Ziua Sfinților 40 de Mucenici este considerată de români una dintre cele mai populare sărbători ale primăverii. Mucenicii, întâlniți și sub denumirea de măcinici, reprezintă o ofrandă adusă celor 40 de soldați creștini din Sevastia. Curajul și dorința soldaților de a-și păstra neștirbită credința creștină i-au transformat în sfinți martiri.
Tot ce ai de făcut pentru a sărbători cum se cuvine această zi este să pregătești un aluat simplu din făină cu apă și puțin ulei. Cu un decupator special în formă de cifra 8 decupezi aluatul întins într-o foaie subțire. Întinzi decupajele pe hârtie de copt și le lași la uscat câteva ore. Apoi le fierbi într-un delicios sirop din lapte cu vanilie, miere și scorțișoară. Nu va lipsi nici nuca, un ingrediente de bază în prepararea rețetelor de mucenici.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea mucenicilor muntenești fierți în lapte.
Mucenici fierți în lapte – Ingrediente
Pentru prepararea mucenicilor muntenești sunt necesare ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru siropul de lapte.
Pentru aluat de mucenici:
- 1 kg făină tip 650
- 450 ml apă fierbinte
- 50 ml ulei
- 1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
- 3 l lapte
- 50 gr zahăr vanilinat
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 200 gr miere de albine
- 350 gr nucă măcinată
- 3 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- coajă răzuită de la o lămâie
- 1/4 linguriță cu sare.