Limonada este una dintre cele mai adorate băuturi răcoritoare de vară. Te poți delecta cu ea la orice terasă, de dimineața până seara. Însă satisfacția este deplină atunci când o prepari în casă.
O poți prepara dozând cantitățile ingredientelor după propriul gust. O poți prepara simplă, fără zahăr, dacă ai norocul să găsești căpșuni bine coapte și dulci. Dar o poți îndulci cu miere sau cu alți îndulcitori naturali.
Dacă dorești și alte arome pentru a da gust limonadei, poți adăuga frunze de mentă, ghimbir, vanilie etc. Descoperă și o rețetă de limonadă proteică.
Mai jos, îți oferim pentru inspirație rețeta limonadei îmbogățită cu căpșuni.
Limonadă cu căpșuni – Ingrediente
- 200 gr de căpșuni proaspete (sau congelate, dacă nu sunt în sezon)
- 4 lămâi mari bio
- 1 litru de apă rece
- 100-150 g de zahăr (sau miere după gust)
- frunze de mentă pentru decor
- cuburi de gheață.
Rețeta limonadei cu căpșuni – Mod de preparare
Începe cu pregătirea căpșunilor care necesită spălare cu apă rece, scurgere sau ștergere și curățare de codițe și de frunze.
Pune căpșunile într-un blender și mixează-le până când obții un piure omogen. Dacă nu ai un blender, poți pasa căpșunile cu o furculiță sau cu un mixer vertical. Opțional, poți trece piureul printr-o sită deasă, pentru a separa semințele.
După ce ai pregătit căpșunile, poți stoarce sucul din lămâi cu ajutorul unui storcător. Trece și sucul de lămâi prin sită pentru a îndepărta semințele și pulpa. Păstrează câteva felii de lămâie pentru decor.
Spală frunzele de mentă și scurge-le, dacă optezi pentru folosirea acestora.
Descoperă și rețeta de smoothie de căpșuni, banane și ghimbir, o băutură delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru micul dejun.
Cum prepari limonadă cu căpșuni
Când ai toate ingredientele pregătite, poți prepara limonada.
Într-o carafă mare, adaugă piureul de căpșuni, sucul de lămâie și zahărul. Toarnă apă rece și amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet. Poți ajusta cantitatea de zahăr după gust sau poți adăuga miere sau alți îndulcitori naturali. Dacă ai norocul să găsești căpșuni mai dulci, poți să nu mai îndulcești limonada. Este mai sănătoasă simplă.
Dacă preferi limonada foarte rece, adaugă cuburi de gheață în pahare și toarnă peste ele limonada de căpșuni. Decorează limonada din pahare cu frunze de mentă, căpșuni proaspete și felii de lămâie, dacă o dorești spectaculoasă.
Poți adăuga câteva frunze de mentă și atunci când prepari piureul de căpșuni, pentru un plus de aromă. Le toci mărunt și le pasezi odată cu căpșunile.
Servește-o imediat pentru a te bucura de prospețimea acestei băuturi.
Poți ajusta cantitatea de căpșuni și de lămâi în funcție de preferințele tale. Apa plată o poți înlocui cu apă minerală dacă o preferi pe aceasta.
Poți păstra delicioasa limonadă cu căpșuni la frigider în sticle închise ermetic cu capacele din dotare.
Dacă mai dorești și alte rețete de băuturi pe bază de căpșuni, mai poți încerca și rețeta de căpșunată sau lichior de căpșuni.