Reclamă

Obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Ce spun specialiștii despre cele mai recente studii

Cele mai recente studii au scos la iveală câteva obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Nutriționiștii au încercat să explice importanța înlocuirii acestor obiceiuri cu unele sănătoase pentru a reduce în timp grăsimea viscerală. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, cea viscerală acaparează organele din zona abdominală, iar în timp aceasta poate fi cauza apariției unor boli de sănătate, printre care bolile de inimă.

Publicat: 5 aprilie 2022, 7:27 / Actualizat: 5 aprilie 2022, 10:37

Grăsimea abdominală poate fi un real pericol pentru o persoană care își dorește o viață sănătoasă și de lungă durată. Nu doar că aspectul fizic al acesteia este inestetic, ci poate fi o adevărată sursă a dezvoltării anumitor boli de inimă și nu numai. Astfel, nutriționiști încerc să vină în ajutorul persoanelor care își doresc să reducă grăsimea viscerală și să-și îmbunătățească stilul de viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale

Grăsimea abdominal ăoate apărea din varii motive, de multe ori aceasta poate avea la bază chiar și o cauză genetică. Cu toate acestea, multe dintre obiceiurile alimentare stau la baza acumulării rapide de grăsime în această zonă.

Totodată, stresul și programul de somn dezordonat pot fi factori importanți în stabilirea motivului pentru care o persoană se confruntă cu acumularea de grăsime. Iată ce poți face dacă te confrunți cu această problemă. În urma celor mai recente studii specialiștii au stabilit o serie de obiceiuri pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești un abdomen plat și un stil de viață sănătos.

Consumul porțiilor nepotrivite

Consumul porțiilor nepotrivite se află pe lista de obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Mâncarea consumată în exces are legătură directă cu depunerea grăsimii, în special în zona abdomenului. Totodată, specialiștii atrag atenția cu privire la alimentele consumate. De cele mai multe ori oamenii consumă porții mari de alimente procesate.

Reclamă

Alimentele procesate sunt bogate în zahăr, sare și grăsimi. Aceste lucruri contribuie la acumularea de grăsime viscerală. Lisa Young a declarat pentru EatThis, Not That că alimentele procesate sunt un real pericol pentru sănătatea celor din jur.
”Potrivit celor mai recente studii, porțiile mari, în special cele de fast-food, cresc riscul de acumulare a grăsimii abdominale.”

Folosirea sosurilor în diferite preparate

Oricine preferă să consume o salată delicioasă alături de un dressing sau de un sos special. Cu toate acestea, de cele mai multe ori astfel de sosuri sunt un real pericol pentru silueta ta. P

Reclamă

regătirea unei salate sănătoase și gustoase poate fi alegerea ideală pentru tine, dar nu și atunci când alegi să-i adaugi un dressing bogat în zahăr și grăsimi. Specialiștii avertizează cu privire la acest lucru. Transformarea unei mese sănătoase într-una mai puțin sănătoasă se poate întâmpla mai repede decât crezi prin folosirea de dressing sau de diferite sosuri speciale.

Alegerea iaurtului de calitate inferioară

Iaurtul este unul din produsele alimentare preferate pentru micul dejun sau pentru o gustare. Dei acesta are nenumărate beneficii pentru sănătate, anumite produse ajung să ne facă mai mult rău decât bine. Este important să alegi un iaurt de înaltă calitate, spun nutriționiștii specialiști.

Iaurtul cu fructe sau de o calitate inferioară este bogat în grăsimi și zahăr. Grăsimile și zahărul vor contribui automat la acumularea grăsimii abdominale. Înainte de a alege produsul potrivit pentru tine încearcă să citești cu atenție eticheta acestuia și să consulți valorile nutrienților care se află în acesta.

Consumul în exces a untului de arahide

Beneficiile untului de arahide sunt cunoscute la scară largă. Cu toate acestea, consumul de unt de arahide în exces se numără pe lista de obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Este extrem de important să consumi alimentele cu moderație și să nu faci niciun exces, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate.

Untul de arahide este bogat în nutrienți, însă există multe companii care aleg să adauge în compoziția acestuia zahăr sau miere. Consumat în cantități mari, untul de arahide poate să devină dușmanul unei persoane care se confruntă cu acumularea rapidă de grăsime viscerală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×