Reclamă

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue. Declarația celei mai tinere laureate a Premiului Nobel

În 2014, Malala Yousafzai devenea cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace, pentru lupta sa pentru dreptul fetelor la educație. La un an după ce tânăra de 23 de ani a absolvit UniversitateA Oxford, Malala Yousafzai pozează pentru revista Vogue.

Publicat: 3 iunie 2021, 9:25

Pe când avea doar 11 ani, orașul pakistanez Mingora, unde locuia fetița Malala, a fost ocupat de forțele talibane. Din cauza credințelor religioase extremiste ale acestora, fetelor li s-a interzis atunci să mai meargă la școală. Până la finele anului 2008, insurgenții talibani au distrus 400 de școli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hotărâtă să își continue educația, Malala a devenit un critic al regimului impus de conducerea talibană și a criticat tacticile de interzicere a accesului la educație. În 2009, Malala a creat un blog anonim în limba urdu, pe site-ul de broadcasting al BBC.

Pe acesta ea a vorbit lumii întregi despre cum s-a schimbat viața în Mingora sub conducerea talibană și despre dorința ei de a merge la școală. Vocea sa a devenit tot mai populară în întreaga lume, însă nu toată lumea aprecia părerile sale.

În 2012, în timp ce mergea spre casă în autobuzul școlii, Malala a fost împușcată de talibani pentru că devenise prea vocală împotriva măsurilor lor. Aceasta a fost grav rănită și a fost transportată în cele din urmă la un spital din Birmingham, în Marea Britanie. După un an de terapie și îngrijire medicală, în martie 2013, Malala a putut în sfârșit să se reîntoarcă la școală.

De atunci activitatea ei a luat amploare. A vorbit în cadrul unei conferințe a Națiunilor Unite, a scris o biografie, a primit cele mai prestigioase premii și a creat Fondul Malala. Toate acestea în timp ce studia de zor pentru a-și atinge marele ei vis de a învăța.

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue

Reclamă

Încă de la o vârstă foarte fragedă, Malala era însetată de cunoaștere. Tatăl ei, activist pentru dreptul la educație, la rândul său, a condus o instituție de învățământ în orașul natal. De la el Malala a căpătat dorința de cunoaștere, informează pagina organizației pentru decernarea Premiului Nobel. Datorită acestei influențe ea a luptat pentru dreptul fetelor la educație.

După absolvirea prestigioasei universități, Malala are în sfârșit ocazia de a medita la întreaga sa viață, de până acum. Deși întreaga lume apreciază activitatea sa, ea își păstrează modestia și consideră că nu ea a fost cea care a ales cu adevărat direcția în care viața sa s-a îndreptat.

Tatăl meu mereu acționa atunci când considera că ceva nu este potrivit. Activitatea mea de activistă a început când eram tare mică; și a fost influențată de lucrurile care se întâmplau în exterior, care nu se aflau sub contrlul nostru.

– Malala Yousafzai

Reclamă

Dar la Universitate, pentru prima dată, Malala a avut ocazia să ia propriile ei decizii. Putea sta până târziu, putea merge la cumpărături sau să comande ca mâncarea la domiciliu.

Mă bucuram de fiecare moment pentru că nu trecusem prin asta înainte. Să merg la McDonald’s sau să joc poker cu prietenii mei (reprezenta o mare bucurie, not. red.). Nu m-am aflat prea mult în compania tinerilor de vârsta mea; deoarece recuperarea mea a durat mult. Am călătorit apoi în jurul lumii, am publicat o carte și am lucrat la un documentar. La universitate am avut în sfârșit timp pentru mine”

Interviul revistei Vogue, relevă că Malala trăiește încă cu părinții ei și se joacă în camera ei jocul video Among Us, încercând să-și dea seama ce dorește să facă mai departe, deoarece are în sfârșit ocazia de a lua viața în propriile mâini și de a decide de una singură care sunt pașii vieții sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×