Reclamă

Prăjitură cu mere și bezea: un desert de senzație

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu mere, aromate și extrem de delicioase, îți oferim o rețetă spectaculoasă de prăjitură cu mere și bezea. Te vei îndrăgosti iremediabil de gustul acesteia și, cu siguranță, va deveni una dintre prăjiturile tale preferate.

Publicat: 23 iunie 2021, 8:33 / Actualizat: 24 iunie 2021, 15:17

Rețeta nu este complicată, iar ingredientele sunt dintre cele des folosite în bucătărie. Cu siguranță le găsești prin cămară, prin frigider și, dor câteva dintre acestea, la cel mai apropiat magazin alimentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și tu pe cei dragi cu un desert de senzație, absolut delicios.

Prăjitură cu mere și bezea – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, sunt ingrediente simple, folosite frecvent la deserturi. Ingredientele sunt calculate pentru o tavă cu dimensiunile de aproximativ 24/38 cm.

Pentru aluat:

  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 gr zahăr
  • 6 gălbenușuri de ouă medii
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 350 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 păstaie de vanilie
  • un praf de sare
Reclamă

Pentru umplutura de mere:

  • 1500 gr mere
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • 25 gr amidon de porumb, sau griș
  • 2 lingurițe pudră de scorțișoară

Pentru bezea:

Reclamă
  • 6 albușuri
  • 125 gr zahăr
  • 25 gr zahăr vanilinat
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare

Prăjitură cu mere și bezea – Mod de preparare

Înainte de a da startul procesului de preparare al prăjiturii, adu-ți pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a te asigura că nu ai omis niciunul.

Cum se prepară blatul de gălbenușuri cu iaurt

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă untul moale  cu zahărul și puțină sare până devine cremos. Adaugă gălbenușurile, vanilia și omogenizează compoziția. Amestecă praful de copt și bicarbonatul cu iaurtul până acestea se dizolvă și adaugă-le imediat peste compoziția de unt cu gălbenușuri. Omogenizează și încorporează, treptat, făina. Va rezulta un aluat mai consistent decât cel de la rețeta de chec.

Tapetează tava cu hârtie de copt și întinde uniform compoziția în ea. Pune tava la cuptor pentru 25 minute la 180 grade Celsius.

Cum se prepară umplutura pentru prăjitură cu mere și bezea

Spală merele, curăță-le de cotoare și de coajă, doar dacă aceasta este deteriorată. Apoi le dai pe răzătoarea mare. Adaugă pudra de scorțișoară și zahărul și pune-le într-un vas, pe foc, la caramelizat. Când se formează sirop, adaugă și untul tăiat în cuburi mici și amidonul, sau grișul. Lasă compoziția de mere să se tempereze până se rumenește blatul pentru prăjitură cu mere și bezea de la cuptor.

Cum se prepară bezeaua de albușuri

Presară un praf de sare peste albușurile odihnite la temperatura camerei. Introdu mixerul în ele și mixează-le energic până devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul și sucul de lămâie și mixează până obții o bezea foarte fermă.

Scoate tava din cuptor și întinde rapid compoziția de mere peste ea și la fel de rapid bezeaua peste compoziția de mere. Creează onduleuri cu o furculiță deasupra, pentru un aspect mai plăcut. Pune din nou tava la cuptor pentru alte 10 minute,  până se colorează bezeaua frumos.

Lăsă, delicioasa prăjitură cu mere și bezea să se răcească bine, apoi o poți porționa și o servi cu poftă, alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!

Două porții de prăjitură cu mere și bezea pe o farfurie albă
Prăjitura cu mere și bezea se porționează rece / Rețetefeldefel.ro
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×