Carnea roșie crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, spune Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN, nutriționist dietetician înregistrat și purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică. Unele studii au descoperit chiar că consumul mare de carne roșie crește riscul de a dezvolta diabet. Acesta poate chiar reduce durata de viață.
Oameni care nu ar trebui să mănânce carne roșie
Cu toate acestea, nu doar carnea roșie în sine poate provoca probleme în organism. Contează și felul în care o pregătești. Dacă alegi să o faci la grătar și carnea se arde, ea poate ajunge să conțină substanțe cancerigene dăunătoare.
Deoarece este intens procesată, carnea roșie te poate face să consumi sare în exces.
„Anumite tipuri de carne roșie, cum ar fi cârnații, hot-dogii, baconul, mezelurile, pot avea, de asemenea, un conținut foarte ridicat de sare, ceea ce poate crește tensiunea arterială, scrie eatthis.com.
Dar pentru unii oameni, carnea roșie poate avea un impact mai sever. Iată șase persoane care nu ar trebui să mănânce niciodată carne roșie, potrivit dieteticienilor.
Persoanele cu colesterol ridicat
Oamenii cu colesterol ridicat nu ar trebui să consume zilnic o bucată de friptură sau un hamburger. Din păcate, dacă ai deja colesterolul ridicat, consumul de carne roșie nu te va ajuta să scazi nivelul colesterolului. De fapt, va face opusul și va crește și mai mult acele valori.
Roxana Ehsani adaugă că, pentru persoanele cu colesterol ridicat, cel mai bine este să limiteze consumul de carne roșie la aproximativ o dată sau de două ori pe lună. Să încerce să aleagă cea mai slabă bucată de carne roșie.