Reclamă

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue. Declarația celei mai tinere laureate a Premiului Nobel

În 2014, Malala Yousafzai devenea cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace, pentru lupta sa pentru dreptul fetelor la educație. La un an după ce tânăra de 23 de ani a absolvit UniversitateA Oxford, Malala Yousafzai pozează pentru revista Vogue.

Publicat: 3 iunie 2021, 9:25

Pe când avea doar 11 ani, orașul pakistanez Mingora, unde locuia fetița Malala, a fost ocupat de forțele talibane. Din cauza credințelor religioase extremiste ale acestora, fetelor li s-a interzis atunci să mai meargă la școală. Până la finele anului 2008, insurgenții talibani au distrus 400 de școli.

Hotărâtă să își continue educația, Malala a devenit un critic al regimului impus de conducerea talibană și a criticat tacticile de interzicere a accesului la educație. În 2009, Malala a creat un blog anonim în limba urdu, pe site-ul de broadcasting al BBC.

Pe acesta ea a vorbit lumii întregi despre cum s-a schimbat viața în Mingora sub conducerea talibană și despre dorința ei de a merge la școală. Vocea sa a devenit tot mai populară în întreaga lume, însă nu toată lumea aprecia părerile sale.

În 2012, în timp ce mergea spre casă în autobuzul școlii, Malala a fost împușcată de talibani pentru că devenise prea vocală împotriva măsurilor lor. Aceasta a fost grav rănită și a fost transportată în cele din urmă la un spital din Birmingham, în Marea Britanie. După un an de terapie și îngrijire medicală, în martie 2013, Malala a putut în sfârșit să se reîntoarcă la școală.

De atunci activitatea ei a luat amploare. A vorbit în cadrul unei conferințe a Națiunilor Unite, a scris o biografie, a primit cele mai prestigioase premii și a creat Fondul Malala. Toate acestea în timp ce studia de zor pentru a-și atinge marele ei vis de a învăța.

Malala Yousafzai pozează pentru Vogue

Reclamă

Încă de la o vârstă foarte fragedă, Malala era însetată de cunoaștere. Tatăl ei, activist pentru dreptul la educație, la rândul său, a condus o instituție de învățământ în orașul natal. De la el Malala a căpătat dorința de cunoaștere, informează pagina organizației pentru decernarea Premiului Nobel. Datorită acestei influențe ea a luptat pentru dreptul fetelor la educație.

După absolvirea prestigioasei universități, Malala are în sfârșit ocazia de a medita la întreaga sa viață, de până acum. Deși întreaga lume apreciază activitatea sa, ea își păstrează modestia și consideră că nu ea a fost cea care a ales cu adevărat direcția în care viața sa s-a îndreptat.

Tatăl meu mereu acționa atunci când considera că ceva nu este potrivit. Activitatea mea de activistă a început când eram tare mică; și a fost influențată de lucrurile care se întâmplau în exterior, care nu se aflau sub contrlul nostru.

– Malala Yousafzai

Reclamă

Dar la Universitate, pentru prima dată, Malala a avut ocazia să ia propriile ei decizii. Putea sta până târziu, putea merge la cumpărături sau să comande ca mâncarea la domiciliu.

Mă bucuram de fiecare moment pentru că nu trecusem prin asta înainte. Să merg la McDonald’s sau să joc poker cu prietenii mei (reprezenta o mare bucurie, not. red.). Nu m-am aflat prea mult în compania tinerilor de vârsta mea; deoarece recuperarea mea a durat mult. Am călătorit apoi în jurul lumii, am publicat o carte și am lucrat la un documentar. La universitate am avut în sfârșit timp pentru mine”

Interviul revistei Vogue, relevă că Malala trăiește încă cu părinții ei și se joacă în camera ei jocul video Among Us, încercând să-și dea seama ce dorește să facă mai departe, deoarece are în sfârșit ocazia de a lua viața în propriile mâini și de a decide de una singură care sunt pașii vieții sale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, cu părul blond și subțire, care are una dintre coafurile recomandate pentru femeile cu părul rar și subțire
Frumusețe
5 coafuri pe care să le încerci dacă ai părul rar și subțire. Ce look poți să alegi pentru vara aceasta
Coafura poate spune foarte multe lucruri despre o persoană. Chiar dacă pare superficial, prima impresie este extrem de importantă atunci când întâlnești o nouă persoană. Unghiile, machiajul, ținuta și coafura vor ieși imediat în...
2
Georgina Rodriguez, salută fanii, la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Georgina Rodriguez și-a etalat silueta într-o rochie aurie la premiera Last Summer de la Cannes. Iubita lui Cristiano Ronaldo a făcut furori pe covorul roșu
Georgina Rodriguez și-a etalat silueta într-o rochie aurie la premiera Last Summer de la Cannes. Iubita lui Cristiano Ronaldo a făcut furori pe covorul roșu. Modelul de origine spaniolă, în vârstă de 29 de...
3
O femeie într-o cămașă roșie în carouri, care șterge praful
Timp liber
Trucuri utile împotriva prafului. Sfaturi pentru a avea mereu locuința curată
Atunci când locuința ta se murdărește tot mai des, începi să cauți soluții folositoare și rapide pentru a rezolva problema. Din fericire, există mai multe trucuri utile împotriva prafului pe care le poți aplica...
4
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și se întreabă ce poate face dimineața pentru a estompa ridurile fine
Frumusețe
Ce poți face dimineața pentru a estompa ridurile fine. Trucuri utile de frumusețe
Te-ai întrebat vreodată ce poți face dimineața pentru a estompa ridurile fine? Experții în beauty îți vin în ajutor cu câteva trucuri utile. Fiecare femeie s-a confruntat la un moment dat cu o astfel...
5
Lily Rose își sarută cu pasiune iubitul
Divertisment
Lily-Rose Depp îl sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor
Lily-Rose Depp o sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor. Lily-Rose Depp a ieșit din aeroport și...
PARTENERI
×