Mirela Vaida prezintă de luni până vineri emisiunea Acces Direct pe Antena Stars. De la ora 16:00 și până la ora 19:00, prezentatoarea TV intră live în casele românilor cu povești de viață, care sunt menite să ofere o lecție telespectatorilor.
De la oameni obișnuiți și până la vedete, invitații Mirelei își pun sufletul pe tavă și sunt dornici să se deschidă în fața publicului cu cele mai autentice emoții ale lor.
Mirela Vaida, despre intensitatea unei emisii live
Chiar dacă nu s-a pregătit de la început pentru această carieră, Mirela Vaida este un om cu luptător, cu suflet mare, o femeie autentică și reală, un artist desăvârșit, care își face meseria cum știe mai bine, la cel mai înalt nivel.
Respectă oamenii, știe ce înseamnă o echipă și face față cu brio chiar și celor mai tensionate momente care pot apărea oricând într-o emisiune live.
O altă prezentatoare TV care face față cu brio celor mai intense emoții ale unei emisii live este Laura Nureldin. Ai aici un interviul cu prezentatoarea Observator.
Cum a ajuns Mirela Vaida prezentatoare TV
– Cum te-ai decis să alegi această meserie?
– Nu m-am decis. Eu am venit la București la 20 de ani cu alte gânduri. Îmi doream să fiu avocat, era în vogă atunci să faci Facultatea de Drept. Am intrat la Iași la Universitatea Alexandru Ioan Cuza cu media 9.20 și la Litere cu 9.90. Cum am ajuns aici, nu mă întreba. Sunt genul de om care se lasă dus de destin. Mi s-a deschis acest drum și mi-am dat seama că poate e mai bine să merg pe ce se dă.
– Care este cea mai mare provocare a unui prezentator TV?
– Eu vorbesc acum de emisiunile live. Emisiunile în direct sunt cea mai mare provocare. Invitații sunt de peste tot. Îți vine în platou orice om, cu orice problemă și tu ești ca la camera de gardă. Nu alegi între pacienți. Îi asculți și încerci să îi ajuți. În fiecare zi cunoști oameni și probleme noi. E o adrenalină exact ca la camera de gardă. Dar pleci acasă cu sentimentul că ai rezolvat ceva într-o emisiune.
– Care a fost cea mai dificilă experiență cu care te-ai lovit de-a lungul carierei?
– Mi s-au întâmplat de toate în direct. De la a cădea sunetul, la a cădea lumina, de la a pica generatorul, până la a fi pe punctul de a primi bolovani în cap. Cea mai mare provocare este să poți să rămâi tu după orice ți se întâmplă în direct. Pentru că eu am dus emisiunile mai departe și după ce a picat lumina și după ce omul a fost punctul de a da cu piatra și după ce mi-a leșinat o invitată în direct. Asta înseamnă direct. Directul înseamnă că tu habar nu ai ce te așteaptă în momentul în care intri în platou și spui Bună ziua. Cred că de fapt acest necunoscut și această nepredictibilitate sunt cele care ne țin în viață. Trebuie să ai pasiune mare ca să faci o emisiune în direct. Asta e cu adevărat viața de jurnalist.
Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!
Viața de familie, o carte deschisă a Mirelei Vaida
Mirela Vaida, pe lângă faptul că este una dintre cele mai apreciate femei de televiziune, este și una dintre cele mai îndrăgite vedete din România. Aceasta a fost mereu deschisă în ceea ce privește viața de familie și le-a oferit fanilor detalii chiar și despre cele mai dificile momente din viața sa. Multe femei se întreabă cum reușește să îmbine atât de bine viața de familie cu cea profesională, iar răspunsul vine tot de la prezentatoarea TV.
– Ce părere are soțul de meseria ta?
– Îi place foarte mult. El îmi spune să mă bucur pentru că ceea ce fac eu nu poate face toată lumea. Soțul meu este singurul care întotdeauna m-a împins de la spate și m-a încurajat. Asta înseamnă echipa. Să ne motivăm și să ne ajutăm unul pe celălalt.
– Cum este să fii mamă a trei copii?
– Mi se pare că sunt așa puțini. Eu cu soțul meu ne-am propus să facem cinci. Mi-aș dori să fiu mamă de cinci copii, dar mi-aș dori ca următorii să fie gemeni, fete. Avem și nume pentru ele. E atât de frumos să fii mamă. Cu trei copii e minunat, nu mai simți greutatea, nu te mai stresezi din orice chestie. Nu te mai ambalezi pentru orice și copilul simte că tu ești mai calm.
– Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la copiii tăi?
– Am învățat de la copii mei să fiu răbdătoare și să fiu foarte atentă la detalii și la cuvinte. Am învățat nevoia copilului de sta cu tine și de a-i citi o poveste. Eu eram destul de agitată înainte. Când vine vorba de copii eu sunt alt om. Sunt foarte sensibilă la nevoile lor. Soțul meu îmi reproșează că sunt prea permisivă cu ei. Vreau să fiu prietenă cu copiii mei și să avem o relație deschisă și bazată pe comunicare.
Ce însemnă o femeie puternică pentru Mirela Vaida
Puterea și dorința de a lupta sunt sentimente pe care Mirela Vaida le experimentează de la o vârstă fragedă. A crescut într-o familie normală, dar și-a dat seama de la început ce vrea cu adevărat și ce are de făcut ca să ajungă acolo unde este acum. Susținerea familie și dorința de evoluție sunt lucruri care stau la baza a ceea ce este prezentatoarea TV în aceste momente.
– Care este amintirea care te emoționează de fiecare dată?
– Cred că e amintirea legată de acasă. Eu am plecat la 21-22 de ani, cumva împotriva voinței părinților mei. Eu sunt și sora mai mare și eram deschizătoarea de drumuri. Tatăl meu voia să rămân la Iași și să-mi fac acolo un viitor. Dar eu am vrut mai mult pentru mine, să-mi găsesc singură drumul. Mă emoționează cuvântul acasă.
– Ce înseamnă să fii o femeie puternică?
– O femeie de puternică trebuie să fie o femeie care să accepte că în primul rând are slăbiciuni. Eu accept că sunt foarte emoțională. Nu contează de câte ori cazi, contează să te ridici de fiecare dată. O femeie puternică nu e lipsită de sensibilitate, ci dimpotrivă, înseamnă o femeie tandră, o femei cu anumite vulnerabilități.
– Care este cel mai mare atuu al unei femei?
– Cred că a fi femeie înseamnă a fi dătătoare de viață, a fi luptătoare și leoaică pentru cuibul tău. O femeie face ceea ce un bărbat nu ar putea face niciodată. Noi trebuie să ne completăm, nu să ne înlocuim. Atuul unei femei este că poate da viață.
– Dacă ai putea să dai un sfat urmăritorilor, ce sfat le-ai oferi?
– Să fie autentici, să fie firești, să fie români, să fie empatici și să iasă din zona de confort. Le-aș transmite urmăritorilor să trăiască viața reală, să iubească ceea ce le-a dat Dumnezeu și să-i mulțumească pentru fiecare lucru, restul sunt chestii efemere.