Perioada sărbătorilor de iarnă este frumoasă, dar și una destul de aglomerată. Și pentru că multe lucruri pot ajunge să se facă pe ultima sută de metri, mâncarea nu are cum să se regăsească pe această listă de ultime sarcini.
Rețete de friptură pentru mesele festive de sărbători
Ca să îți ușurăm munca și alegerile culinare, am pregătit pentru tine o listă cu rețete de friptură pentru mesele festive de sărbători. Fie că preferi carnea de porc, de pui, pe cea de curcan sau peștele, ai de unde alege dacă citești în continuare acest articol.
Fiecare tip de carne are metoda lui specifică de preparare, condimente cu care se potrivește cel mai bine. Chiar dacă friptura de porc este preferata sezonului de iarnă, nici friptura din tipuri de carne mai slabe nu este de ratat.
Friptură de porc cu vin la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
O friptură delicioasă are nevoie de câteva trucuri pe care de cele mai multe ori le afli tot încercând. Pentru a prepara și tu cea mai gustoasă și fragedă friptură pentru masa de Crăciun. Nu ai nevoie de condimente speciale pentru a da gust delicios cărnii. Folosește condimentele precum sarea, piperul, boiaua de ardei, cimbrul sau rozmarinul și respectă pașii de preparare de aici.
Friptură de porc cu bere, preparată la cuptor
Marinată cu un amestec de condimete și cu bere, carnea de porc va ieși foarte fragedă, indiferent ce tip de carne alegi. Vestea bună la această rețetă e că poți opta pentru pulpă de porc, mușchi, cotlet, piept de porc sau chiar coaste.
Pulpă de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Crăciun
Dacă ai invitați la masa de Crăciun, sigur îi vei impresiona cu această pulpă de porc cu legume la cuptor. Asezonată cu condimentele potrivite, nu poate ieși decât delicioasă. Singurul pas care îți garantează succesul este să marinezi bine carnea cu câteva ore înainte de preparare.
Porchetta. Rețetă italiană de friptură din carne de porc
Acest tip de friptură se prepară din piept de porc cu șorici, gătită lent, la foc mic, timp de câteva ore. Da, răbdarea este cheia unui gust delicios la această rețetă. Porchetta este considerată vedetă printre rețetele de fripturi de la sărbătorile de iarnă și nu numai.
Ruladă de porc cu cașcaval și legume, perfectă pentru o masă festivă
Și pentru că preparatele de mai sus sunt pe lista de preparate clasice, avem pentru tine și o rețetă specială de ruladă de porc cu cașcaval și legume. Această ruladă se încadrează perfect atât pe platoul de aperitive, cât și pe cel cu fripturi.
Ruladă din fleică de porc la cuptor, fragedă și suculentă
Fleica este preferata iubitorilor de carne cu un strat de grăsime. Se spune că aceasta din urmă este perfectă pentru frăgezirea cărnii pe care o înconjoară, iar gustul nu se poate egala cu niciun condiment sau ingredient suplimentar.
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate
Dacă iubești carnea de pui cu crustă crocantă și frumos rumenită, dar și carnea fragedă și suculentă, atunci rețeta de pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate este pentru tine. Nu mai sta pe gânduri și oferă-i un loc de cinste în meniul tău de sărbători în acest an.
Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor
Pulpele inferioare ale puiului fac cea mai bună echipă cu feliile de bacon. Dacă ți-am atras atenția, inspiră-te din rețeta aceasta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor și sigur vei mpresiona la una dintre mesele festive din timpul sărbătorilor de iarnă.