Actrița susține că această metodă are o mulțime de beneficii pentru sănătate, însă specialiștii nu sunt convinși de acest lucru. Trendul internațional este susținut de Gwyneth, iar actrița susține că acest obicei i-a aparținut inclusiv Juliei Bradbury, fosta prezentatoare a Countryfile.
Gwyneth Paltrow doarme cu scotch pe buze
Actrița susține că își pune scotch pe buze seara, înainte să doarmă. Acest truc ar avea beneficii pentru sănătate, după declarațiile sale. Cu toate acestea. Experții nu sunt atât de convinși de acest lucru.
Potrivit fundației Kent Community Health NHS, respirația pe nas are beneficii multiple pentru sănătate. Printre acestea, specialiștii susțin că nasul ajută la filtrarea prafului, polenului și al altor materii din aerul pe care îl respiră.
Totodată, acesta umezește și încălzește aerul, prevenind astfel iritarea căilor respiratorii. Dr. Michael Fitzpatrick, expert în fiziologia căilor respiratorii superioare, susține că respirația nazală are efecte pozitive, dar a sugerat că folosirea scotchului peste buze în efortul de a încuraja respirația doar pe nas poate să fie problematică.
În ciuda atenționărilor făcute de specialiștii din domeniul medical, trendul a devenit viral pe TikTok. Experții atrag atenția cu privire la folosirea scotchului pe gură. Aceștia susțin că acest trend ar putea provoca mai mult rău decât bine.
Ce spun experții despre trendul adoptat în mediul online
Specialiștii susțin că lipirea buzelor cu bandă adezivă sau scotch nu este benefică pentru sănătate. Oamenii au tendința să respire pe gură doar atunci când nasul este parțial sau complet obstrucționat. Astfel, respirația pe nas este unul cât se poate de natural.
Prin urmare, dacă nasul nu este parțial sau complet obturat, atunci lipirea benzilor pe gură nu are sens și poate fi dăunătoare în anumite situații. Specialiștii susțin că acest trend nu aduce niciun beneficiu sănătății.
Declarațiile lor au fost preluate de publicația The Guardian. Mai mult, medicii spun că există alte metode prin care oamenii se pot asigura că respiră pe nas pe timpul nopții.
Ei recomandă să eviți să dormi pe spate, deoarece această poziție de somn încurajează respirația pe gură. Bandajarea gurii poate aduce mai multe probleme decât beneficii, spun medicii specialiști. Specialiștii mai adaugă că o persoană ce respiră pe gură noaptea ar trebui să se adreseze medicului pentru a cerceta în amănunt cauza și pentru a găsi împreună o soluție potrivită.
O persoană care are o congestie nazală semnificativă, o anatomie nazală care limitează respirația nazală sau apnee în somn se poate confrunta cu probleme în a respira corect. Persoanele care suferă de apnee sau de anxietate ar trebui să evite lipirea de scotch pe buz.
Impactul acestui trend asupra beneficiilor sănătății este unul mic, susțin studiile specialiștilor. Totuși, trendul este viral în mediul online și greu de împiedicat. Medicii specialiști spun că oamenii ar trebui să se informeze înainte de a adopta orice trend din mediul online.