Carnea de pui este preferata tuturor pentru că este mai fragedă și se prepară mai rapid. Rețetele sunt foarte versatile, în funcție de porțiunile de carne folosite. Pieptul de pui este preferat la rețetele de șnițele, iar pulpele, atât cele inferioare, cât și cele posterioare sunt perfecte pentru rețetele de friptură sau pentru mâncăruri scăzute.
Celelalte părți de carne ale puiului merg la supe și ciorbe. Una dintre cele mai adorate rețete de ciorbă cu carne de pui este rețeta de ciorbă de pui á la grec. Este gustoasă, sățioasă, acrișoară și cremoasă, perfectă și pentru gusturile celor mici. Prepar-o și tu pentru a te convinge. Iar pulpele inferioare prepară-le înfășurate în felii de bacon, inspirându-te din rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos.
Pulpe de pui înfășurate în bacon – Ingrediente
- 6 pulpe inferioare de pui;
- 1 linguriță de curry sau alte condimente preferate;
- 6 felii de bacon afumat;
- 4 cartofi de mărime medie;
- 1 dovlecel sau zucchine;
- 1 crenguță de roșii cherry;
- 7 crenguțe de rozmarin;
- 1 lingură de ulei;
- 50 gr unt moale.
Rețeta pulpelor de pui cu bacon – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pulpelor de pui pe care le condimentezi cu amestecul de condimente curry și pe pui într-o pungă de plastic. Pune-le la frigider și lasă-le până când pregătești celelalte ingrediente.
Curăță cartofii, clătește-i cu apă rece și taie-i în cuburi potrivit de mari. Clătește bine și dovlecelul, șterge-l cu prosoape de hârtie și taie-l în cuburi. Spală și roșiile, șterge-le și taie-le în jumătăți pe cele mai mari. Pe cele mai mici lasă-le întregi pentru un aspect atrăgător al mâncării.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a prepara friptura cu legume.
Cum prepari pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor
Ia un vas termorezistent sau o tavă de cuptor mai mică și unge-i interiorul cu ulei. Pune o crenguță de rozmarin la baza vasului. Unge cu unt moale cuburile de cartofi și așază-le în vas. Presară peste ele sare și piper și amestecă-le ușor. Adaugă cuburile de dovlecel printre cele de cartofi.
Scoate pulpele de pui din punga de plastic și așază pe fiecare câte o crenguță de rozmarin. Apoi înfășoară-le în câte o felie de bacon.
Introdu vasul în cuptor și prepară friptura cu legume pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius sau atât cât toate ingredientele să se pătrundă bine. Pe parcurs, mai întoarce pulpele și amestecă ușor legumele, pentru a se pătrunde uniform și a se rumeni frumos feliile de bacon.
Servește delicioasele pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor cât sunt calde, alături de o salată. Tar dacă mai dorești și alte rețete cu carne de pui, mai poți încerca rețeta de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată. Este o mâncare consistentă și delicioasă care nu mai necesită pâine la masă.