Prăjitura are o combinație perfectă de texturi și arome. Miezul umed și parfumat de dovleac completează textura ușor densă oferită de griș.
Grișul nu se adaugă în cantitate mare pentru că acesta se va hidrata în timpul tratamentului termic. Prăjitura se va dezvolta frumos și datorită prafului de copt și bicarbonatului de sodiu adăugate în compoziție.
Este un desert simplu, dar deosebit, perfect pentru a te bucura de savoarea dovleacului în sezonul rece. Tot din aceeași categorie de deserturi mai poți încerca și rețeta de cheesecake cu dovleac fără coacere.
Dacă te-ai hotărât să încerci prăjitura cu griș, iaurt și dovleac, urmărește mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Prăjitură cu dovleac și griș – Ingrediente
- 500 g dovleac plăcintar copt
- 200 g griș
- 150 g zahăr
- 200 g iaurt grecesc
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- ½ linguriță ghimbir pudră (opțional)
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g nuci sau migdale mărunțite
- zahăr pudră și nuci măcinate pentru decor.
Rețeta prăjiturii cu dovleac și griș – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea dovleacului care necesită coacere, răcire și transformare în piure. Poți opta și pentru a răzui dovleacul și a-l carameliza ușor într-o tigaie cu puțin zahăr. Apoi îl pasezi cu blenderul, pentru a-l transforma în piure.
Descoperă mai multe rețete delicioase cu dovleac copt.