Primele simptome ale demenței. Ce poți face pentru a preveni această boală

În ultimii ani, diagnosticul demenței a fost tot mai răspândit. Studiile au demonstrat faptul că o persoană din șase care are peste 80 de ani, suferă de demență. Primele simptome ale demenței pot fi identificate cu mult timp înainte ca această boală să se instaleze complet în viața unei persoane. Un studiu realizat între 1937 și 2016 a identificat primele simptome pe care o persoană le poate experimenta.

Publicat: 8 septembrie 2021, 7:09
Termenul de demență este folosit pentru a descrie o mulțime de boli care au legătură directă cu degradarea progresivă a creierului / Shutterstock

Conform studiilor, depresia este deseori întâlnită la persoanele care suferă de demență. Aceasta a fost regăsită la un procent de peste 98.5 % dintre persoanele care sufereau de demență. Pierderea de memorie este un alt simptom deseori întâlnit. S-a demonstrat că poată să apară și cu 12 ani înainte demența să se instaleze complet în viața unei persoane.

Primele simptome ale demenței

Termenul de demență este folosit pentru a descrie o mulțime de boli care au legătură directă cu degradarea progresivă a creierului. Boala Alzheimer este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni.

Printre primele simptome ale demenței se numără pierderea memoriei și a altor abilități cognitive.

Aceste pierderi duc rând pe rând la degradarea stilului de viață. O persoană care suferă de Alzheimer trece prin multe dificultăți până atinge ultimul stadiu al bolii. Nu există un tratament special pentru vindecarea acestei boli. Totuși, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a încetini avansarea acestei boli.

Conform studiilor realizate recent, depresia se numără și ea printre primele simptome ale demenței. Studiile au adus la lumină noi dovezi privind legătura directă dintre depresie și Alzheimer. 

Cum se manifestă depresia la persoanele cu Alzheimer

Depresia se numără printre primele simptome ale demenței. Pare greu de crezut, dar depresia poate apărea la o persoană care suferă de Alzheimer. Chiar dacă este greu la început de identificat, depresia are câteva simptome care se lasă văzute rând pe rând.

Conform celor mai recente studii, o persoană care suferă de Alzheimer și de depresie poate să prezinte următoarele simptome: apatia, distanțarea socială, izolarea de persoanele din jur, probleme de concentrare și pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi. Conform specialiștilor, oamenii care suferă de demență și de depresie se exprimă destul de greu când vine vorba de sentimentele lor.

Persoanele cu Alzheimer vorbesc rareori despre tristețea pe care o resimt sau despre faptul că ar vrea să-și ia viața. Depresia la oamenii care au deja demență nu arată la fel ca la o persoană obișnuită.

Studiile realizate de Asociația de Alzheimer din Statele Unite ale Americii au demonstrat faptul că oamenii cu depresie, dar suspecți de demență vor avea stări de tristețe care vor veni și vor trece. Astfel de persoane trebuie supravegheate cu și mai multă grijă.

Ce poți face pentru a preveni această boală

Dacă poți identifica cu ușurință primele simptome ale demenței, când vine vorba de tratarea acestei afecțiuni lucrurile nu sunt la fel de simple. Cum nu se cunosc care sunt cauzele exacte care duc la apariția Alzheimerului, nu există încă un tratament care să acționeze imediat împotriva bolii.

Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția demenței. Primul pas este să adoptăm un stil de viață sănătos. O dietă echilibrată împreună cu un set de exerciții fizice pot face minuni când vine vorba de prevenirea acestei boli.

Studiile realizate recent de cercetători au demonstrat faptul că problemele cardiovasculare sunt conectate în mod direct cu oamenii care au ajuns să sufere ulterior și de demență. Printr-un stil de viață sănătos o să poți să ai grijă atât de corpul tău, cât și de mintea ta.

Printre alte lucruri pe care le poți face pentru tine se numără analizele de rutină. Acestea sunt foarte importante pentru a vedea cum stai cu sănătatea în ultima vreme.

Mai mult, specialiștii recomandă să se renunțe la fumat. Alcoolul ar trebui să fie consumat doar în cantități reduse pentru a putea preveni apariția demenței. Deși fumatul, alcoolul, stresul sau dieta haotică nu sunt factori direcți care să provoace apariția demenței, ei pot duce treptat la degradarea sănătății noastre și inclusiv la apariția bolii Alzheimer.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI