Reclamă

Modalități prin care îți sabotezi singură viața. Ce spun specialiștii despre aceste greșeli

Stresul este o problemă tot mai des întâlnită în rândul oamenilor. Experții spun că anumite obiceiuri ne pot distrage atenția și ne pot pune sănătatea psihică în pericol. Iată care sunt principalele modalități prin care îți sabotezi singură viața.

Publicat: 19 decembrie 2022, 6:00
O femeie tristă care se gândește la problemele sale
Iată care sunt principalele modalități prin care îți sabotezi singură viața / Shutterstock

Specialiștii spun că anumite greșeli, ce par la prima vedere nevinovate, îți pot pune în pericol starea de bine. Aceștia îți vin în ajutor și încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la cele mai comune greșeli pe care le poți face când vine vorba de liniștea ta interioară.

Modalități prin care îți sabotezi singură viața

Puterea gândurilor poate avea un efect uimitor asupra organismului nostru. O veche zicală spune că atragi în jurul tău ceea ce gândești. Nu de multe ori ți s-a spus că anumite probleme de sănătate au drept cauzalitate stresul excesiv. Anumite obiceiuri îți pot pune în pericol starea de bine. Iată care sunt acestea și ce trebuie să faci pentru a-ți schimba stilul de viață într-unul sănătos.

Nu dormi suficient

Somnul este crucial pentru buna funcționare  organismului. Chiar dacă la prima vedere nu pare, somnul joacă un rol cheie în buna funcționare a organelor interne, dar și a modului și a capacității de a lua decizii. În timpul somnului organismul tău se reface.

Dacă nu dormi suficiente ore pe noapte, atunci în timp vei observa apariția problemelor de sănătate. Este important să te pui mai des pe primul loc și să acorzi suficientă atenție acestui aspect.

Reclamă

Citește mai multe despre principalele tipuri de ceaiuri care te ajută să adormi mai ușor. Calitatea somnului este foarte importantă, nu doar numărul de ore pe care le petreci dormind.

Petreci prea mult timp în fața televizorului

O viață sedentară duce în general la apariția problemelor de sănătate. Acesta este și cazul unui obicei care la prima vedere pare inocent.

Reclamă

Dacă obișnuiești să stai prea mult în fața televizorului, află că acest obicei îți poate pune sănătatea fizică și psihică în pericol. În funcție de conținutul pe care îl privești, te poți încărca cu energie negativă. Dacă obișnuiești să privești un astfel de conținut TV, atunci starea ta de bine se va schimba pe zi ce trece.

Mai mult, statul în fața televizorului pentru o perioadă lungă de timp poate duce la apariția problemelor de sănătate.

Sigur și tu obișnuiești să iei o gustare în timpul unui film. Gustările nesănătoase pot pune câteva kilograme în plus dacă nu ești atentă. Încearcă să faci cât mai multă mișcare și să limitezi timpul pe care îl petreci stând pe canapea.

Nu faci suficient sport

Lipsa sportului este un factor care determină apariția problemelor de sănătate. Cu ajutorul sportului îți poți oferi singură o stare de bine. Studiile au dovedit faptul că sportul poate ajuta la combaterea stărilor de anxietate și depresie.

Mai mult, acesta te poate ajuta pentru a avea o stimă de sine ridicată. Efectele sportului se văd atât la nivel fizic, cât și psihic. Încearcă să introduci sportul în rutina ta zilnică. Chiar și mersul pe jos poate face o diferență, potrivit YourTango.com.

Aștepți ca ceilalți să-ți citească gândurile

Frustrările apar din tot felul de cauze, iar una dintre acestea este faptul că te aștepți de multe ori ca ceilalți să-ți citească gândurile.

Dacă nu spui de ce anume ai nevoie, ceilalți nu vor putea înțelege. De aici se vor naște neînțelegeri, situații stresante, frustrări și implicit o stare generală de nervozitate și rău. Fii sinceră cu tine și ceilalți, în felul acesta vei avea parte de o viață mult mai liniștită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×