Reclamă

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue. Declarația celei mai tinere laureate a Premiului Nobel

În 2014, Malala Yousafzai devenea cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace, pentru lupta sa pentru dreptul fetelor la educație. La un an după ce tânăra de 23 de ani a absolvit UniversitateA Oxford, Malala Yousafzai pozează pentru revista Vogue.

Publicat: 3 iunie 2021, 9:25

Pe când avea doar 11 ani, orașul pakistanez Mingora, unde locuia fetița Malala, a fost ocupat de forțele talibane. Din cauza credințelor religioase extremiste ale acestora, fetelor li s-a interzis atunci să mai meargă la școală. Până la finele anului 2008, insurgenții talibani au distrus 400 de școli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hotărâtă să își continue educația, Malala a devenit un critic al regimului impus de conducerea talibană și a criticat tacticile de interzicere a accesului la educație. În 2009, Malala a creat un blog anonim în limba urdu, pe site-ul de broadcasting al BBC.

Pe acesta ea a vorbit lumii întregi despre cum s-a schimbat viața în Mingora sub conducerea talibană și despre dorința ei de a merge la școală. Vocea sa a devenit tot mai populară în întreaga lume, însă nu toată lumea aprecia părerile sale.

În 2012, în timp ce mergea spre casă în autobuzul școlii, Malala a fost împușcată de talibani pentru că devenise prea vocală împotriva măsurilor lor. Aceasta a fost grav rănită și a fost transportată în cele din urmă la un spital din Birmingham, în Marea Britanie. După un an de terapie și îngrijire medicală, în martie 2013, Malala a putut în sfârșit să se reîntoarcă la școală.

De atunci activitatea ei a luat amploare. A vorbit în cadrul unei conferințe a Națiunilor Unite, a scris o biografie, a primit cele mai prestigioase premii și a creat Fondul Malala. Toate acestea în timp ce studia de zor pentru a-și atinge marele ei vis de a învăța.

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue

Reclamă

Încă de la o vârstă foarte fragedă, Malala era însetată de cunoaștere. Tatăl ei, activist pentru dreptul la educație, la rândul său, a condus o instituție de învățământ în orașul natal. De la el Malala a căpătat dorința de cunoaștere, informează pagina organizației pentru decernarea Premiului Nobel. Datorită acestei influențe ea a luptat pentru dreptul fetelor la educație.

După absolvirea prestigioasei universități, Malala are în sfârșit ocazia de a medita la întreaga sa viață, de până acum. Deși întreaga lume apreciază activitatea sa, ea își păstrează modestia și consideră că nu ea a fost cea care a ales cu adevărat direcția în care viața sa s-a îndreptat.

Tatăl meu mereu acționa atunci când considera că ceva nu este potrivit. Activitatea mea de activistă a început când eram tare mică; și a fost influențată de lucrurile care se întâmplau în exterior, care nu se aflau sub contrlul nostru.

– Malala Yousafzai

Reclamă

Dar la Universitate, pentru prima dată, Malala a avut ocazia să ia propriile ei decizii. Putea sta până târziu, putea merge la cumpărături sau să comande ca mâncarea la domiciliu.

Mă bucuram de fiecare moment pentru că nu trecusem prin asta înainte. Să merg la McDonald’s sau să joc poker cu prietenii mei (reprezenta o mare bucurie, not. red.). Nu m-am aflat prea mult în compania tinerilor de vârsta mea; deoarece recuperarea mea a durat mult. Am călătorit apoi în jurul lumii, am publicat o carte și am lucrat la un documentar. La universitate am avut în sfârșit timp pentru mine”

Interviul revistei Vogue, relevă că Malala trăiește încă cu părinții ei și se joacă în camera ei jocul video Among Us, încercând să-și dea seama ce dorește să facă mai departe, deoarece are în sfârșit ocazia de a lua viața în propriile mâini și de a decide de una singură care sunt pașii vieții sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×