Reclamă

Obiceiuri la care e recomandat să renunți dacă vrei să fii cea mai bună versiune a ta. Cum poți să-ți transformi viața

Nu este ușor să ieși din zona de confort, însă uneori este necesar pentru a vedea schimbările la care visezi. Specialiștii vorbesc despre câteva obiceiuri la care e recomandat să renunți dacă vrei să fii cea mai bună versiune a ta. Descoperă la ce anume ar trebui să fii atentă în viitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 octombrie 2023, 6:40

Să fii cea mai bună versiune a ta, nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Dacă vrei să vezi o schimbare, atunci trebuie să renunți la obiceiurile vechi și să începi să adopți unele mai bune. Care să te ajute să evoluezi. Dacă schimbarea nu apare în sistemul tău, atunci îmbunătățirile nu vor apărea niciodată.

Obiceiuri la care e recomandat să renunți dacă vrei să fii cea mai bună versiune a ta

Uneori ne punem piedică singure și nu reușim să evoluăm. Cel mai mare dușman al nostru poate fi reprezentat chiar de un obicei nesănătos pe care îl avem. Fie că este vorba de o dietă nesănătoasă sau de un program de somn dezorganizat, orice lucru mic, dar rău, te poate ține pe loc. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă în viitor. Astfel vei putea să te schimbi și să te transformi în cea mai bună versiune a ta.

Procrastinarea

Procrastinarea este un „ucigaș” al evoluției. Este ușor să amâni un lucru pentru ziua următoare și să realizezi că nu ai ajuns la rezultatul dorit.

Fiecare minut pierdut ar fi putut fi folosit pentru a îmbrățișa schimbarea și pentru a te apropia de obiectivele tale. Pașii mici sunt cei care vor face întotdeauna diferența. Oamenii de succes nu stau și așteaptă momentul perfect pentru a acționa.

Reclamă

Aceștia transformă orice zi într-o oportunitate. Încarcă să renunți la procrastinare dacă vrei să fii cu un pas mai aproape de cea mai bună versiune a ta.

Părere negativă despre imaginea ta

Ar trbui să renunți la părerea negativă despre imaginea ta, mai ales dacă îți dorești să evoluezi. Gândurile negative nu te vor ajuta să te transformi într-o versiune mai bună. Acestea te vor ține pe loc și te vor împiedica din a-ți atinge obiectivele.

Reclamă

Gândurile noastre sunt extrem de puternice și pot influența acțiunile ulterioare. Încearcă să-ți spui cuvinte frumoase i să te încurajezi singură. Transformă acel „nu pot” în ”o să reușesc”.

Vei vedea că o atitudine pozitivă și optimistă te va ajuta să ajungi acolo unde ți-ai propus.  Specialiștii au dezvăluit recent că stresul are și efecte pozitive asupra sănătății. Vezi și tu cum poți să-l folosești în favoarea ta.

Trăiești în trecut

Dacă obișnuiești să trăiești în trecut, atunci ar fi bine să renunți la acest obicei, spun specialiștii pentru Hack Spirit. Atunci când trăiești în trecut ai tendința să rămâi bloca în greșelile pe care le-ai făcut. Trecutul nu te va ajuta să atingi viitorul la care visezi.

Este mult mai bine să te concentrezi asupra drumului pe care îl ai de parcurs decât asupra drumului pe care l-ai făcut deja. Este uman să greșești, însă încearcă să depășești momentul și să evoluezi.

Îți asumi prea multe responsabilități

Dacă ești una dintre persoanele care își asumă foarte multe responsabilități simultan, poate ar fi bine să renunți la acest obicei, sugerează specialiștii. Aceștia susțin că jonglarea cu mai multe sarcini simultan ar putea duce la scăderea eficienței. Încearcă să-ți dozezi energia și să iei decizii pe rând.

Cercetările specialiștilor de la Healthline au arătat că multitasking-ul poate reduce productivitatea cu până la 40 %.

Creierul nostru nu este conceput pentru a face față mai multor sarcini simultan. În schimb, încearcă să te organizezi foarte bine și să prioritizezi fiecare sarcină pe rând. În felul acesta vei ajunge la rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt și mai eficient.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×