Reclamă

Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella. Rețetă de pizza sandviș

Rețetele de pizza sunt printre cele mai adorate rețete de gustări calde sau reci. Dacă ești în căutarea unei rețete mai interesantă de pizza, îți oferim mai jos o rețetă de pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 februarie 2024, 5:28

Pizza Calzone este o altă specialitate de pizza italiană, care își are originea în Napoli. Aceasta se diferențiază de celelalte prin forma ei ca un sandviș preparat din aluat în loc de felii de pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul se prepară asemănător cu aluatul clasic de pizza, iar umplutura o poate alege fiecare după propriul gust. Poți opta pentru pizza cu șuncă și cașcaval, pentru pizza cu legume sau sau pentru alte combinații de ingrediente.

Descoperă aici și o rețetă de pizza cu ciuperci și ardei, simplă, delicioasă și de post. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu pizza sub formă de sandviș.

Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella – Ingrediente

Ca și în cazul rețetei clasice de pizza și pentru pizza sandviș ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Aluat pentru două pizza Calzone cu diametru de 34 cm:

  • 500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau 7 gr uscată)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 300 ml apă caldă.

Pentru umplutură:

  • 250 gr sos de roșii pentru pizza
  • 350 gr ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • puțin busuioc verde
  • 300 gr mozzarella
  • puțin oregano uscat
  • 1 ou pentru uns aluatul.
Reclamă

Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella – Mod de preparare

Mai întâi, vei prepara aluatul pentru pizza, care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de dospire. Înainte de acest pas, pregătește făina și drojdia.

Trece făina prin sită într-un bol de frământare, iar în alt bol mai mic, amestecă drojdia cu zahărul și puțină apă caldă, până la lichefiere. Formează un loc adânc în mijlocul făinii și pune acolo maiaua de drojdie. Acoperă bolul cu un ștergar curat și lasă-l la temperatura camerei timp de 10 minute sau până când încep să apară mici bule de aer la suprafață.

Cum prepari aluatul pentru pizza

Peste făina de pe marginile bolului presară sarea. Apoi, începe să amesteci ingredientele din bol, turnând câte puțină apă caldă peste ele. După ce ai adăugat toată apa, adaugă și cele 4 linguri de ulei extravirgin de măsline.

Frământă aluatul pentru pizza mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină, până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Pune din nou aluatul în bol și crestează-l ușor la suprafață, în formă de cruce. Acoperă bolul cu o folie alimentară sau cu un ștergar curat. lasă-l la temperatura camerei pentru a se dospi aluatul, timp de 40-50 de minute.

Descoperă și rețeta clasică de aluat pentru pizza.

Pregătește umplutura pentru pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella

Curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine cu prosoape de hârtie umezite și taie-le în felii grosiere. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune-le la călit într-o tigaie cu ulei încins. Presară puțină sare și piper peste ele. Adaugă și câteva frunze de busuioc și prepară ciupercile până când se pătrund ușor. Amestecă-le cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform. După preparare pune-le într-o sită și lasă-le să se scurgă de grăsime.

Cum formezi și coci pizza Calzone

După ce aluatul s-a dospit, împarte-l în două părți egale. Întinde pe rând cele două părți de aluat în câte o foaie circulară cu diametrul cât al formei de copt (34-35 cm).

Unge foile de aluat pe câte o jumătate cu sosul de roșii. Presară oregano peste sos, apoi adaugă ciupercile. Peste ciuperci presară mozzarella și îndoaie partea de aluat neunsă peste umplutură. Sigilează bine marginile aluatului pentru a nu ieși umplutura din interior. Transferă pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella în tavă.

Unge suprafața aluaturilor cu ou bătut și coace cele două pizza la 200 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.

Pizza sub formă de sandviș pe un tocător, alături de un bol cu sos de roșii
Pizza Calzone este delicioasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Te poți bucura de ele calde sau reci, servite simple sau glazurate cu ketchupul preferat.

Pizza Calzone cu ciuperci și mozzarella porționată pe un tocător, alături de un bol cu sos de roșii, cuțit și furculiță
Pizza Calzone este ideală pentru pauza de masă de la birou / Shutterstock

Printre rețetele de pizza pe care ți-ai propus să le mai prepari, mai adaugă și rețeta de rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×