Reclamă

Regula de bază în postul intermitent. De ce e recomandat să ții cont pentru a obține rezultatele dorite

Postul intermitent este o modalitate din ce în ce mai populară care promite scăderea în greutate. O nouă analiză susține că restricția alimentară ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina grăsimea corporală. Care e regula de bază în postul intermitent.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 ianuarie 2024, 6:10
O femeie care se uită la ceas în timp ce are în față o salată
Una dintre concluziile cheie este că postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii / Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Danemarca de Sud și de la Universitatea Wageningen din Țările de Jos au rezumat informațiile existente despre postul intermitent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regula de bază în postul intermitent

Una dintre concluziile cheie este că postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii pentru ca orice pierdere în greutate să fie relevantă. Reducerea caloriilor totale este cea care face diferența, mai degrabă decât pauzele lungi între mese.

„Când faci post intermitent, se aplică în continuare regula fundamentală că ar trebui să consumăm mai puține calorii decât ardem, dacă vrem să slăbim”, susține biologul Philip Ruppert de la Universitatea din Danemarca de Sud.

„Acest lucru înseamnă că postul intermitent nu reprezintă permisiunea pentru a mânca cantități nelimitate de alimente.”

Lucrarea se referă, de asemenea, la sentimentele de euforie pe care unii oameni le au după câteva zile de post. Sentimentele de euforie încep să înlocuiască senzația de foame. Specialiștii susțin că acesta e un răspuns la procesele chimice în schimbare care au loc în corp și creier.

Reclamă

Deocamdată, oamenii de știință nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar o posibilitate este că cetonele furnizează energie mai eficient creierului.

„Creierul este hrănit cu cetone în timpul postului”, spune Ruppert. „Poate de aceea ai putea experimenta această claritate”.

Metode diferite ale postului intermitent

Reclamă

Există diferite abordări ale postului intermitent. Unii aleg să mănânce doar într-un anumit interval orar în timpul zilei, în timp ce alții nu mănâncă deloc în anumite zile ale săptămânii.

Echipa de cercetare indică numeroase beneficii pentru sănătate ale postului, dincolo de pierderea în greutate. Printre ele s-a numărat cel mai des scăderea tensiunii arteriale.

Chiar dacă studiile susțin benefici ale postului intermitent asupra organismului, e important de menționat că fiecare răspunde în mod diferit la acest regim. De asemenea, consultă un medic dacă te gândești să reduci aportul alimentar.

„Există într-adevăr multe beneficii pentru sănătate ale postului intermitent, dar postul în sine nu duce la o pierdere semnificativă în greutate”, spune Ruppert.

Înainte de a apela la una dintre metodele porstului intermitent este recomandat să te consulți cu medicul tău nutriționist. În funcție de nevoile organismului tău și de istoricul medical, specialistul poate să întocmească o dietă potrivită pentru tine.

Cea mai răspândită metodă este cea de 16/8. Această metodă implică post în fiecare zi timp de 16 ore și permite persoanelor să consume alimente doar timp de 8 ore. În această fereastră e opt ore este indicat să ai între două și trei mese.

Cea de-a doua metodă este cunoscută generic drept metoda 5:2. Astfel, dacă alegi această metodă poți să mănânci în mod obișnuit pentru 5 zile, dar să restricționezi aportul de calorii la 50-600 în următoarele 2 zile. Află mai multe despre metodele postului intermitent și cum poți să le folosești în avantajul tău.

Metodele de fasting ajută corpul să ardă grăsimi, dar să nu piardă din masa musculară. Cât de mult poți să slăbești folosind postul intermitent variază în funcție de organismul fiecărei persoane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×