Reclamă

Femeile aflate la menopauză s-ar putea confrunta mai des cu episoade de insomnie. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Studiile spun că femeile aflate la menopauză s-ar putea confrunta mai des cu episoade de insomnie. Specialiștii au ajuns la câteva concluzii impresionante. Deși există mai multe simptome ale menopauzei, insomnia pare că nu este la fel de des menționată.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 iulie 2024, 5:07

Studiile spun că insomnia este puternic legată de instalarea menopauzei. Pe lângă bufeuri, creșterea părului și în greutate, insomnia este frecventă la femeile care intră la menopauză. Șansele de a avea insomnie cresc pe măsură ce intri la menopauză. Studiile spun că peste 61% dintre femeile aflate în postmenopauză prezintă simptome.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Femeile aflate la menopauză s-ar putea confrunta mai des cu episoade de insomnie

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, atunci află că acestea pot fi legate și de menopauză. Insomnia este, în general caracterizată prin dificultatea de a dormi sau de a dormi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Aceasta duce la o lipsă de somn și provoacă dificultăți în activitățile zilnice. Dacă se întâmplă să nu poți să dormi cel puțin trei nopți pe săptămână și durează mai mult de o lună, atunci este posibil să ai o tulburare de somn sau o insomnie persistentă.

Când simptomele sunt lăsate netratate ele se pot transforma într-un ciclu negativ continuu care duce la probleme suplimentare de sănătate.

Lipsa somnului sau un somn de proastă calitate poate cauza tulburări în timpul zilei. Oboseala, starea generală de ru, dificultățile de concentrare sunt doar câteva dintre exemplele principale.

Reclamă

Aceste simptome pot provoca la rândul lor mai mult stres și pot agrava episoadele de insomnie. Menopauza poate deregla somnul unei femei. Problemele de somn sunt frecvențe în timpul perimenopauzei, menopauzei și postmenopauzei.

Ovarele scad treptat producția de hormoni estrogen și progesteron în timpul perimenopauzei.

Aceste modificări hormonale contribuie la problemele de somn care continuă adesea în postmenopauză, spun specialiștii de la Parade.com.

Reclamă

Dacă te confrunți cu bufeuri și transpirații în timpul somnului, acestea pot provoca, de asemenea, tulburări de somn și insomnie.

Simptomele vasomotorii, bufeuri și transpirații nocturne, sunt asociate menopauzei și pot cauza tulburări de somn, oboseală, iritabilitate și dificultăți de concentrare.

Cum poți avea un somn mai bun în perioada menopauzei

Dacă ai probleme cu somnul este important să încerci să-ți ajustezi ritmul de viață.

O igienă bună a somnului include trezirea la aceeași oră în fiecare dimineață, creșterea expunerii în timpul zilei la lumina naturală, exerciții fizice regulate și o alimentație corespunzătoare.

Se recomandă evitarea consumului de alcool, a cofeinei înainte de culcare. Terapia cognitiv-comportamentală poate fi, de asemenea, eficientă în promovarea unui somn de calitate.

Este important să ai un program de somn pentru a te asigura că ciclul de somn și cel de veghe este constant.

Cele mai multe persoane au nevoie de șapte sau nouă ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, calitatea somnului joacă un rol esențial când vine vorba de odihnă.

Specialiștii de la Healthline recomandă să eviți folosire atelefonului în dormitor înainte de culare sau a altor ecrane cu lumină albastră.

Acestea trebuie oprite cu cel puțin jumătate de oră înainte de culcare. Lumina albastră te poate ține trează și îți poate agrava simptomele de insomnie. Insomnia asociată simptomelor vasomotorii, asociate menopauzei, poate fi tratată cu terapii cu prescripție hormonală și non-hormonală.

Este important să te consulți cu medicul tău specialist pentru a stabili cel mai bun tratament pentru tine. Menopauza poate fi o etapă dificilă pentru femei, dar aceast apaote fi traversată cu ruio dacă înțelegi cum poți ameliora simptomele care apar în această perioadă normală și naturală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal portocaliu
Horoscop
Zodii care primesc binecuvântări din partea Universului pe 7 octombrie 2024. Viitorul sună promițător
Pregătește-te pentru o zi binecuvântată din Univers, plină de revelații majore și câteva momente extraordinare de dragoste și bucurie. Ai mai jos lista cu zodii care primesc binecuvântări din partea Universului pe 7 octombrie...
2
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
3
Tort Malakoff pe platou, alături de două cești cu ceai și două farfurii cu o paletă de inox
Rețete
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită pentru un eveniment deosebit în familie sau pur și simplu pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt simple și...
4
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
5
Pastă de avocado cu ou
Sănătate
Cea mai bună pâine pentru pasta de avocado. Ce să alegi ca să te bucuri de cel mai intens gust
Deliciul pâinei prăjite cu avocado constă în simplitatea sa, necesitând doar pâine și avocado copt pentru a se completa. Dar asta înseamnă, de asemenea, că este important să acorzi prioritate calității și tipului de...
PARTENERI
×