Reclamă

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Să fii soția președintelui american cu siguranță trebuie să fie o treabă extrem de dificilă. De-a lungul istoriei americane, rolul Primei Doamne a evoluat cu fiecare nouă administrație. Însă Prima Doamnă trebuie să urmeze o anumită etichetă. Să aflăm împreună o serie de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00

Femeile care ocupă această poziție sunt responsabile pentru evenimente de înaltă calitate, cum ar fi organizarea meselor la care participă importanți oameni de stat sau decorarea Casei Albe cu ocazia sărbătorilor; însă, nu li se permite să facă niște lucruri simple. Cum ar să deschidă ferestre cât timp locuiesc la Casa Albă sau să conducă propriile mașini.

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Deși există reguli și tradiții pe care oamenii se așteaptă ca Prima Doamnă să le urmeze, acest rol în sine s-a schimbat mult de-a lungul timpului și probabil va continua să o facă.

Multe dintre regulile pe care Prima Doamnă trebuie să le urmeze sunt adeseori măsuri luate din motive de securitate; dar și o serie de tradiții adunate pe parcursul anilor.

Decorarea Casei Albe

Prima Doamnă poate decora doar o parte a Casei Albe. În timp ce li se permite să adauge note personale în camerele destinate familiei prezidențiale, de la etajele al doilea și al treilea, acestora nu le este permis să decoreze alte părți ale clădirii.

Reclamă

Motivul este că unele zone ale clădirii prezidențiale sunt camere istorice, ce aparțin poporului american, nu famiilor președinților.

Prima Doamnă trebuie să obțină aprobare pentru a face modificări ale spațiilor publice din Casa Albă.

Dacă prima doamnă și familia ei doresc să facă modificări în apartamentele istorice pentru oaspeți, cum ar fi Dormitorul Lincoln sau oricare dintre spațiile publice de la parter și primul etaj, trebuie să se consulte cu Comitetul pentru conservarea Casei Albe.

Reclamă

Au la dispoziție doar 12 ore să se mute în Casa Albă

În ziua inaugurării, familia prezidențială nu poate începe să se mute în Casa Albă decât după ora prânzului.

După ce ceasul a bătut ora 12:00, lucrurile se mișcă repede însă; întregul personal al Administrației Generale a Serviciilor ocupându-se de această acțiune. Iată doar câteva reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Alegerea temei pentru decorarea pomului de Crăciun

Fosta Prima Doamnă, Jackie Kennedy a dat startul tradiției alegerii unei teme a Crăciunului la Casa Albă, în anul 1961. În acel an, aceasta a ales „Alaiul Spărgătorului de nuci” pentru decorarea bradului. Temele alese de Melania Trump au fost „America cea frumoasă” (2020), și „Spiritul Americii” (2019).

Nu pot accepta cadouri din partea Guvernelor străine

Din punct de vedere tehnic, cadourile care sunt dăruite președintelui și Primei Doamne din partea Guvernelor străine sunt considerate daruri oferite Statelor Unite, potrivit publicației Marie Claire.

Există câteva excepții când aceștia pot păstra darurile, în cazul în care eventualul cadou are o valoare monetară redusă; dar, în cea mai mare parte, aceste cadouri sunt gestionate de Administrația Națională a Arhivelor și Evidențelor.

Există excepții…

Dacă Prima Doamnă primește un cadou din partea unei persoane ce nu este un oficial străin, i se permite să îl păstreze. Există însă câteva excepții de la această regulă.

Conform Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan, Serviciul Secret solicită ca darurile ce constau în: alimente și băuturi, produse ce pot fi aplicate pe piele (cum ar fi parfumuri sau loțiuni) să fie distruse pentru siguranța familiei prezidențiale. Lunga listă de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze este creată în mare parte pentru siguranța și comportamentul ireproșabil al acesteia.

Președintele și Prima Doamnă au de asemenea posibilitatea să declare cadourile primite într-un raport anual și să plătească impozite pe valoarea evaluată a cadourilor pe care decid să le păstreze.

Nu pot deschide ferestrele Casei Albe

Într-un interviu cu Oprah Winfrey, Michelle Obama a dezvăluit că: „La Casa Albă nu poți deschide o fereastră”. Desigur, aceste măsuri sunt luate pentru protejarea vieților membrilor familiei președintelui.

Un alt lucru normal, dar pe care Primele Doamne nu au voie să îl facă cât timp locuiesc la Casa Albă este să conducă.

Hillary Clinton și Michelle Obama au declarat că în perioada petrecută la Casa Albă le-a fost dor să poată conduce singure mașina.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×