Numărul necesar de pași pentru a slăbi. Mitul celor 10 000 a fost distrus de un nou studiu

Numărul de calorii pe care le arzi depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate. A face 10.000 de pași în fiecare zi a ajuns, de-a lungul anilor, să fie considerat indicatorul pentru o sănătate bună. Cu toate acestea, se pare că numărul necesar de pași pentru a slăbi depinde de multe altele.

Publicat: 21 octombrie 2022, 8:01
Numărul de calorii pe care le arzi depinde de diverși factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate / Shutterstock

Ca atare, oamenii încearcă în mod conștient să obțină acest număr magic pe gadgeturile lor de fitness. Ei fac acest lucru pentru a rămâne sănătoși și pentru a-și asigura longevitatea. Dar, parcurgerea acestui număr de pași ajută la prevenirea afecțiunilor cronice precum obezitatea și diabetul? Noile cercetări au încercat să răspundă la această întrebare. Au enumerat, de asemenea, numărul total de pași pe care trebuie să-i faci pentru a preveni problemele cu greutatea.

Numărul necesar de pași pentru a slăbi

Publicat în jurnalul Nature, studiul „Pașii calculează în timp riscul de boli cronice” a folosit date din fișele medicale electronice din Programul de cercetare All of Us. Concluziile specialiștilor care au lucrat la el au fost că parcurgerea a 8.600 de pași pe zi va ajuta la prevenirea creșterii în greutate. Acesta a adăugat că adulții care sunt deja supraponderali pot face 11.000 de pași pe zi pentru a-și înjumătăți șansele de a deveni obezi, potrivit indianexpress.com.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat peste 6.000 de oameni timp de patru ani. Analiza a constatat că mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea altor afecțiuni precum depresia, diabetul și hipertensiunea arterială.

Descoperirile au sugerat că relația dintre numărul de pași cu riscul de îmbolnăvire a condus la afecțiuni precum diabet și apnee în somn. Intensitatea mersului a fost, de asemenea, semnificativ asociată cu aceste rezultate.

„Obezitatea este un factor de risc major care provoacă boli de inimă, diabet și chiar cancer”, a spus dr. Anil Bhoraskar, medic diabetolog senior. „Orice mănânci este transformat în energie și este folosit de organism. Caloriile excesive sunt transformate în grăsimi. Tinerii au nevoie de 1.600 de calorii. Copiii mici au nevoie de 2.000 de calorii pentru creștere”, a spus el.

Numărul de pași trebuie crescut treptat

Dr Gaurav Jain, consultant senior în medicină internă la Dharamshila Narayana Superspeciality Hospital a fost de acord. El a adăugat că numărul de calorii pe care le ardem depinde de diverși factori. Pe această listă intră vârsta, greutatea și mulți alți factori.

„Arzi calorii ori de câte ori te miști. Amintește-ți că pentru a pierde în greutate trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. De asemenea, cu mișcare poți reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral. Poți preveni hipertensiunea arterială, osteoporoza și unele tipuri de cancer și îți îmbunătățești starea de spirit. Stilul de viață sedentar (inactiv) are efectul opus”, a spus dr. Jain pentru indianexpress.com.

În timp ce studiul a sugerat un număr diferit, dr. Jain recomandă să faci 10.000 de pași în fiecare zi.

„Stabilește o linie de bază pentru câți pași vei face pe zi. Apoi, crește cu 1.000 în fiecare săptămână până când atingi obiectivul. Crește din nou numărul odată ce ai atins 10.000 de pași pe zi. Ar trebui să poți crește ritmul după câteva săptămâni. Un studiu publicat în Diabetes Care în februarie 2013 a descoperit că mersul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 mai bine decât exercițiul moderat continuu”, a menționat dr. Jain.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI