Reclamă

Modalități prin care îți sabotezi singură viața. Ce spun specialiștii despre aceste greșeli

Stresul este o problemă tot mai des întâlnită în rândul oamenilor. Experții spun că anumite obiceiuri ne pot distrage atenția și ne pot pune sănătatea psihică în pericol. Iată care sunt principalele modalități prin care îți sabotezi singură viața.

Publicat: 19 decembrie 2022, 6:00

Specialiștii spun că anumite greșeli, ce par la prima vedere nevinovate, îți pot pune în pericol starea de bine. Aceștia îți vin în ajutor și încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la cele mai comune greșeli pe care le poți face când vine vorba de liniștea ta interioară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Modalități prin care îți sabotezi singură viața

Puterea gândurilor poate avea un efect uimitor asupra organismului nostru. O veche zicală spune că atragi în jurul tău ceea ce gândești. Nu de multe ori ți s-a spus că anumite probleme de sănătate au drept cauzalitate stresul excesiv. Anumite obiceiuri îți pot pune în pericol starea de bine. Iată care sunt acestea și ce trebuie să faci pentru a-ți schimba stilul de viață într-unul sănătos.

Nu dormi suficient

Somnul este crucial pentru buna funcționare  organismului. Chiar dacă la prima vedere nu pare, somnul joacă un rol cheie în buna funcționare a organelor interne, dar și a modului și a capacității de a lua decizii. În timpul somnului organismul tău se reface.

Dacă nu dormi suficiente ore pe noapte, atunci în timp vei observa apariția problemelor de sănătate. Este important să te pui mai des pe primul loc și să acorzi suficientă atenție acestui aspect.

Reclamă

Citește mai multe despre principalele tipuri de ceaiuri care te ajută să adormi mai ușor. Calitatea somnului este foarte importantă, nu doar numărul de ore pe care le petreci dormind.

Petreci prea mult timp în fața televizorului

O viață sedentară duce în general la apariția problemelor de sănătate. Acesta este și cazul unui obicei care la prima vedere pare inocent.

Reclamă

Dacă obișnuiești să stai prea mult în fața televizorului, află că acest obicei îți poate pune sănătatea fizică și psihică în pericol. În funcție de conținutul pe care îl privești, te poți încărca cu energie negativă. Dacă obișnuiești să privești un astfel de conținut TV, atunci starea ta de bine se va schimba pe zi ce trece.

Mai mult, statul în fața televizorului pentru o perioadă lungă de timp poate duce la apariția problemelor de sănătate.

Sigur și tu obișnuiești să iei o gustare în timpul unui film. Gustările nesănătoase pot pune câteva kilograme în plus dacă nu ești atentă. Încearcă să faci cât mai multă mișcare și să limitezi timpul pe care îl petreci stând pe canapea.

Nu faci suficient sport

Lipsa sportului este un factor care determină apariția problemelor de sănătate. Cu ajutorul sportului îți poți oferi singură o stare de bine. Studiile au dovedit faptul că sportul poate ajuta la combaterea stărilor de anxietate și depresie.

Mai mult, acesta te poate ajuta pentru a avea o stimă de sine ridicată. Efectele sportului se văd atât la nivel fizic, cât și psihic. Încearcă să introduci sportul în rutina ta zilnică. Chiar și mersul pe jos poate face o diferență, potrivit YourTango.com.

Aștepți ca ceilalți să-ți citească gândurile

Frustrările apar din tot felul de cauze, iar una dintre acestea este faptul că te aștepți de multe ori ca ceilalți să-ți citească gândurile.

Dacă nu spui de ce anume ai nevoie, ceilalți nu vor putea înțelege. De aici se vor naște neînțelegeri, situații stresante, frustrări și implicit o stare generală de nervozitate și rău. Fii sinceră cu tine și ceilalți, în felul acesta vei avea parte de o viață mult mai liniștită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×