Sunt foarte cuceritoare deserturile preparate în spiritul iubiri, mai ales cele colorate în alb și roșu. Iar cele mai căutate deserturi pentru astfel de evenimente sunt cele care imită textura și culoarea catifelei roșii.
Cât despre prăjitura Lava cake, este unul dintre cele mai rafinate deserturi, cu gust divin. Denumirea de vulcan de ciocolată este atribuită prăjiturii datorită interiorului de ciocolată cremos și cursiv. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Le găsești în orice magazin alimentar. Descoperă aici și rețeta clasică pentru prăjitura Lava cake. În continuare, descoperă rețeta completă pentru Lava Cake în varianta Red Velvet.
Red Velvet Lava Cake – Ingrediente
- 250 gr de ciocolată albă
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 3 ouă + 3 gălbenușuri
- 150 gr de zahăr pudră
- 25 gr de cacao
- 75 gr de făină
- 3 picături de colorant alimentar de culoare roșie
- puțin unt pentru uns formele
- zahăr pudră și frunze de mentă pentru decor.
Rețeta Moelleux au chocolat – Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de desert ce necesită coacere, începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării compoziției. Apoi, pregătește formele de copt și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge cu unt moale trei forme rotunde de copt, având diametrul aproximativ de 12 cm. Poți folosi vase ramekin, forme de savarine sau chiar forme de brioșe mai mari.
Cum prepari compoziția pentru Red Velvet Lava Cake
Creează o baie de aburi pe flacăra aragazului. Pune mai întâi o cratiță cu apă, iar în interiorul acesteia așază o cratiță mai mică, dar urmărește ca baza acesteia să nu atingă apa. Rupe ciocolata albă și adaug-o în cratița mică, împreună cu untul. Lasă ingredientele să se topească și amestecă-le bine până la omogenizarea compoziției. Apoi, scoate cratița cu compoziția de ciocolată din cea cu apă și pune-o deoparte. Lasă compoziția să se răcească. Între timp, amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită.
După răcire, încorporează în compoziția de ciocolată amestecul de făină cu pudra de cacao.
În alt bol, amestecă cele trei ouă cu cele trei gălbenușuri, sarea, zahărul și colorantul. Amestecă intens până la diluarea zahărului. Adaugă acest amestec peste compoziția de mai sus și omogenizează încet totul.
Compoziția pentru Red Velvet Lava Cake va avea o textură cremoasă și ușor cursivă.
Toarnă uniform compoziția în formele de copt și pune formele la frigider pentru 10 minute. În acest interval de timp ciocolata cu untul vor deveni ferme, pentru ca apoi să se topească la cuptor.
După expirarea celor 10 minute, pune formele în cuptor si coace delicioasele prăjituri Red Velvet Lava Cake pentru aproximativ 12-14 minute.
Nu le coace în exces. Sunt coapte atunci când sunt frumos rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Lasă-le să se mai tempereze 3-4 minute, apoi le poți răsturna pe platouri.
Servește-le imediat pentru a te bucura de vulcanul de ciocolată, care va curge spectaculos din interiorul prăjiturii. Decorează-le cu zahăr pudră și frunze de mentă.
Și dacă mai dorești să prepari astfel de deserturi cu texturi frumoase, precum este catifeaua roșie, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți Red Velvet Crinkle.