Reclamă

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Să fii soția președintelui american cu siguranță trebuie să fie o treabă extrem de dificilă. De-a lungul istoriei americane, rolul Primei Doamne a evoluat cu fiecare nouă administrație. Însă Prima Doamnă trebuie să urmeze o anumită etichetă. Să aflăm împreună o serie de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00

Femeile care ocupă această poziție sunt responsabile pentru evenimente de înaltă calitate, cum ar fi organizarea meselor la care participă importanți oameni de stat sau decorarea Casei Albe cu ocazia sărbătorilor; însă, nu li se permite să facă niște lucruri simple. Cum ar să deschidă ferestre cât timp locuiesc la Casa Albă sau să conducă propriile mașini.

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Deși există reguli și tradiții pe care oamenii se așteaptă ca Prima Doamnă să le urmeze, acest rol în sine s-a schimbat mult de-a lungul timpului și probabil va continua să o facă.

Multe dintre regulile pe care Prima Doamnă trebuie să le urmeze sunt adeseori măsuri luate din motive de securitate; dar și o serie de tradiții adunate pe parcursul anilor.

Decorarea Casei Albe

Prima Doamnă poate decora doar o parte a Casei Albe. În timp ce li se permite să adauge note personale în camerele destinate familiei prezidențiale, de la etajele al doilea și al treilea, acestora nu le este permis să decoreze alte părți ale clădirii.

Reclamă

Motivul este că unele zone ale clădirii prezidențiale sunt camere istorice, ce aparțin poporului american, nu famiilor președinților.

Prima Doamnă trebuie să obțină aprobare pentru a face modificări ale spațiilor publice din Casa Albă.

Dacă prima doamnă și familia ei doresc să facă modificări în apartamentele istorice pentru oaspeți, cum ar fi Dormitorul Lincoln sau oricare dintre spațiile publice de la parter și primul etaj, trebuie să se consulte cu Comitetul pentru conservarea Casei Albe.

Reclamă

Au la dispoziție doar 12 ore să se mute în Casa Albă

În ziua inaugurării, familia prezidențială nu poate începe să se mute în Casa Albă decât după ora prânzului.

După ce ceasul a bătut ora 12:00, lucrurile se mișcă repede însă; întregul personal al Administrației Generale a Serviciilor ocupându-se de această acțiune. Iată doar câteva reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Alegerea temei pentru decorarea pomului de Crăciun

Fosta Prima Doamnă, Jackie Kennedy a dat startul tradiției alegerii unei teme a Crăciunului la Casa Albă, în anul 1961. În acel an, aceasta a ales „Alaiul Spărgătorului de nuci” pentru decorarea bradului. Temele alese de Melania Trump au fost „America cea frumoasă” (2020), și „Spiritul Americii” (2019).

Nu pot accepta cadouri din partea Guvernelor străine

Din punct de vedere tehnic, cadourile care sunt dăruite președintelui și Primei Doamne din partea Guvernelor străine sunt considerate daruri oferite Statelor Unite, potrivit publicației Marie Claire.

Există câteva excepții când aceștia pot păstra darurile, în cazul în care eventualul cadou are o valoare monetară redusă; dar, în cea mai mare parte, aceste cadouri sunt gestionate de Administrația Națională a Arhivelor și Evidențelor.

Există excepții…

Dacă Prima Doamnă primește un cadou din partea unei persoane ce nu este un oficial străin, i se permite să îl păstreze. Există însă câteva excepții de la această regulă.

Conform Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan, Serviciul Secret solicită ca darurile ce constau în: alimente și băuturi, produse ce pot fi aplicate pe piele (cum ar fi parfumuri sau loțiuni) să fie distruse pentru siguranța familiei prezidențiale. Lunga listă de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze este creată în mare parte pentru siguranța și comportamentul ireproșabil al acesteia.

Președintele și Prima Doamnă au de asemenea posibilitatea să declare cadourile primite într-un raport anual și să plătească impozite pe valoarea evaluată a cadourilor pe care decid să le păstreze.

Nu pot deschide ferestrele Casei Albe

Într-un interviu cu Oprah Winfrey, Michelle Obama a dezvăluit că: „La Casa Albă nu poți deschide o fereastră”. Desigur, aceste măsuri sunt luate pentru protejarea vieților membrilor familiei președintelui.

Un alt lucru normal, dar pe care Primele Doamne nu au voie să îl facă cât timp locuiesc la Casa Albă este să conducă.

Hillary Clinton și Michelle Obama au declarat că în perioada petrecută la Casa Albă le-a fost dor să poată conduce singure mașina.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă, cu părul blond și subțire, care are una dintre coafurile recomandate pentru femeile cu părul rar și subțire
Frumusețe
5 coafuri pe care să le încerci dacă ai părul rar și subțire. Ce look poți să alegi pentru vara aceasta
Coafura poate spune foarte multe lucruri despre o persoană. Chiar dacă pare superficial, prima impresie este extrem de importantă atunci când întâlnești o nouă persoană. Unghiile, machiajul, ținuta și coafura vor ieși imediat în...
2
Georgina Rodriguez, salută fanii, la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Georgina Rodriguez și-a etalat silueta într-o rochie aurie la premiera Last Summer de la Cannes. Iubita lui Cristiano Ronaldo a făcut furori pe covorul roșu
Georgina Rodriguez și-a etalat silueta într-o rochie aurie la premiera Last Summer de la Cannes. Iubita lui Cristiano Ronaldo a făcut furori pe covorul roșu. Modelul de origine spaniolă, în vârstă de 29 de...
3
O femeie într-o cămașă roșie în carouri, care șterge praful
Timp liber
Trucuri utile împotriva prafului. Sfaturi pentru a avea mereu locuința curată
Atunci când locuința ta se murdărește tot mai des, începi să cauți soluții folositoare și rapide pentru a rezolva problema. Din fericire, există mai multe trucuri utile împotriva prafului pe care le poți aplica...
4
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și se întreabă ce poate face dimineața pentru a estompa ridurile fine
Frumusețe
Ce poți face dimineața pentru a estompa ridurile fine. Trucuri utile de frumusețe
Te-ai întrebat vreodată ce poți face dimineața pentru a estompa ridurile fine? Experții în beauty îți vin în ajutor cu câteva trucuri utile. Fiecare femeie s-a confruntat la un moment dat cu o astfel...
5
Lily Rose își sarută cu pasiune iubitul
Divertisment
Lily-Rose Depp îl sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor
Lily-Rose Depp o sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor. Lily-Rose Depp a ieșit din aeroport și...
PARTENERI
×