Carnea de pui este în topurile preferințelor tuturor și este foarte recomandată de specialiștii în nutriție. Are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. În plus, poate fi consumată chiar și când ești la dietă.
Fripturile din carne de pui se pot prepara în multe moduri: la grătar, la cuptor sau la tigaie. Cele mai gustoase sunt la tigaie și grătar, dar cele mai sănătoase sunt preparate la cuptor.
Urmărește în continuare una dintre rețetele de friptură din carne de pui preparată la cuptor.
Pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate – Ingrediente
- 1 pui mare
- 100 gr de unt
- 1 lingură de ulei
- sare și piper după gust
- sucul de la o lămâie
- 1 căpățână de usturoi
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 350 gr de cartofi
- 1 ceapă.
Rețetă de friptură din pui la cuptor – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea ingredientelor. Spală puiul bine, șterge-l cu prosoape de hârtie, apoi unge-l cu unt moale și stropește-l cu suc de lămâie. Masează-l bine peste piele și introdu mâinile și sub pielea de la piept. Aceasta se desface cu ușurință și se așază la loc.
Sucul de lămâie are rolul de a frăgezi carnea de pui și a facilita pătrunderea aromelor condimentelor în interior. Presară peste pui sare, piper și boia de ardei, dar și în interiorul lui. Adaugă în interiorul puiului o crenguță mică de cimbru, una de rozmarin, 1-2 felii de lămâie, 1-2 căței de usturoi și 2 bucăți mici de ceapă.
Descoperă aici și o rețetă de pui pe sare la cuptor, foarte simplă și ușor de preparat.
Cum prepari pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate
Pune untul rămas și uleiul într-un vas termorezistent. Adaugă o ceapă tocată în bucăți mai mici și o căpățână de usturoi secționată pe jumătate, transversal. Apoi așază puiul întreg.
Curăță cartofii, spală-i și dacă sunt mai mari, taie-i în sferturi. Pe cei mici lasă-i întregi. Adaugă-i în vasul termorezistent pe lângă puiul condimentat. Mai adaugă în vas, dar și peste pui, crenguțe de rozmarin și de cimbru.
Descoperă aici și o rețetă de pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie.
Toarnă în vas și o ceașcă de apă și pune vasul cu puiul întreg la cuptor. Setează temperatura la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute, așa încât puiul și cartofii să se rumenească rapid la exterior. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai prepară puiul și cartofii pentru 35-40 de minute.
Pe la jumătatea timpului de preparare, scoate vasul din cuptor și întoarce atât puiul cât și cartofii pe partea cealaltă.
Este delicioasă friptura de pui întreg la cuptor cu unt și ierburi aromate, dar și cartofii ies tare gustoși. Poți servi atât carnea cât și cartofii cu sos de usturoi, sau alte sosuri preferate. Îți oferim în acest scop și un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.