Reclamă

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue. Declarația celei mai tinere laureate a Premiului Nobel

În 2014, Malala Yousafzai devenea cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace, pentru lupta sa pentru dreptul fetelor la educație. La un an după ce tânăra de 23 de ani a absolvit UniversitateA Oxford, Malala Yousafzai pozează pentru revista Vogue.

Publicat: 3 iunie 2021, 9:25

Pe când avea doar 11 ani, orașul pakistanez Mingora, unde locuia fetița Malala, a fost ocupat de forțele talibane. Din cauza credințelor religioase extremiste ale acestora, fetelor li s-a interzis atunci să mai meargă la școală. Până la finele anului 2008, insurgenții talibani au distrus 400 de școli.

Hotărâtă să își continue educația, Malala a devenit un critic al regimului impus de conducerea talibană și a criticat tacticile de interzicere a accesului la educație. În 2009, Malala a creat un blog anonim în limba urdu, pe site-ul de broadcasting al BBC.

Pe acesta ea a vorbit lumii întregi despre cum s-a schimbat viața în Mingora sub conducerea talibană și despre dorința ei de a merge la școală. Vocea sa a devenit tot mai populară în întreaga lume, însă nu toată lumea aprecia părerile sale.

În 2012, în timp ce mergea spre casă în autobuzul școlii, Malala a fost împușcată de talibani pentru că devenise prea vocală împotriva măsurilor lor. Aceasta a fost grav rănită și a fost transportată în cele din urmă la un spital din Birmingham, în Marea Britanie. După un an de terapie și îngrijire medicală, în martie 2013, Malala a putut în sfârșit să se reîntoarcă la școală.

De atunci activitatea ei a luat amploare. A vorbit în cadrul unei conferințe a Națiunilor Unite, a scris o biografie, a primit cele mai prestigioase premii și a creat Fondul Malala. Toate acestea în timp ce studia de zor pentru a-și atinge marele ei vis de a învăța.

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue

Reclamă

Încă de la o vârstă foarte fragedă, Malala era însetată de cunoaștere. Tatăl ei, activist pentru dreptul la educație, la rândul său, a condus o instituție de învățământ în orașul natal. De la el Malala a căpătat dorința de cunoaștere, informează pagina organizației pentru decernarea Premiului Nobel. Datorită acestei influențe ea a luptat pentru dreptul fetelor la educație.

După absolvirea prestigioasei universități, Malala are în sfârșit ocazia de a medita la întreaga sa viață, de până acum. Deși întreaga lume apreciază activitatea sa, ea își păstrează modestia și consideră că nu ea a fost cea care a ales cu adevărat direcția în care viața sa s-a îndreptat.

Tatăl meu mereu acționa atunci când considera că ceva nu este potrivit. Activitatea mea de activistă a început când eram tare mică; și a fost influențată de lucrurile care se întâmplau în exterior, care nu se aflau sub contrlul nostru.

– Malala Yousafzai

Reclamă

Dar la Universitate, pentru prima dată, Malala a avut ocazia să ia propriile ei decizii. Putea sta până târziu, putea merge la cumpărături sau să comande ca mâncarea la domiciliu.

Mă bucuram de fiecare moment pentru că nu trecusem prin asta înainte. Să merg la McDonald’s sau să joc poker cu prietenii mei (reprezenta o mare bucurie, not. red.). Nu m-am aflat prea mult în compania tinerilor de vârsta mea; deoarece recuperarea mea a durat mult. Am călătorit apoi în jurul lumii, am publicat o carte și am lucrat la un documentar. La universitate am avut în sfârșit timp pentru mine”

Interviul revistei Vogue, relevă că Malala trăiește încă cu părinții ei și se joacă în camera ei jocul video Among Us, încercând să-și dea seama ce dorește să facă mai departe, deoarece are în sfârșit ocazia de a lua viața în propriile mâini și de a decide de una singură care sunt pașii vieții sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată cu o rochie lungă
Horoscop
5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Ce stă în calea iubirii lor
Unele persoane sunt atât de norocoase încât păstrează o singură relație toată viața, însă există 5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Acestea caută cu ardoare o sursă de iubire, însă de cele...
2
Langoși simpli pe un platou de lemn
Rețete
Langoși simpli. Rețetă tradițională ungurească
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios la micul dejun sau cu o gustare inedită, încearcă rețeta tradițională ungurească de langoși simpli. Nu ai cum să nu adori langoșii. Cu siguranță ți-i...
3
Tess Holiday, la o emisiune tv, într-o rochie neagră, cu decolteu
Divertisment
Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Cum se descurcă modelul cu încrederea și prejudecățile celor din jur
Modelul a lucrat la vindecarea relației cu corpul ei, după ce anul trecut a spus că are anorexie. Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Ea a declarat pentru People că...
4
Kate Middleton într-o rochie roz alături de Prințul Louis într-o cămașă albă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta
Divertisment
Prințul Louis își va schimba numele de familie. Ce tradiție trebuie să respecte fiul Ducilor de Cambridge
Prințul Louis își va schimba numele de familie și va urma o tradiție veche din Familia Regală Britanică. Mezinul familiei Ducilor de Cambridge va călca pe urmele tatălui său, Prințul William. Schimbarea va avea...
5
Lourdes Leon într-o ținută argintie la petrecerea Vanity Fair ținută după premiile Oscar 2022
Divertisment
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris. Fiica Madonnei a purtat o ținută mulată
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris într-o ținută mulată. Admiratorii vedetei au recunoscut-o cu greu pe fiica Madonnei. Aceasta și-a schimbat culoarea părului, iar transformarea a fost una vizibilă. Lourdes a fost...
PARTENERI
×