Reclamă

Regula de bază în postul intermitent. De ce e recomandat să ții cont pentru a obține rezultatele dorite

Postul intermitent este o modalitate din ce în ce mai populară care promite scăderea în greutate. O nouă analiză susține că restricția alimentară ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina grăsimea corporală. Care e regula de bază în postul intermitent.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 ianuarie 2024, 6:10
O femeie care se uită la ceas în timp ce are în față o salată
Una dintre concluziile cheie este că postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii / Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Danemarca de Sud și de la Universitatea Wageningen din Țările de Jos au rezumat informațiile existente despre postul intermitent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regula de bază în postul intermitent

Una dintre concluziile cheie este că postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii pentru ca orice pierdere în greutate să fie relevantă. Reducerea caloriilor totale este cea care face diferența, mai degrabă decât pauzele lungi între mese.

„Când faci post intermitent, se aplică în continuare regula fundamentală că ar trebui să consumăm mai puține calorii decât ardem, dacă vrem să slăbim”, susține biologul Philip Ruppert de la Universitatea din Danemarca de Sud.

„Acest lucru înseamnă că postul intermitent nu reprezintă permisiunea pentru a mânca cantități nelimitate de alimente.”

Lucrarea se referă, de asemenea, la sentimentele de euforie pe care unii oameni le au după câteva zile de post. Sentimentele de euforie încep să înlocuiască senzația de foame. Specialiștii susțin că acesta e un răspuns la procesele chimice în schimbare care au loc în corp și creier.

Reclamă

Deocamdată, oamenii de știință nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar o posibilitate este că cetonele furnizează energie mai eficient creierului.

„Creierul este hrănit cu cetone în timpul postului”, spune Ruppert. „Poate de aceea ai putea experimenta această claritate”.

Metode diferite ale postului intermitent

Reclamă

Există diferite abordări ale postului intermitent. Unii aleg să mănânce doar într-un anumit interval orar în timpul zilei, în timp ce alții nu mănâncă deloc în anumite zile ale săptămânii.

Echipa de cercetare indică numeroase beneficii pentru sănătate ale postului, dincolo de pierderea în greutate. Printre ele s-a numărat cel mai des scăderea tensiunii arteriale.

Chiar dacă studiile susțin benefici ale postului intermitent asupra organismului, e important de menționat că fiecare răspunde în mod diferit la acest regim. De asemenea, consultă un medic dacă te gândești să reduci aportul alimentar.

„Există într-adevăr multe beneficii pentru sănătate ale postului intermitent, dar postul în sine nu duce la o pierdere semnificativă în greutate”, spune Ruppert.

Înainte de a apela la una dintre metodele porstului intermitent este recomandat să te consulți cu medicul tău nutriționist. În funcție de nevoile organismului tău și de istoricul medical, specialistul poate să întocmească o dietă potrivită pentru tine.

Cea mai răspândită metodă este cea de 16/8. Această metodă implică post în fiecare zi timp de 16 ore și permite persoanelor să consume alimente doar timp de 8 ore. În această fereastră e opt ore este indicat să ai între două și trei mese.

Cea de-a doua metodă este cunoscută generic drept metoda 5:2. Astfel, dacă alegi această metodă poți să mănânci în mod obișnuit pentru 5 zile, dar să restricționezi aportul de calorii la 50-600 în următoarele 2 zile. Află mai multe despre metodele postului intermitent și cum poți să le folosești în avantajul tău.

Metodele de fasting ajută corpul să ardă grăsimi, dar să nu piardă din masa musculară. Cât de mult poți să slăbești folosind postul intermitent variază în funcție de organismul fiecărei persoane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×