Reclamă

Metode prin care poți verifica dacă fructele de pădure sunt proaspete. La ce truc simplu poți apela când mergi la piață

Fructele de pădure pot fi foarte scumpe, mai ales când le cumperi în afara sezonului lor. De aceea, nimeni nu vrea să descopere acasă că afinele, zmeura, căpșunile sau murele pe care le-a achiziționat se mucegăiesc și se strică până a doua zi. Află metode prin care poți verifica dacă fructele de pădure sunt proaspete.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 26 iunie 2023, 6:44

Deseori, se poate întâmpla să cumperi fructe mult prea coapte, care se alterează la puțin timp de la cumpărare. Dacă te numeri printre consumatorii care se confruntă frecvent cu această problemă, îți poate fi foarte util să identifici fructele de pădure proaspete. Ai nevoie doar de atenție și răbdare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode prin care poți verifica dacă fructele de pădure sunt proaspete

Fructele de pădure sunt alimente de bază în multe diete, deoarece conțin o mulțime de vitamine, minerale și nutrienți. Ele reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți care te ajută să-ți protejezi celulele și-ți pot reduce riscul de îmbolnăvire.

În același timp, fructele de pădure mucegăiesc în doar câteva zile după ce le-ai adus acasă. Este indicat să le mănânci pe toate la o singură masă sau să le arunci înainte să le termini.

Totodată, există riscul de a le găsi aproape stricate în magazine.

Când cauți cele mai bune fructe de pădure, caută unele colorate, rezistente și fără porțiuni vinete. Acestea ar trebui să fie tari și să nu capete nuanțe de culoare mult prea închise.

Reclamă

Fii atentă la petele de mucegai

Dacă observi că pe un fruct dintr-o cutie crește un mucegai alb și pufos, înseamnă că acesta s-a stricat. De aceea, sunt șanse ca restul fructelor cu care intră în contact să înceapă la rândul lor să se mucegăiască, conform specialiștilor Tasting Table.

Acest lucru se întâmplă din cauza conținutului mare de apă și zahăr al acestor fructe. Combinația creează mediul propice pentru creșterea și răspândirea bacteriilor și mucegaiurilor. Când fructele de pădure încep să se descompună, devin moi, ceea ce le face să se lipească de fundul recipientelor. Prin urmare, un recipient plin cu fructe de pădure care nu se lipesc este unul dintre cele mai proaspete produse.

Reclamă

Pe de altă parte, dacă găsești mucegai pe fructele de pădure, nu le mânca, indiferent de ce soi ar aparține. Căpșunile mucegăite te pot îmbolnăvi sau îți pot provoca o reacție alergică.

Examinează șervețelul absorbant de pe fundul caserolei

Observarea șervețelului absorbant de pe fundul caserolei reprezintă una dintre principalele metode prin care poți verifica dacă fructele de pădure sunt proaspete. Cele mai multe coșuri cu fructe de pădure vor avea un șervețel absorbant în partea de jos.

Dacă fructele se lipesc de el când sunt răsturnate cu susul în jos, este un semn că fructele de pădure au început deja să se descompună, potrivit specialiștilor Mirror.

Șervețelul absorbant conține argilă și minerale. Este conceput pentru a ajuta la reducerea deșeurilor alimentare menajere. Acesta ajută la absorbția etilenei, hormonul de coacere care face ca fructele să dezvolte mucegai.

Este indicat să alegi o caserolă cu fructe de pădure care nu se lipesc de absorbant. Acest lucru înseamnă că absorbantul încă nu a reținut prea multă etilenă. Așa că fructele de pădure nu au început să se descompună.

De asemenea, poți împiedica fructele să se mucegăiască dacă facilitezi circulația aerului. Astfel, poți încetini producția de etilenă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×