Reclamă

(P) Rutina de îngrijire a corpului

Îngrijirea corpului începe din interior și se continuă la exterior. Alimentația, mișcarea, cremele și alte produse cosmetice pentru corp sunt importante pentru a păstra aspectul sănătos al pielii. Rutina de îngrijire a coprului poate fi un ritual de relaxare.

Publicat: 27 decembrie 2022, 12:02 / Actualizat: 27 decembrie 2022, 17:48

Efectuată corespunzător, rutina de îngrijire a corpului previne problemele dermatologice și încetinește procesul de îmbătrânire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 pași pentru o rutină corectă de îngrijire

Rutina de îngrijire este foarte importantă. Aceasta trebuie făcută cu mare atenție și se poate transforma într-un ritual de relaxare. Hai să aflăm mai multe despre pașii necesari pentru a avea o piele perfectă.

Exfoliază

Exfolierea pielii înseamnă îndepărtarea celulelor moarte de la suprafață epidermei și are scopul de a releva o piele proaspătă, sănătoasă și reîntinerită.

Atunci când procesul de exfoliere este realizat în mod corect, pielea va avea doar de câștigat. Va absorbi mai bine produsele ce urmează să fie aplicate (loțiunile sau unturile de corp). Exfolierea se poate realiza fie folosind produse din bucătărie, fie cu ajutorul cosmeticelor speciale – scruburile de corp.

Reclamă

Spre exemplu, un exfoliant de corp ce poate fi preparat acasă conține miere, mălai și ulei de măsline. Zațul de cafea combinat cu zahăr brun, ulei de cocos și miere este o altă variantă de scrub natural făcut acasă. Dacă totuși îți dorești un produs cosmetic din comerț, apelează la exfoliante de corp cu ingrediente 100% organice.

IMPORTANT – Procesul de exfoliere nu trebuie realizat foarte des

Nu trebuie sa recurgi la exfoliere foarte des, pentru că după fiecare procedură pielea începe un proces amplu de regenerare. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să recurgi la exfoliere mai des de:

Reclamă
  • o dată pe săptămână pentru pielea normală;
  • o dată pe lună pentru pielea uscată;
  • o dată sau de două ori pe săptămână pentru pielea grasă

Înlocuiește săpunul cu gelul sau uleiul de duș

Pielea ta se poate deshidrata dacă nu folosești produsele corespunzătoare pentru curățarea ei. Dușul este foarte important și, de asemenea, produsele de spălare sunt esențiale pentru a avea o piele catifelată.

Persoanele cu pielea normală pot folosi geluri de duș catifelate în detrimentul săpunurilor, care ar putea irita pielea. Pentru persoanele cu pielea atopică se recomandă folosirea uleiurilor de duș fără parfum, care au o acțiune intensă de hidratare a epidermei.

Hidratează

Pentru a-ți păstra pielea suplă, netedă și catifelată, nu uita ca imediat după duș să o masezi cu creme, loțiuni sau uleiuri de corp hidratante.

Uleiurile sunt benefice pentru piele deoarece sunt bogate în nutrienți care redau elasticitatea și fermitatea epidermei. Un masaj delicat cu ulei de corp relaxează corpul și îi oferă pielii luminozitate, prospețime și suplețe. Află mai multe și despre îngrijirea pielii gântului și a decolteului.

Ce criterii trebuie să îndeplinească produsele cosmetice potrivite?

Cremele, loțiunile, exfoliantele de corp, gelurile și uleiurile de duș trebuie să îndeplinească câteva criterii importante pentru a ști că sunt potrivite pentru pielea ta. Iată care sunt acestea:

  • să fie absorbite repede de piele (cazul cremelor și loțiunilor de hidratare)
  • să aibă un miros plăcut
  • să hidrateze în profunzime pielea, să o lase catifelată
  • să calmeze mâncărimea și iritațiile pielii sensibile, uscate, atopice

Beneficiile îngrijirii corpului

Îngrijirea corpului începe din interior și se continuă la exterior. Pe lângă produsele cosmetice pe care le folosim, trebuie să avem grijă și la alimentație.

Printre beneficiile îngrijirii pielii amintim îmbunătățirea aspectului epidermei, prevenirea problemelor de piele, încetinirea procesului de îmbătrânire, recâștigarea încrederii de sine – când pielea ta arată bine, te simți mai bine și îți recapeți încrederea în aspectul fizic.

În ceea ce privește alimentația, există anumite produse care au o strânsă legătură cu îmbunătățirea aspectului pielii.

  • -carnea de vită – bogată în proteine și grăsimi, aceasta furnizează corpului nutrienții necesari pentru a funcționa corespunzător. În ceea ce privește frumusețea pielii, carnea de vită conține două elemente esențiale pentru aceasta – zinc și carnozina. Zincul ajută la întinerirea pielii, funcționarea optimă a sistemului imunitar și protejează organismul de stresul oxidativ.

Carnozina este un puternic antioxidant și previne pătrunderea radicalilor liberi în tesururi. Ajută, de asemenea, și la vindecarea rănilor.

  • – oul – conține biotină, un nutrient asociat frumuseții și sănătății pielii, unghiilor și părului. Acest nutrient împiedică apariția infecțiilor și iritațiilor pielii și o protejează de uscarea excesivă.
  • – ficatul – cea mai bogată sursă naturală de vitamina A, sub formă de retinol, asigură protecția de celule epiteliale sănătoase și păstrează pielea impecabilă. Conferă epidermei fermitate, stimulează producția de colagen și reglează nivelul de sebum.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×