestora.
Poți pune și mai puțin dacă dorești ca delicioșii faguri cu sos de ciocolată să aibă dimensiuni mai mici. Lasă fagurii să se rumenească bine, până când te avertizează ledul aparatului.
Transferă fagurii copți pe un platou și coace-i apoi pe următorii.
Cum se prepară sosul de ciocolată
Pune smântâna lichidă într-un vas, la foc încet. Las-o să se încălzească, dar fără a atinge punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o în vasul cu smântâna încălzită. Stinge focul și amestecă intens în vas până se topește ciocolata și rezultă un sos fluid. Lasă sosul de ciocolată să se răcească puțin și glazurează cu el fagurii, înainte de a-i servi. Poți servi delicioșii faguri cu sos de ciocolată alături de o cupă din înghețata preferată și una de frișcă, dar și 2-3 căpșuni sau alte fructe.
Răsfață-te cu un desert, pe cât de simplu, pe atât de gustos și spectaculos! Spor și poftă bună!