Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Să fii soția președintelui american cu siguranță trebuie să fie o treabă extrem de dificilă. De-a lungul istoriei americane, rolul Primei Doamne a evoluat cu fiecare nouă administrație. Însă Prima Doamnă trebuie să urmeze o anumită etichetă. Să aflăm împreună o serie de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00

Femeile care ocupă această poziție sunt responsabile pentru evenimente de înaltă calitate, cum ar fi organizarea meselor la care participă importanți oameni de stat sau decorarea Casei Albe cu ocazia sărbătorilor; însă, nu li se permite să facă niște lucruri simple. Cum ar să deschidă ferestre cât timp locuiesc la Casa Albă sau să conducă propriile mașini.

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Deși există reguli și tradiții pe care oamenii se așteaptă ca Prima Doamnă să le urmeze, acest rol în sine s-a schimbat mult de-a lungul timpului și probabil va continua să o facă.

Multe dintre regulile pe care Prima Doamnă trebuie să le urmeze sunt adeseori măsuri luate din motive de securitate; dar și o serie de tradiții adunate pe parcursul anilor.

Decorarea Casei Albe

Prima Doamnă poate decora doar o parte a Casei Albe. În timp ce li se permite să adauge note personale în camerele destinate familiei prezidențiale, de la etajele al doilea și al treilea, acestora nu le este permis să decoreze alte părți ale clădirii.

Motivul este că unele zone ale clădirii prezidențiale sunt camere istorice, ce aparțin poporului american, nu famiilor președinților.

Prima Doamnă trebuie să obțină aprobare pentru a face modificări ale spațiilor publice din Casa Albă.

Dacă prima doamnă și familia ei doresc să facă modificări în apartamentele istorice pentru oaspeți, cum ar fi Dormitorul Lincoln sau oricare dintre spațiile publice de la parter și primul etaj, trebuie să se consulte cu Comitetul pentru conservarea Casei Albe.

Au la dispoziție doar 12 ore să se mute în Casa Albă

În ziua inaugurării, familia prezidențială nu poate începe să se mute în Casa Albă decât după ora prânzului.

După ce ceasul a bătut ora 12:00, lucrurile se mișcă repede însă; întregul personal al Administrației Generale a Serviciilor ocupându-se de această acțiune. Iată doar câteva reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Alegerea temei pentru decorarea pomului de Crăciun

Fosta Prima Doamnă, Jackie Kennedy a dat startul tradiției alegerii unei teme a Crăciunului la Casa Albă, în anul 1961. În acel an, aceasta a ales „Alaiul Spărgătorului de nuci” pentru decorarea bradului. Temele alese de Melania Trump au fost „America cea frumoasă” (2020), și „Spiritul Americii” (2019).

Nu pot accepta cadouri din partea Guvernelor străine

Din punct de vedere tehnic, cadourile care sunt dăruite președintelui și Primei Doamne din partea Guvernelor străine sunt considerate daruri oferite Statelor Unite, potrivit publicației Marie Claire.

Există câteva excepții când aceștia pot păstra darurile, în cazul în care eventualul cadou are o valoare monetară redusă; dar, în cea mai mare parte, aceste cadouri sunt gestionate de Administrația Națională a Arhivelor și Evidențelor.

Există excepții…

Dacă Prima Doamnă primește un cadou din partea unei persoane ce nu este un oficial străin, i se permite să îl păstreze. Există însă câteva excepții de la această regulă.

Conform Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan, Serviciul Secret solicită ca darurile ce constau în: alimente și băuturi, produse ce pot fi aplicate pe piele (cum ar fi parfumuri sau loțiuni) să fie distruse pentru siguranța familiei prezidențiale. Lunga listă de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze este creată în mare parte pentru siguranța și comportamentul ireproșabil al acesteia.

Președintele și Prima Doamnă au de asemenea posibilitatea să declare cadourile primite într-un raport anual și să plătească impozite pe valoarea evaluată a cadourilor pe care decid să le păstreze.

Nu pot deschide ferestrele Casei Albe

Într-un interviu cu Oprah Winfrey, Michelle Obama a dezvăluit că: „La Casa Albă nu poți deschide o fereastră”. Desigur, aceste măsuri sunt luate pentru protejarea vieților membrilor familiei președintelui.

Un alt lucru normal, dar pe care Primele Doamne nu au voie să îl facă cât timp locuiesc la Casa Albă este să conducă.

Hillary Clinton și Michelle Obama au declarat că în perioada petrecută la Casa Albă le-a fost dor să poată conduce singure mașina.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe companii și a devenit celebră...
PARTENERI
×