Studiile spun că insomnia este puternic legată de instalarea menopauzei. Pe lângă bufeuri, creșterea părului și în greutate, insomnia este frecventă la femeile care intră la menopauză. Șansele de a avea insomnie cresc pe măsură ce intri la menopauză. Studiile spun că peste 61% dintre femeile aflate în postmenopauză prezintă simptome.
Femeile aflate la menopauză s-ar putea confrunta mai des cu episoade de insomnie
Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, atunci află că acestea pot fi legate și de menopauză. Insomnia este, în general caracterizată prin dificultatea de a dormi sau de a dormi pentru o perioadă mai lungă de timp.
Aceasta duce la o lipsă de somn și provoacă dificultăți în activitățile zilnice. Dacă se întâmplă să nu poți să dormi cel puțin trei nopți pe săptămână și durează mai mult de o lună, atunci este posibil să ai o tulburare de somn sau o insomnie persistentă.
Când simptomele sunt lăsate netratate ele se pot transforma într-un ciclu negativ continuu care duce la probleme suplimentare de sănătate.
Lipsa somnului sau un somn de proastă calitate poate cauza tulburări în timpul zilei. Oboseala, starea generală de ru, dificultățile de concentrare sunt doar câteva dintre exemplele principale.
Aceste simptome pot provoca la rândul lor mai mult stres și pot agrava episoadele de insomnie. Menopauza poate deregla somnul unei femei. Problemele de somn sunt frecvențe în timpul perimenopauzei, menopauzei și postmenopauzei.
Ovarele scad treptat producția de hormoni estrogen și progesteron în timpul perimenopauzei.
Aceste modificări hormonale contribuie la problemele de somn care continuă adesea în postmenopauză, spun specialiștii de la Parade.com.