Zahărul adăugat nu este cel mai bun ingredient pentru sănătatea noastră. Un răsfăț ocazional poate fi înțeles, dar o viață plină de excese ar putea duce la probleme grave de sănătate.
Înlocuitori naturali ai zahărului
Când vine vorba de îndulcitori, nu toți înlocuitorii zahărului sunt creați la fel. Zahărul și alimentele îndulcite fac mai mult decât să te expună riscului de a dezvolta carii.
Zahărul poate stimula apetitul, iar uneori poate să-ți fie mai foame decât îți era de fapt. Dacă exagerezi cu alimente dulci în mod constant, atunci te poți expune riscului de a avea obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă, boli ale ficatului gras și multe altele.
Menținerea unui aport scăzut de zahăr este o parte importantă menținerea unui corp sănătos. Asociația Americană a Inimii recomandă următoarele limite de zahăr zilnic. 25 de grame pentru femei și persoanele de sex feminin și 36 de grame pentru bărbați și persoane desemnate de sex masculin la naștere. Pentru a îndulci alimentele și băuturile pe primul loc este folosirea fructelor proaspete sau congelate.
Spre deosebire de dulciurile ambalate și coapte, pline de calorii goale, fructele sunt pline de beneficii pentru sănătate. Acestea conțin fibre, vitamina C și potasiu, împreună cu zahărul natural. Fructele sunt perfecte pentru a avea parte de vitamine, antioxidanți și alți compuși necesari pentru tine. Încarcă să consumi fulgii de ovăz cu banane și sosul de mere.
Zahărurile naturale includ mierea brută, siropul de arțar, nectarul de agave și zahărul brut. Unii îndulcitori naturali oferă mai mulți nutrienți decât zahărul de masă.
Orice zahăr natural ar trebui luat în calcul pentru aportul zilnic. Mierea crudă și siropul de arțar conțin ambele antioxidanți și oligozaharide prebiotice care ajută la hrănirea florei intestinale.
Amintește-ți totuși că mierea nu trebuie administrată copiilor sub vârsta de un an. Aceasta poate conține spori de bacterii care pot reprezenta un adevărat pericol pentru bebeluși.