Studiile au arătat că această formă de a lăsa lucrurile pe ultima sută de metri afectează cel puțin jumătate din studenții universitari. Acest factor nu doar că le reduce stima de sine, dar îi și aduce până în puncte limită, dăunătoare pentru educația lor.
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate
Pentru a defini mai bine problema, este nevoie de niște explicații mai clare cu privire la acest termen. Studiile clinice au arătat că există o legătură solidă între amânarea sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinești și o sănătate precară.
Procrastinarea este asociată cu o serie de factori negativi care afectează sănătatea creierului. Printre acestea se enumeră nivelul ridicat de stres și un stil de viață haotic.
Formele de a amâna diferite activități nu se rezumă doar la finalizarea unor proiecte. De fapt, este vorba de mai mult decât atât. Faptul că amâni intrarea într-un regim alimentar poate fi la fel de problematic.
Amânarea unui nou program de sport sau vizita la un cabinet medical, sunt și ele forme serioase de procrastinarea.
De aceea este extrem de important să știi cum poți să îți gestionezi nivelul de stres din viața de zi cu zi. De asemenea, stresul reușește să afecteze negativ întregul organism. Această stare, fie ea și constantă te va pune în dificultate și te va predispune în fața bolilor cronice și periculoase pentru organism.
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate potrivit experților din sănătate. În ceea ce privește era în care ne aflăm, cu acces nelimitat la informații și nevoia de validare socială constantă, procrastinarea afectează și persoanele perfecționiste.
Dacă ești perfecționistă ești reticentă în a începe sau a termina o sarcină, spune Healthline.com.