Reclamă

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Să fii soția președintelui american cu siguranță trebuie să fie o treabă extrem de dificilă. De-a lungul istoriei americane, rolul Primei Doamne a evoluat cu fiecare nouă administrație. Însă Prima Doamnă trebuie să urmeze o anumită etichetă. Să aflăm împreună o serie de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Publicat: 21 iunie 2021, 7:00

Femeile care ocupă această poziție sunt responsabile pentru evenimente de înaltă calitate, cum ar fi organizarea meselor la care participă importanți oameni de stat sau decorarea Casei Albe cu ocazia sărbătorilor; însă, nu li se permite să facă niște lucruri simple. Cum ar să deschidă ferestre cât timp locuiesc la Casa Albă sau să conducă propriile mașini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze

Deși există reguli și tradiții pe care oamenii se așteaptă ca Prima Doamnă să le urmeze, acest rol în sine s-a schimbat mult de-a lungul timpului și probabil va continua să o facă.

Multe dintre regulile pe care Prima Doamnă trebuie să le urmeze sunt adeseori măsuri luate din motive de securitate; dar și o serie de tradiții adunate pe parcursul anilor.

Decorarea Casei Albe

Prima Doamnă poate decora doar o parte a Casei Albe. În timp ce li se permite să adauge note personale în camerele destinate familiei prezidențiale, de la etajele al doilea și al treilea, acestora nu le este permis să decoreze alte părți ale clădirii.

Reclamă

Motivul este că unele zone ale clădirii prezidențiale sunt camere istorice, ce aparțin poporului american, nu famiilor președinților.

Prima Doamnă trebuie să obțină aprobare pentru a face modificări ale spațiilor publice din Casa Albă.

Dacă prima doamnă și familia ei doresc să facă modificări în apartamentele istorice pentru oaspeți, cum ar fi Dormitorul Lincoln sau oricare dintre spațiile publice de la parter și primul etaj, trebuie să se consulte cu Comitetul pentru conservarea Casei Albe.

Reclamă

Au la dispoziție doar 12 ore să se mute în Casa Albă

În ziua inaugurării, familia prezidențială nu poate începe să se mute în Casa Albă decât după ora prânzului.

După ce ceasul a bătut ora 12:00, lucrurile se mișcă repede însă; întregul personal al Administrației Generale a Serviciilor ocupându-se de această acțiune. Iată doar câteva reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze.

Alegerea temei pentru decorarea pomului de Crăciun

Fosta Prima Doamnă, Jackie Kennedy a dat startul tradiției alegerii unei teme a Crăciunului la Casa Albă, în anul 1961. În acel an, aceasta a ales „Alaiul Spărgătorului de nuci” pentru decorarea bradului. Temele alese de Melania Trump au fost „America cea frumoasă” (2020), și „Spiritul Americii” (2019).

Nu pot accepta cadouri din partea Guvernelor străine

Din punct de vedere tehnic, cadourile care sunt dăruite președintelui și Primei Doamne din partea Guvernelor străine sunt considerate daruri oferite Statelor Unite, potrivit publicației Marie Claire.

Există câteva excepții când aceștia pot păstra darurile, în cazul în care eventualul cadou are o valoare monetară redusă; dar, în cea mai mare parte, aceste cadouri sunt gestionate de Administrația Națională a Arhivelor și Evidențelor.

Există excepții…

Dacă Prima Doamnă primește un cadou din partea unei persoane ce nu este un oficial străin, i se permite să îl păstreze. Există însă câteva excepții de la această regulă.

Conform Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan, Serviciul Secret solicită ca darurile ce constau în: alimente și băuturi, produse ce pot fi aplicate pe piele (cum ar fi parfumuri sau loțiuni) să fie distruse pentru siguranța familiei prezidențiale. Lunga listă de reguli pe care Prima Doamnă a SUA trebuie să le urmeze este creată în mare parte pentru siguranța și comportamentul ireproșabil al acesteia.

Președintele și Prima Doamnă au de asemenea posibilitatea să declare cadourile primite într-un raport anual și să plătească impozite pe valoarea evaluată a cadourilor pe care decid să le păstreze.

Nu pot deschide ferestrele Casei Albe

Într-un interviu cu Oprah Winfrey, Michelle Obama a dezvăluit că: „La Casa Albă nu poți deschide o fereastră”. Desigur, aceste măsuri sunt luate pentru protejarea vieților membrilor familiei președintelui.

Un alt lucru normal, dar pe care Primele Doamne nu au voie să îl facă cât timp locuiesc la Casa Albă este să conducă.

Hillary Clinton și Michelle Obama au declarat că în perioada petrecută la Casa Albă le-a fost dor să poată conduce singure mașina.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×