- o dată pe săptămână pentru pielea normală;
- o dată pe lună pentru pielea uscată;
- o dată sau de două ori pe săptămână pentru pielea grasă
Înlocuiește săpunul cu gelul sau uleiul de duș
Pielea ta se poate deshidrata dacă nu folosești produsele corespunzătoare pentru curățarea ei. Dușul este foarte important și, de asemenea, produsele de spălare sunt esențiale pentru a avea o piele catifelată.
Persoanele cu pielea normală pot folosi geluri de duș catifelate în detrimentul săpunurilor, care ar putea irita pielea. Pentru persoanele cu pielea atopică se recomandă folosirea uleiurilor de duș fără parfum, care au o acțiune intensă de hidratare a epidermei.
Hidratează
Pentru a-ți păstra pielea suplă, netedă și catifelată, nu uita ca imediat după duș să o masezi cu creme, loțiuni sau uleiuri de corp hidratante.
Uleiurile sunt benefice pentru piele deoarece sunt bogate în nutrienți care redau elasticitatea și fermitatea epidermei. Un masaj delicat cu ulei de corp relaxează corpul și îi oferă pielii luminozitate, prospețime și suplețe. Află mai multe și despre îngrijirea pielii gântului și a decolteului.
Ce criterii trebuie să îndeplinească produsele cosmetice potrivite?
Cremele, loțiunile, exfoliantele de corp, gelurile și uleiurile de duș trebuie să îndeplinească câteva criterii importante pentru a ști că sunt potrivite pentru pielea ta. Iată care sunt acestea:
- să fie absorbite repede de piele (cazul cremelor și loțiunilor de hidratare)
- să aibă un miros plăcut
- să hidrateze în profunzime pielea, să o lase catifelată
- să calmeze mâncărimea și iritațiile pielii sensibile, uscate, atopice
Beneficiile îngrijirii corpului
Îngrijirea corpului începe din interior și se continuă la exterior. Pe lângă produsele cosmetice pe care le folosim, trebuie să avem grijă și la alimentație.
Printre beneficiile îngrijirii pielii amintim îmbunătățirea aspectului epidermei, prevenirea problemelor de piele, încetinirea procesului de îmbătrânire, recâștigarea încrederii de sine – când pielea ta arată bine, te simți mai bine și îți recapeți încrederea în aspectul fizic.
În ceea ce privește alimentația, există anumite produse care au o strânsă legătură cu îmbunătățirea aspectului pielii.
- -carnea de vită – bogată în proteine și grăsimi, aceasta furnizează corpului nutrienții necesari pentru a funcționa corespunzător. În ceea ce privește frumusețea pielii, carnea de vită conține două elemente esențiale pentru aceasta – zinc și carnozina. Zincul ajută la întinerirea pielii, funcționarea optimă a sistemului imunitar și protejează organismul de stresul oxidativ.
Carnozina este un puternic antioxidant și previne pătrunderea radicalilor liberi în tesururi. Ajută, de asemenea, și la vindecarea rănilor.
- – oul – conține biotină, un nutrient asociat frumuseții și sănătății pielii, unghiilor și părului. Acest nutrient împiedică apariția infecțiilor și iritațiilor pielii și o protejează de uscarea excesivă.
- – ficatul – cea mai bogată sursă naturală de vitamina A, sub formă de retinol, asigură protecția de celule epiteliale sănătoase și păstrează pielea impecabilă. Conferă epidermei fermitate, stimulează producția de colagen și reglează nivelul de sebum.