Pieptul de porc preparat la cuptor va avea o crustă crocantă datorită șoriciului rumenit perfect, iar interiorul va fi moale. Gustul este complex și îmbogățit de condimentele folosite. Usturoiul, cimbrul și boiaua de ardei oferă o armonie de arome. În plu, vinul sau berea adăugate în tavă completează cu o ușoară notă acidulată și dulceagă.
Pieptul de porc este un tip de carne care provine din zona inferioară a abdomenului, având o combinație unică de carne, grăsime și șorici. Are o textură bogată și suculentă, care devine extraordinar de fragedă atunci când este gătită lent.
Grăsimea și șoriciul sunt esențiale pentru a obține un rezultat cu adevărat savuros. Acestea păstrează carnea suculentă în timpul gătirii și formează o crustă crocantă la temperaturi înalte. Pe lângă pieptul de porc, a cărui rețetă ți-o detaliăm mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare, mai poți prepara și ceafă de porc la cuptor.
Piept de porc la cuptor – Ingrediente
- 1 kg piept de porc, cu șorici
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță sare grunjoasă
- 1 linguriță piper proaspăt măcinat
- 1 lingură boia dulce sau afumată
- 2 lingurițe cimbru uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 ml vin alb sau bere
- 200 ml supă de oase sau apă.
Rețeta fripturii din piept de porc – Mod de preparare
Înainte de a pregăti carnea de porc, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, clătește și usucă bine pieptul de porc. Dacă șoriciul este gros, crestează-l ușor cu un cuțit, în zigzag sau pătrate mici. Acest pas ajută șoriciul să devină crocant și să nu se strângă inestetic în jurul cărnii.
Descoperă și o rețetă de friptură din mușchiuleț de porc împletit.