Reclamă

Băuturi răcoritoare de vară. Rețete rapide de băuturi ideale în sezonul estival

Ți-am pregătit o listă de rețete rapide de băuturi răcoritoare de vară. În sezonul cald, hidratarea este extrem de importantă. Iar vara ai la dispoziție multe arome delicioase, pe care le poți combina într-o băutură rapidă și gustoasă: cireșe, piersici, afine.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 iulie 2024, 6:37

Am selectat câteva rețete rapide și delicioase, care te vor ajuta să te menții hidratată pe tot parcursul zilei. În doar câteva minute le poți pregăti prietenilor o băutură răcoritoare și savuroasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi răcoritoare de vară

Ai la dispoziție mai multe opțiuni din care poți alege aroma preferată, de la sucuri nutritive, limonade cu citrice, ceaiuri cu gheață, smoothie-uri fructate sau mocktail-uri fără alcool.

Limonadă răcoritoare cu cireșe

Această băutură răcoritoare, dulce-acrișoară, este făcută din doar 4 ingrediente, de care te poți bucura vara asta. Limonada cu cireșe vine și cu beneficiul de a fi îndulcită natural, dacă ți-ai propus să reduci consumul de zahar adăugat.

Ai nevoie de cireșe proaspete, suc de lime și sirop de arțar pe care le amesteci, pentru a obține un concentrat de cireșe și lime.

Reclamă

Poți păstra mixul rezultat timp de câteva zile la frigider. În doar zece minute, ori de câte ori vrei să savurezi o băutură rece, delicioasă, adaugi o măsură de concentrat într-un pahar cu gheață și apă minerală. Vei obține rapid o limonadă de cireșe extrem de aromată.

Limonadă cu ghimbir

Limonada super răcoritoare cu ghimbir are un gust ușor acrișor, este subtil picantă, perfectă pentru picnicuri sau grătare.

Reclamă

Necesită doar 3 ingrediente și un timp de preparare de 25 de minute. Ghimbirul proaspăt adaugă complexitatea și condimentul subtil perfect acestui preparat clasic.

Pentru această limonadă, în afară de apă și lămâie, mai ai nevoie de agave și ghimbir. Mai întâi, trebuie să fierbi ghimbirul proaspăt, într-un amestec de apă și agave, pentru a crea un sirop simplu, de ghimbir îndulcit natural.

Pentru a îi da un plus de aromă, poți folosi sucul de la o lămâie întreagă, pentru fiecare pahar de limonadă pe care îl pregătești. Astfel, te vei bucura de o băutură răcoritoare, plină de vitamina C și potasiu.

Ceai negru cu piersici rece

Ceaiul negru rece cu piersici este una dintre opțiunile rapide și savuroase de băuturi răcoritoare de vară, perfectă pentru zile toride.

Are un gust uimitor, de bomboană lichidă cu aromă de piersici coapte. Pentru a te bucura de această băutură, începe prin a stoarce piersicile și vei obține un sirop în cea mai frumoasă nuanță de roz.

După ce ai preparat siropul, ocupă-te de ceaiul negru. Recomandarea este să folosești frunze de ceai, pentru un plus de aromă, dar poți folosi și plicuri de ceai negru. Aroma principală a băuturii este dată de siropul de piersici.

După răcirea ceaiului negru, tot ce trebuie să faci este să le amesteci. Astfel, ai obținut extrem de rapid, o băutură perfectă pentru vară, scrie Parade.

Mocktail spumos cu afine și ghimbir

Mocktail-ul este o alternativă non-alcoolică la un cocktail tradițional, care păstrează toată bunătatea fructelor, ierburilor și siropurilor. Este o modalitate excelentă de a te bucura de o băutură răcoritoare și spumoasă. O poți servi la piscină, alături de prieteni, și ai nevoie de doar 30 de minute pentru a o prepara.

Începe prin a prepara un sirop simplu, fructat, îndulcit natural, obținut prin fierberea la foc mic a afinelor proaspete sau congelate, alături de ghimbir proaspăt, rozmarin și apă.

Apoi strecori amestecul și adaugi sirop de arțar și suc de lămâie pentru un rezultat dulce, dar în același timp echilibrat. Odată ce siropul este gata, pur și simplu îl combini cu câteva cuburi de gheață și apă minerală. Iar băutura ta delicioasă, fără alcool este gata.

Smoothie cremos cu banane și castravete

Acest smoothie pe care îl poți obține în doar cinci minute, din șase ingrediente a fost inspirat de alimentul minune care este castravetele.

Este important să adăugi castraveții în dieta ta deoarece conțin 95% apă și ajută la detoxifierea naturală a organismului. Sunt bogați în vitaminele A, B și C și conțin fitonutrienți care oferă efecte antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene.

Pentru prepararea smoothie-ului ai nevoie de un castravete mare tăiat felii, o jumătate de banană mare, coaptă, o lămâie fără coajă, alături de sucul de la o lămâie, o jumătate de cană de apă și un sfert de cană de lapte de cocos. Mai poți adăuga, după gust, și câteva frunze spanac sau varză kale, citează EatThis.

Adăugă castravetele, banana, laptele de cocos, apa, coaja de lămâie și sucul de lămâie într-un blender, alături de câteva cuburi de gheață. Mixează-le la turație mare până obții un amestec omogen. Te vei bucura de o băutură sănătoasă și delicioasă, pe care o poți servi și ca înlocuitor pentru micul dejun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×